Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Smalling skadad – men ingen panik

Embed from Getty Images

Av en eller annan anledning höll Louis van Gaal sin presskonferens inför lördagens match mot West Ham redan på torsdagen. Van Gaal säger att United nu har tio spelare som inte är tillgängliga för spel men han tycker inte att det finns någon anledning att drabbas av panik.

Det var en irriterad Van Gaal som talade med pressen. Det var också en Van Gaal som – förhoppningsvis bara tillfälligt – nu kallar sig manager istället för trainer-coach. Om han efter förlusten mot Leicester uttryckte en del missnöje med Uniteds prestation var han nu mer angelägen att skydda sina spelare.

Jag tycker inte att mina spelare är robotar, de är människor. Och jag tror att människor gör misstag, fel. Jag är en manager som alltid vill utvärdera, diskutera och så vidare. Det är sättet jag gör det på och jag har gjort det den här veckan också. Det är ingen skillnad på det.

Men är det inte läge att drabbas av panik? ”Nej. Nej.

Det händer. Det övervinner dig. Och det är inte en regelbunden företeelse. När ni ser våra siffror i Premier League, förutom den här matchen [mot Leicester], så försvarar vi oss bra. Snittet är mindre än ett, tror jag. Och vi har gjort många mål, jag tror att vi är femma eller sexa, jag vet inte. Jag ser det annorlunda än, mer eller mindre, många journalister.”

Är det journalisternas fel?

Varför frågar du det? Jag säger bara att du ser på det på ett annat sätt. Kanske kan du lyssna väldigt noggrant.

Nio skador, en avstängning

Jag måste medge att jag aldrig har varit i den här situationen förut. Det är konstigt och det är också vad jag har sagt i tidigare presskonferenser. För mig är det svårt att förstå, för vi utvärderar vad vi kan göra på ett annat sätt.

Men du måste träna på en viss nivå, annars kan du inte spela en match. Jag har redan sagt att jag har anpassat mig till en viss nivå, men jag kan inte träna lägre. För då kan du inte prestera på rätt sätt.

Vi har nio skador, en avstängning, Blackett. Det betyder att tio är ute.

Jonny Evans gick ut skadad mot Leicester och Chris Smalling blev skadad på onsdagens träning. Phil Jones är skadad sedan tidigare, vilket betyder att Uniteds tre högerfotade mittbackar är indisponibla.

Alla tre mittbackar, höger mittbackar är ute.

Jag vet inte [hur länge de blir borta]. Evans är en väldigt svår sak. Hans ben är skadat, mycket. Vi måste vänta och se hur det utvecklar sig. Smalling, igår på träningen, han gick ut från träningen eftersom han hade stela ben. Så vi måste vänta och se vad det betyder.

Men jag tar inga risker med spelare. Jag tänker att du måste vara fit. Och jag litar alltid på unga spelare.

En chans för ungdomarna

De många skadorna betyder att unga spelare får chansen till speltid. Paddy McNairs namn har florerat i media under dagen, även om Tom Thorpe känns som ett naturligare val. Men Thorpe kändes å andra sidan som ett naturligare val än Tyler Blackett också.

Så jag måste – och det är en bra signal – gå till ungdomsutbildningen för att välja spelare. Det har jag också sagt i tidigare presskonferenser, för det är vakanserna. Och de unga spelarna kan välja sina chanser nu. Det är också den här klubbens policy.

Jag har läst det annorlunda i media, men så är det.

Van Gaal har inga problem att ge de unga spelarna chansen.

De är alltid redo tycker jag. Ungdomarna är alltid redo. De har hunger att spela spelet. Manchester Uniteds ungdomsutbildning har en viss nivå som kan ge det.

Det är en stor skillnad [på ungdomsfotboll och Premier League], men en match kan du alltid visa dig själv lite bättre än regelbundet.

Det svåraste jobbet

Van Gaal säger att det är viktigt att United får tillbaka känslan av att United är närmast oslagbara på hemmaplan. Men, då svaret är självklart uppskattar han inte frågan.

Det är väldigt viktigt. Det är en fråga som ni redan vet svaret på. Det är väldigt viktigt att vinna dina hemmamatcher. Det är väldigt viktigt, jag kan inte förneka det.

Är det här det svåraste jobbet han har haft?

För tillfället, kanske. Men du måste se det efter ett år, inte efter en vecka där vi har nio skador och ett rött kort. Jag tycker inte att du kan se det som en effekt. Nej, det är också en incident.

Nej [det är inte en större utmaning än jag trodde], för som en manager vet du redan i förväg att det är en stor utmaning. Den här klubben är i en övergångsperiod. Du vet i förväg vad de svåra stunderna är.

Du måste se, för när vi började vann vi allting. Och i väldigt svåra omständigheter. Nu är vi igen i svåra omständigheter och du kan vinna.

Han är fortfarande säker på att United ska fixa en Champions League-plats.

”Ja, för om vi hade vunnit – och vi borde ha vunnit, när du har 1-3 efter 60 minuter så måste du vinna – då hade vi varit två poäng från andraplatsen i tabellen.

”På grund av förlusten sitter vi här och ni snackar på det sättet. Och ni ifrågasätter mig på det sättet. Men om vi hade vunnit den matchen, hade det varit en annan historia. Så du behöver inte göra från en incident en regelbunden företeelse. Nej, nej. Vi överkommer och säsongen är längre än en tävlingsdag.”

Allardyce: Dåligt läge att möta United

West Hams manager Sam Allardyce pratade också med pressen på torsdagen och han tycker inte att det är ett bra tillfälle att möta United. Istället försöker han lägga all press på United.

Nej. Jag tänker på en backlash.

Jag tänker det på grund av bestämdheten hos Manchester United-spelarna och det faktum att de spelar på Old Trafford. Jag vet att det är ganska många nya spelare som spelar där. Men definitivt är kraven på Manchester United är enorma och de kommer att vara ordentligt laddade för att säkerställa att de försöker prestera som de gjorde mot QPR och slå oss.

De kommer att vara ganska nere för prestationen som de gav i Leicester och de kommer att ha lidit av det. De vet att det enda sättet du kan göra det rätt är att gå ut på planen och straffa oss för det, så vi måste vara försiktiga kring det.

Ett oavgjort resultat skulle vara fantastiskt för mig. Allting bättre än oavgjort skulle vara enastående från mitt perspektiv.

[Mina spelare] måste se fram emot en tuff match på Old Trafford nu och testa deras skicklighet och testa deras kunskaper på en arena som givetvis kan vara skrämmande för vissa spelare. Förhoppningsvis kommer våra spelare inte att vara skrämda av uppgiften att spela på Old Trafford på lördag.

Och det var Sam Allardyce i Hur man återskapar fortet Old Trafford på en presskonferens.