Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 vann rysare mot Spurs

Det såg länge ut att sluta mållöst mellan United och Spurs i måndagens U21-match men med tre mål från minut 87 och framåt gav oss en rafflande avslutning där United drog det längsta strået efter att Tom Thorpe avgjort på stopptid.

Första halvleken innehöll inte många målchanser. Det mesta från Uniteds sida var Adnan Januzaj inblandad i men avslutningarna var oftast misslyckade. Både James Wilson och Josh Harrop haltade ut i slutet av första halvleken, även om Wilsons byte var planerat sedan tidigare.

Andra halvleken fortsatte ungefär som den första. Spurs var dock inte ofarliga och matchen var relativt jämn. Men i den 87:e minuten fick United en frispark långt ut på högerkanten och Adnan Januzaj slog in den mot mål och bollen seglade snyggt in i det bortre krysset. Alla trodde att United skulle hålla undan men Anders Lindegaard ville annat – först en dålig utspark som studsade på en Spursspelare och kom tillbaka i en båge upp i luften och när han skulle greppa den så förlorade han duellen med en anfallare som satte bollen i det öppna målet.

United lyckades dock vaska fram en hörna på stopptid, en hörna som Januzaj slog och Tom Thorpe mötte perfekt med pannan och nickade in den i nättaket vilket också blev segermålet. Thorpe tog onekligen sin uteblivna plats i startelvan i lördags på bästa sätt och han var även stor efteråt och berömde Paddy McNair stort för sin insats i a-laget.

Tottenham – Manchester United 1-2 (0-0)

Uniteds mål: Januzaj (87), Thorpe (90)
United: Lindegaard – Janko, Thorpe, Vermijl, C.Evans – Pearson – A.Pereira, Harrop (Rothwell 45) – Januzaj – Wilson (Grimshaw 46), W.Keane


Källa: www.manutd.com