Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtråd: Manchester United – Everton 2-1

United vann med 2-1 mot Everton efter stor dramatik. Di Maria sköt 1-0, framspelad av Mata, och spelade sedan fram till Falcaos 2-1-mål. Den stora matchhjälten var dock David de Gea som räddade en straff i första halvlek och sedan levererade ett par drömräddningar på tilläggstid i andra halvlek.

Embed from Getty Images

Publicerat:
2014-10-05,
20.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Martinez skyller på domaren

Roberto Martinez var inte alls nöjd med att Manchester Uniteds segermål. Martinez menar att spelet borde ha stoppats då Steven Pienaar var skadad.

Vi är besvikna på det andra målet. Jag tyckte att domaren gjorde ett stort, stort misstag. Jag förstår bara inte det beslutet.

Steven Pienaar får en smäll och han faller till marken, bollen är framför honom och domaren är väl medveten om det. Han pratar med fjärdedomaren. Det är ett entydigt beslut, regeln säger att om spelaren är på marken och bollen inte är i en farlig position behöver du stoppa spelet.

Manchester United anfaller och bollen hamnar i vårt nät, jag tycker inte att det är rättvist.

Vi frågar regelboken (sidan 65 i den svenska versionen, sidan 73 i den internationella) som berättar att ”spelet tillåts fortsätta till dess bollen är ur spel om en spelare, enligt domarens uppfattning, är lindrigt skadad”. Där står ingenting – ingenting alls – om bollens position. Så det verkar vara ett fall av att Martinez hittar på sina egna regler. Så tokigt.

Citat: Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-10-05,
18.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea: En av mina bästa matcher

Matchhjälten David de Gea var förstås belåten efter segern mot Everton.

Det var en av de bästa matcherna i min karriär för Manchester United och jag är verkligen nöjd med räddningarna, segern och för laget också. Det är svårt att säga något om publiken. När de sjunger ditt namn sådär är det otroligt.

Jag kollade på [Baines] straffar innan matchen, men du måste ha tur ibland. […] Jag tycker att backlinjen spelade väldigt bra. Paddy [McNair] är väldig ung men han är riktigt lugn, bra med bollen och stark. Jag tycker, med Marcos [Rojo], att de är väldigt bra försvarare.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-10-05,
18.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Shaw: Det är ingen skada som håller mig borta

Luke Shaw ger lugnande besked angående sin skada. Närmast på schemat för Shaw är EM-kval med U21-landslaget och han räknar med att vara tillgänglig.

Det är ingen svår skada. Det är en lårkaka [dead leg] på mitt knä. […] Jag pratade med doktorn och givetvis managern också och båda känner att det är bäst att jag åker [med U21-landslaget], då det inte är en skada som kommer att hålla mig borta.

Förhoppningsvis ska jag vara i träning inom ett par dagar och kan få två matcher med 90 minuter. Som jag sa, jag har pratat med managern och vi pratade om det och tycker att det är en bra idé för mig att åka och hjälpa till i U21-landslaget och få lite speltid också.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-10-05,
17.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Falcao lättad målskytt

”Alla anfallare behöver mål och för mig var det lite av en lättnad att göra mitt första mål. Jag hoppas göra många i framtiden. Det var otroligt att mitt första mål var på Old Trafford,” säger Radamel Falcao efter att ha gjort sitt första mål för United.

Jag och min familj trivs här och vi skulle vilja stanna i många år i Manchester United.

Falcao passade också på att hylla David de Gea: ”Han var otrolig. Han räddade en straff och i det sista spelet i matchen var han fantastisk. Grattis till honom.

Citat: Manutd.com, 2

Publicerat:
2014-10-05,
16.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Geas räddningar


[Vine]

Publicerat:
2014-10-05,
16.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal hyllar De Gea

  • Matchen:Det var en väldigt bra första halvlek. […] Vi skapade massor av chanser men i den första halvleken gjorde vi bara ett mål från alla de chanserna. […] Så trodde jag att i andra halvlek skulle det vara enklare att spela mot Everton eftersom de ville kvittera. Så vi var tvungna att hålla bollen, men vi kunde inte göra det. […] Under de sista 15 minuterna skapade de tre stora chanser.
  • De Gea:David de Gea var fantastisk idag. När det är många spelare framför dig är din sikt inte så bra som en målvakt. När skottet kommer in från utanför straffområdet är det alltid i sista sekunden som du ser bollen, men hans reflexer är väldigt bra.
  • Falcao:Ja, han behövde det målet.
  • Di Maria:Jag sa på min presskonferens att han är en lagspelare som ger massor av assist och han gör många mål.
  • Shaws skada:Det var en smäll på hans knä och han hade ett dött knä. Han kunde ha förvärrat det, så det är därför han gick ut.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-10-05,
16.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea nöjd med räddningen, Falcao lättad över målet

[Twitter, 2]

Publicerat:
2014-10-05,
15.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Herrera nöjd med grabbarna

[Twitter]

Publicerat:
2014-10-05,
15.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mer De Gea

[Twitter]

Publicerat:
2014-10-05,
15.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Shaw utgick med knäskada

Wilson och Fellaini var tillbaka i spel efter skador. Istället skrev Luke Shaw in sig på skadelistan igen, då han utgick i den andra halvleken med en knäskada. Louis van Gaal tror dock att det inte ska vara så allvarligt.

[Twitter]

Publicerat:
2014-10-05,
15.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

David de Gea

[Twitter]

Publicerat:
2014-10-05,
15.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea matchhjälte när United vann

Manchester United besegrade Everton med 2-1 och klättrar till en fjärdeplats i tabellen. Di Maria och Falcao gjorde Uniteds mål men den stora matchvinnaren var David de Gea.

United öppnade klart bäst och var ett par klasser bättre än Everton i den första halvleken. Uniteds effektivitet lämnade dock en hel del att önska och pressen gav bara ett mål, då Mata spelade fram Di Maria som skruvade in bollen med ett högerskott [sic!].

I slutsekunden av den första halvleken fick Everton en straff, sedan Shaw fällt Hibbert, eventuellt efter att först ha tagit bollen. Baines, med 14 mål på 14 försök, klev fram men hans straff var svag och De Gea kunde rädda.

Everton skulle dock kvittera i inledningen på andra halvlek, då Baines hittade Naismith.

United hittade dock ett nytt ledningsmål. Howard, som hade lämnat straffområdet, slarvade och Rafael (som även var inblandad i det första målet) vann bollen. Rafael valde behärskat att inte gå på en svår avslutning och spelade istället till Valencia som rullade vidare till Di Maria. Argentinaren provade med ett skottinlägg, som Falcao styrde in i mål. Efter en evighets väntan kunde det konstateras att linjedomaren inte vinkade för offside.

Everton pressade ordentligt sedan på slutet. Chanserna dröjde dock till slutskedet. Först kunde De Gea klistra ett lågt skott från Osman, där en retur hade kunnat bli ödesdiger. I den första tilläggsminuten fick Osman en jättechans men De Gea drog till med en superb räddning.

Det räckte dock inte där. Everton fick en frispark och först drog Blackett till med en fantastisk block. Returen föll till Oviedo som drog till på volley och kvitteringen såg ut att vara ett faktum. Då dök emellertid David de Gea upp med en matchvinnande fantomräddning. En räddning som sannolikt kommer att vara en kandidat till hans bästa i karriären, när hans karriär ska summeras om 20 år.

Därmed vann United med 2-1. United klättrar, åtminstone tillfälligt, upp på en Champions League-plats.

Pust.

Publicerat:
2014-10-05,
12.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Uppvärmning

[Twitter]

Publicerat:
2014-10-05,
12.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Inga stora överraskningar

Det var inga stora överraskningar i den startelva som Louis van Gaal presenterade. Man kan möjligen överraskas över att Valencia tar plats på mittfältet istället för Fletcher. Men samtidigt är känslan att Fletcher, Blind och Mata på samma mittfält blir för långsamt.

Det blir intressant att se vad McNair går för. Testet får ses som aningen större än mot West Ham.

Offensivt är det upp till Di Maria, Mata, Falcao och Van Persie att leverera. Känslan är att det kan krävas tre eller fyra mål framåt för en seger.

Avbytarbänken är orutinerad, får man konstatera. Glädjande är att vi har fem egna produkter på bänken, och extra glädjande är att James Wilson är med på bänken efter en skadefylld säsongsinledning. Vi hittar också Fellaini på bänken, vilket betyder att två av de tidigare skadade spelarna är tillbaka. Måhända ser vi ljuset i slutet på tunneln.

Publicerat:
2014-10-05,
12.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Evertons lag

Everton: Howard, Hibbert, Jagielka, Stones, Baines, Barry, Besic, Pienaar, McGeady, Naismith, Lukaku
Avbytare: Joel, Gibson, Eto’o, Oviedo, Osman, Browning, Alcaraz

Publicerat:
2014-10-05,
12.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Uniteds lag: McNair och Valencia startar, Wilson på bänken

United: De Gea; Rafael, McNair, Rojo, Shaw; Blind; Valencia, Di Maria; Mata; Falcao, Van Persie
Avbytare: Lindegaard, Thorpe, Blackett, Fletcher, Fellaini, Januzaj, Wilson

Van Persie är lagkapten.

Publicerat:
2014-10-05,
11.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Dags att vända trenden mot Everton

Det fanns en tid när United alltid vann mot Everton. Den tiden är sedan länge borta. Förra säsongen vann Everton båda matcherna och säsongen dessförinnan vann lagen varsin seger. United har faktiskt inte vunnit båda mötena med Everton sedan säsongen 2007/08.

Förhoppningsvis kan Louis van Gaal göra något åt detta!

Publicerat:
2014-10-05,
11.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Spekulation kring startelvan

Om tre kvart vet vi vilka som startar för Manchester United i dagens match mot Everton.

Jag gissar att Louis van Gaal mönstrar följande startelva:

De Gea
Rafael, McNair, Rojo, Shaw
Blind
Valencia, Di Maria
Mata
Van Persie, Falcao

Van Gaal berättade på fredagens presskonferens att McNair får chansen från start. Jag har dock hört viskningar, från pålitligt håll, att Van Gaal levererade en halv lögn och att det finns en möjlighet att Phil Jones kommer till spel. Även Michael Carrick ska vara aktuell för spel.

Jag gissar ändå att varken Carrick eller Jones startar. Det är inte Manchester Uniteds stil att jobba med positiva skadenyheter nu för tiden. Annat var det när Sir Alex Ferguson var chef, då uttalandena om skador helt och hållet saknade värde.

Om inte Jones chockar oss och kommer till spel torde det vara givet att defensiven ser ut som ovan.

På mittfältet har jag fått en otäck känsla för att trainer-coachen ska välja Antonio Valencia istället för Darren Fletcher på Ander Herreras plats. Även Adnan Januzaj skulle kunna vara aktuell, men det känns spontant som en för offensiv lösning.

Längst fram är det tämligen givet att det ser ut som ovan. Om nu inte Van Gaal for med osanning kring Matas medverkan, förstås.

Publicerat:
2014-10-05,
11.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Gräsmattan trimmas

[Twitter]

Publicerat:
2014-10-05,
11.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Dagens matchprogram

[Twitter]

Publicerat:
2014-10-05,
11.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sunday People: Van Persie blir kapten idag

Enligt Sunday People kommer det att vara Robin van Persie som bär kaptensbindeln i dagens match. Det betyder i så fall att vicekapten Darren Fletcher får fortsätta på bänken, trots att Ander Herrera är skadad.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-10-05,
11.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Barry: Rädslan är borta

Evertons Gareth Barry, med ett förflutet i otäcka Manchester city, menar att motståndarna inte längre känner en rädsla inför en match på Old Trafford. Fear factorn har försvunnit:

Jag tycker den har det. Det tog mig antagligen tolv eller tretton år att vinna en Premier League-match här. Men jag tror jag har vunnit de tre senaste gångerna där. Det är bara min erfarenhet men på sätt och vis visar det dig att det kanske inte är vad det en gång var.

Förhoppningsvis tvingas Barry äta upp sina ord om några timmar.

Samtidigt måste vi visa dem den respekt de förtjänar. De har massor av talang och om de får ihop det på dagen kan de antagligen besegra vem som helst, så det är upp till oss att producera en bra insats.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-10-05,
11.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Matchposter

[Twitter]

Matchinformation

Manchester United 2
Everton 1
Turnering: Premier League, omgång 7
Tid: Söndagen den 5 oktober 2014, 13.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 294
Domare: Kevin Friend

Matchhändelser

9ROBIN VAN PERSIE
17MUHAMED BESIC
26STEVEN PIENAAR
271-0ANGEL DI MARIA
Assist: Mata
31DALEY BLIND
45+4LEIGHTON BAINES (STRAFFMISS)
55ANTONIO VALENCIA
551-1STEVEN NAISMITH
622-1RADAMEL FALCAO
Assist: Di Maria
90+1TIM HOWARD
90+3JAMES WILSON

Manchester United

De Gea
Rafael, McNair, Rojo, Shaw
Blind
Valencia, Di Maria
Mata
Falcao, Van Persie

Blackett för Shaw (71)
Wilson för Falcao (73)
Fellaini för Valencia (79)

Avbytare: Lindegaard, Januzaj, Fletcher, Thorpe

Everton

Howard
Hibbert, Stones, Jagielka, Baines
Besic, Barry
McGeady, Naismith, Pienaar
Lukaku

Oviedo för Pienaar (64)
Osman för McGeady (77)
Browning för Hibbert (78)

Avbytare: Joel, Gibson, Eto’o, Alcaraz

Allt om matchen »