Muss.se » Nyhetsarkiv » Supporterklubben

Anna Ohlsson ny lokalavdelningsansvarig för Muss

Manchester United Swedish Supporters (Muss) kan idag presentera Anna Ohlsson som ny styrelsemedlem. Anna kommer framför allt att arbeta med våra fantastiska lokalavdelningar.

Några av er känner säkert Anna sedan tidigare, då hon är en av de drivande krafterna bakom Muss Sthlm. Hon tillträdde faktiskt för någon månad sedan och har således redan hunnit komma igång med sitt arbete.

Anna ersätter närmast Åke Karlsson, som tyvärr har valt att lämna sitt uppdrag i styrelsen. Även Bertil Andersson har lämnat Muss styrelse, och det kan bli aktuellt med fler nya ansikten i styrelsen framöver. Som ni säkert känner till så förstärkte vi under sommaren organisationen med Lisa Larsson, som är redaktör för våra sociala medier och bloggare.

Vi tog ett litet snack med Anna för att höra lite hur hon ser på rollen…

annaBerätta hur du tänker jobba med lokalföreningarna framöver:
Jag vill försöka förstärka lokalavdelningarna, stötta avdelningarna i deras jobb för att locka folk till gemensamma träffar. Utöka antalet lokalavdelningar och medlemmar! Försöka göra så att lokalavdelningarna träffas och umgås genom träffar och resor. Att så många som möjligt lär känna varandra för att skapa gemenskap! Vi börjar där!

Kommentera inledningen på säsongen:
Försäsongen inleddes fantastiskt med alla unga talanger som fick speltid och såg ut att ha otroligt kul på planen! Många mål levererades och man såg en glöd i spelarna inför kommande säsong!

Sedan hände något … det är svårt att analysera utan att veta men man ju alltid spekulera. Det verkade som att självförtroendet försvann och i och med skadeläget så fanns det till slut ingen struktur i laget. Spelare blev omrockerade från sina vanliga positioner. Jag tror också att transferrykten osv kan ha skakat om lite.

Vad som dock är viktigast är att vi supportrar står upp för vårt lag och visar att vi finns där! Det är i motgångar vi behövs som bäst!

Visst, man blir förbannad, frustrerad, ledsen, besviken och i vissa fall (läs mitt) så mår man både fysiskt och psykiskt dåligt! Det är då vi supportrar behöver samlas för att analysera och prata av oss!!

Du har jobbat med Muss Sthlm ett bra tag nu, vilket är ditt bästa minne från träffarna ni har haft där?
Det absolut mest minnesvärda minnet är träffen i augusti 2013 när United mötte AIK! Massor med nya människor från hela världen. Att få möta gamla spelare! Bli fotad med Lee Martin och FA-cup medaljen! Få en kram av Jesper Blomquist! Stå 1 cm från PL-bucklan! Och att få vara delaktig i att detta stora event ”gick i lås”.

Men jag ska också nämna alla ”små” träffar vi har! Hur vi har lärt känna varandra! Diskussionerna runt matcherna! Det spelar ingen roll om man är 2 eller 40, huvudsaken är att det är härlig stämning!

Vad ska United göra om LvG misslyckas nå CL-plats?
Vi får inte glömma vilken sits Lvg befinner sig i! Att ”ta över” efter Moyes och Sir Alex kommer att kräva sin tid och även engagemang! Det gäller att laget står bakom Lvg. Det kommer att blåsa många vindar innan vi får stabilitet i laget igen. Laget måste skaffa sig en grundtrygghet igen och börja klättra sakta men säkert! Som man brukar säga ”Rom byggdes inte på en dag” och det kommer inte United att göra heller. Min åsikt är att vi ska stötta LvG i hans återuppbyggande av vårt splittrade United!


Mer information om Muss styrelse finns här »
När du ändå håller på kan du med fördel också kolla upp redaktionen för Muss.se »