Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Chelsea it is

Embed from Getty Images
Senast vi vann mot Chelsea på Old Trafford startade Anderson, Ashley Young, Nani och Javier Hernandez. Jepp, så är det. Chelsea har varit ett av våra bogey teams under 2000-talet, utan att titta på övriga så vågar jag säga att det är det största, och i ligan är facit följande nedslående läsning:
Hemma
Vinster: 7. Kryss: 4. Förluster: 4
Borta
Vinster: 2. Kryss: 5. Förluster: 7
Totalt: 9–9–11.
I Europa har vi dock tre av tre segrar, Chelsea har 2–1–0 i FA-cupen och i ligacupen har ryssarna 2–1–1.
Totalt under 2000-talet således: 13–11–15. Det kan knappast finnas något annat engelskt lag som har samma plus mot United detta millennium.
Vad kan vi vänta oss för elva då? Det mest oroväckande är att Falcao ryktas vara skadad. Ska det dra igång med följdskador efter knäproblemen nu? Nemanja hade som bekant det över sig när han återvände efter sex-sju månaders rehab och vår maskot från Porto Alegres snabba resa utför kan härledas till det söndertrasade korslagda bandet. LvG hävdade att det var en ”knock” och helt orelaterat till knät, men oavsett hur uppriktig holländaren är och har varit finns det anledning till oro. Då Tigern är den jag hoppas på framåt med både RvP och Rooney out of form är det deprimerande om det här är början på en lång rad småskador.
Jag skulle starta Radamel–James om jag fick chansen att snurra tombolan i dag, men det blir alltså troligen inte någon av dem. Wilson lirade drygt en timme i fredags kväll och lär få nöja sig med bänken i kväll, om ens det.
Spekulerar vi att Falcao uteblir kan jag se en liknande 4-5-1 som senast, med Fellaini från start. Afrotankens höjd behövs mot Ivanovic, Big Man & co och då spelar det ingen roll hur dålig han varit genomgående. Är man lång så är man. Jag drar den här elvan från höften:

DDG

Rafael – Jones – Rojo – Shaw

Valencia – Blind – Fellaini – Herrera

Mata

RvP

Den stora överraskningen för min hjärna när den upptäcker vad som skrivits ovan är Antonio Valencias namn. Jag ångrar mig genast och korrigerar skamset:

DDG

Rafael – Jones – Rojo – Shaw

Blind – Fellaini – Herrera

ADM

Falcao – RvP

Mycket bättre! Tack Mats! Här borde inte RvP få vara med sett till formkurva men alternativen är få. Januzaj? Ja, har LvG gett sig den på att få se det bästa av honom så får han chansen igen, men jag tror att han fegar och går på rutin. Will Keane? Samma argument där och det faktum att han spelade i fredags också, så knappast startmaterial. Fast å andra sidan är det här unga grabbar som inte dör av att sparka boll två gånger på några dagar.

Mot WBA senast kom Ángel Di Maria bort lite på sin kant så jag ser honom gärna mer centralt i dag, alternativt i en helt fri roll där han kan gå all in mot Big Man. Mot WBA senast gjorde Ander Herrera sin sämsta match i en Unitedtröja. Det får han inte toppa i kväll. Mot WBA var både Mata och RvP iskalla. Det håller inte att vara iskall i annat än den andra betydelsen av det ordet.

Nyckelfigurer: Daley Blind och Marouane Fellaini. Gör dom kanonmatcher vinner United, om det är jag helt övertygad. Blind har ännu större ansvar på sin position, med tanke på att han ställs mot både Oscár och Hazard och mot WBA hade han ett hav av utrymme att täcka framför backlinjen. Får han hjälp där i dag? Och i så fall – av vem? Fellaini vs Matic på mitten borde vara en på förhand enormt spännande – ursäkta uttrycket – match-i-matchen, men det är väl få homo sapiens som ens tror att belgaren skulle kunna käka upp serben. Det skulle inte göra ont med en skräll á la Anderson-Fábregas där.

Vi får hoppas på en repris av motsvarande möte på Old Trafford i november för nio år sedan. Förutsättningarna var liknande med Chelsea i serieledning, 13 poäng före United, Mourinho i högform, United in decline. Då hade vi Bolton, Wigan och Charlton före oss i tabellen. I dag har vi Southampton, Swansea och West Ham.

Men Darren Fletcher gav fan i allt det.


* Sist: Fergie har som ni alla vet uppdaterat sin senaste biografi och i den påstår han att han minsann inte alls var ensamt ansvarig för anställningen av Moyes.
Historieomskrivaren är i farten igen.