Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyhetsbörsen: Vecka 45, 2014

Nyhetsbörsen kan innehålla spår av åsikter, sarkasm, ironi och dålig humor.

Nyare nyheter »

Publicerat:
2014-11-07,
17.30
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-11-07,
17.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-11-07,
17.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-11-07,
17.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-11-07,
16.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Fredagens presskonferens

[Youtube]

Publicerat:
2014-11-07,
16.47
Publicerat av:
Muss
Publicerat:
2014-11-07,
16.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Presskonferens: Ingen ljusning på skadefronten

Louis van Gaal hade som vanligt inga positiva skadenyheter att leverera då han pratade på en presskonferens och i en intervju med MUTV. Marcos Rojo förväntas bli borta sex veckor efter skadan mot Manchester city. Jonny Evans, Radamel Falcao, Phil Jones och Rafael da Silva är fortsatt skadade, medan Chris Smalling som bekant är avstängd.

  • Om Rojo:Marcos drog axeln ur led, men gjorde det på ett positivt sätt. Vi behövde inte operera honom. Det är en lättnad, men kanske, med den här skadan, är det väldigt svårt att förhindra att det händer igen. […] Konservativt kan det bli mindre än sex veckor, om vi hade behövt operera tolv veckor.
  • Om försvararna:Smalling är avstängd, Evans och Jones är fortfarande skadade. Så jag har ett problem att lösa. Jag vill inte säga vem som spelar än. Om jag säger det avslöjar jag vad jag försöker göra.” Van Gaal bekräftade också att Rafael fortsatt är skadad.
  • Om försvaret:Om du inte räknar de fem målen mot Leicester är vi bättre än Chelsea, tror jag. Det är inte problemet, balansen är det. Det är därför jag har byggt om strukturen på mitt lag. Nu måste jag lösa problemen med skadorna varje vecka, det är en annan sak.
  • Om Falcao:Problemet för Falcao är på grund av balansen i matchen. Jag var tvungen att byta, han kom in och assisterade ett mål. Så på träning blev han skadad. Jag kan inte bedöma nu eftersom han är skadad och jag bytte honom inte på grund av hans insats [mot Everton] utan på grund av balansen i laget, vilket är mycket viktigare än individen.
  • Om resultaten:Tretton poäng på tio matcher, du gör det inte bra. Men vi är i en process. […] Processen kommer att ta mer än ett år. Det kommer att ta tre år. Jag hoppas dock att det är beroende av många saker. Men jag tror att vi kommer att lyckas med det, att vi kommer att vinna många matcher.
  • Om avbytarbänken:Jag är alltid på bänken, eftersom min filosofi är att vi måste förbereda spelarna för att spela matchen. Och när du skriker på sidlinjen är det ingen som du kan kontakta under matchen. […] Men vid den tiden jag var på sidlinjen var det på grund av det röda kortet på Chris Smalling och jag var tvungen att justera vårt system. Det är därför jag var där, men normalt är jag aldrig där.

Läs mer på Manutd.com: om försvarsproblem, om avbytarbänken, blandade citat.

Publicerat:
2014-11-07,
16.27
Publicerat av:
Simon Sani
Publicerat:
2014-11-07,
16.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Shaw vill ha en seger före uppehållet

Jag tycker att vi börjar hitta vår väg nu. Vi försöker alla fungera som ett lag och vi har visat under matcherna vad vi är kapabla att göra. Det handlar nu om att gå igenom hela matchen och visa vad vi kan göra. Inte bara första halvlek, eller andra halvlek.

[…]

Att få en seger mot Palace är mycket stort. Vi behöver börja plocka poäng nu, framför allt efter derbyt och med ett uppehåll på två veckor till nästa match. Vi behöver komma ut på lördag och visa folk hur mycket vi vill göra det, som vi alltid gör.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-11-07,
16.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United mot Port Vale eller Bury i FA Youth Cup

[Twitter]

Publicerat:
2014-11-07,
16.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United högtidlighåller Remembrance Day

Idag är det Remembrance Day i England, en dag som är tillägnad de som har förlorat sina liv i krig för sitt land. Manchester United markerar detta, bland annat genom att låta en stor poppy (en blomma som används som symbol för döda soldater) pryda Old Traffords fasad.

Inför morgondagens match kommer två hornblåsare att spela Last Post och en tyst minut kommer att hållas. United har också bjudit in 20 medlemmar av 1st The Queen’s Dragoon Guards.

Totalt har 18 Manchester United-spelare förlorat sina liv i väpnad strid. Den mest notabla bland dessa är Sandy Turnbull. Turnbull var skyttekung när United tog sin första ligatitel 1908, han avgjorde FA-cupfinalen 1909 och han var en av de ledande målskyttarna under då United vann sin andra ligatitel 1911.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-11-07,
16.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kort video från träningen

[Twitter]

Publicerat:
2014-11-07,
16.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Målvakten fyller år – läge att minnas hans uppvisning mot Everton

[Twitter]

Publicerat:
2014-11-07,
16.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini gjorde månadens Unitedmål i oktober

Efter en omröstning på Manutd.com utsågs Marouane Fellainis mål mot West Brom till månadens Unitedmål i oktober.

[Twitter]
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-11-06,
16.03
Publicerat av:
Muss
Publicerat:
2014-11-06,
15.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Harrop och Wilson i U20-landslaget

Mittfältaren Josh Harrop och anfallaren James Wilson är Manchester Uniteds representanter i det engelska U20-landslaget. Matcher mot Kanada och Portugal väntar.
Läs mer på Thefa.com.

Publicerat:
2014-11-06,
15.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Michael Keane ensam Unitedspelare i U21-landslaget

Michael Keane, just nu utlånad till Burnley, är den enda Unitedspelaren i den engelska U21-truppen. England möter Portugal och Frankrike i träningsmatcher.
Läs mer på Thefa.com.

Publicerat:
2014-11-06,
15.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fyra Unitedspelare i det engelska landslaget

Under det senaste landslagsuppehållet var Wayne Rooney ensam Unitedspelare i den engelska truppen. Under uppehållet som stundar får han emellertid sällskap av sina lagkamrater Michael Carrick, Luke Shaw och Chris Smalling.

Shaw är tillbaka i truppen efter att ha hjälpt U21-landslaget kvalificera sig för EM. Smalling är tillbaka i truppen efter skada.

Överraskningen får ändå anses vara Michael Carrick, som ju bara har gjort ett enda inhopp den här säsongen. Med tanke på att han inte fick plats i den engelska VM-truppen är det aningen märkligt att han nu går direkt in i truppen.

England tar emot Slovenien i EM-kval och möter sedan Skottland på bortaplan i en träningsmatch.

Läs mer på Thefa.com.

Publicerat:
2014-11-06,
15.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Intervju med Reece James

Manutd.com: Reece James reaping the rewards

Publicerat:
2014-11-06,
15.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Gratis inträde på Uniteds museum

United meddelar att det är gratis inträde på klubbens museum under återstoden av 2014.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-11-06,
15.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Falcao inte aktuell för spel på lördag heller

Mark Ogden rapporterar i Telegraph att Radamel Falcao fortfarande inte är spelklar efter skada. Anfallaren ska därmed inte vara aktuell för spel mot Crystal Palace på lördag.

Det ska också vara Uniteds önskan att Falcao missar Colombias landskamper under det stundande landslagsuppehållet.

Ogden skriver dock att Louis van Gaal fortfarande ska vara övertygad om att Falcao blir en succé i United och att klubben är beredda att vara tålmodiga.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-11-06,
15.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Van Gaal överväger att ge Wilson chansen

Mirrors David McDonnell rapporterar att Louis van Gaal överväger att ge supertalangen James Wilson chansen från start mot Crystal Palace på lördag. Wilson, som gjorde två mål i sin debut mot Hull i våras och öser in mål i U21, har varit inhoppare i tre av de fyra senaste matcherna.

Om Wilson får chansen sker det troligen på Robin van Persies bekostnad.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-11-05,
22.39
Publicerat av:
Muss
Publicerat:
2014-11-05,
22.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jag vann ett quiz

När man har en sån här kolumn är det ju givetvis på sin plats att slå på sin egen trumma emellanåt. Som när man vinner ett quiz på Twitter.

[Twitter, 2]

Och bara för sakens skull kan man ju också slänga in en bild på sig själv tillsammans med ett av svaren (nej, det är inte Wilfried Zaha).

Publicerat:
2014-11-05,
22.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Se Timothy Fosu-Mensah i aktion

I väntan på att Timothy Fosu-Mensah ska få sitt internationella speltillstånd och därmed bli tillgänglig för spel i Uniteds juniorlag kan ni kika in nyförvärvet i ett Youtube-klipp.

[Youtube]

Publicerat:
2014-11-05,
22.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Förbundskaptenen beredd att ge McNair chansen

Nordirlands förbundskapten Michael O’Neill säger att han inte har några farhågor kring Paddy McNair, ifall Unitedförsvararen skulle få chansen mot Rumänien.

Paddy kom egentligen från ingenstans till Uniteds a-lag och han har klarat det briljant. Vi har känt till Paddy en lång tid. På många sätt har han fått ett snabbspår, men han har visat att han har kvaliteterna att prestera på den här nivån.

Jag skulle inte ha några problem att sätta in honom i laget om vi behövde eftersom han kunde hantera att komma in i Manchesterderbyt i söndags utan några problem.

Citat: Manchestereveningnews.co.uk

Publicerat:
2014-11-05,
22.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl

McNair hoppas på landslagsdebut

Paddy McNair blev igår uttagen till den nordirländska landslagstruppen inför EM-kvalmatchen mot Rumänien.

Det var riktigt bra. När jag växte upp siktade jag alltid på att spela för mitt land,” säger McNair.

Då jag har spelat för United, en av de största klubbarna i världen, hoppades jag givetvis att jag skulle bli uttagen. Jag är verkligen glad att bli uttagen. Jag kunde ha varit involverad förra månaden för matcherna mot Färöarna och Grekland, så det är fantastiskt att jag har blivit återkallad till truppen för Rumänien.

Jag vill fortsätta jobba hårt och försöka spela så många matcher jag kan för United. Förhoppningsvis kan jag slå mig in i Nordirlands landslag när jag åker. Jag känner några av grabbarna, Corry Evans [Jonny Evans bror, red. anm.] och Luke McCullough, från United givetvis. Jag känner några andra från U21, så jag ser verkligen fram emot det.

Citat: Manutd.com

Publicerat:
2014-11-05,
21.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United samlade in pengar till Unicef på en gala

Manchester Uniteds a-lag samlades igår på en gala för att samla in pengar till Unicef. Årets gala var den 15:e i ordningen och man lyckades den här gången samla in rekordsumman 210 000 pund.
Läs mer – och se ett videoklipp – på Manutd.com.

Publicerat:
2014-11-05,
21.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-11-05,
21.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Reservlaget möter Blackburn den 25 november

Det är nu klart att reservlagets bortamatch mot Blackburn i Lancashire Senior Cup kommer att spelas den 25 november. Matchen är kvartsfinal i turneringen och för vinnarna väntar bortamatch mot Wigan eller Bolton i semifinalen.

[Twitter]

Publicerat:
2014-11-04,
15.14
Publicerat av:
Muss
Publicerat:
2014-11-04,
15.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Carrick ser positivt på framtiden

När vi tittar på poängtotalen är vi bittert besvikna med antalet vi har. Det är inte i närheten av tillräckligt bra för där vi vill vara. Men om du tittar djupare än så är det tecken på att vi definitivt tror att vi fortfarande kommer att ha ett bra år och en bra säsong.

Det är bara små saker som inte lyckas för oss och vi gör små misstag, men överlag är känslan att vi bygger för att vara framgångsrika och vi kommer att bli det. Det är bara frustrerande för tillfället. Det har inte varit en fantastisk start men jag tycker att känslan är bättre än så. Förhoppningsvis kan vi visa det under veckorna som kommer.

För tillfället är det definitivt en positiv plats. Vi tror att vi går i rätt riktning och vi är inte långt borta från där vi vill vara. Det är bara små saker och de små sakerna räknas och gör en stor skillnad. Poäng räknas. Det är en riktig känsla av att vi fortfarande kan göra någonting speciellt.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-11-04,
15.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-11-04,
14.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Carrick beredd att spela mittback

Skadekrisen bland Manchester Uniteds försvarare gör att det förefaller vara troligt att Michael Carrick får vikariera som mittback.

Om jag behöver spela där spela där, så okej. Jag har inte spelat mycket fotboll på sistone så jag kommer att spela var som helst.

Det är ingen plats där jag har spelat så värst många matcher. Jag har haft perioder då jag har spelat där under åren, spelat två eller tre eller fyra matcher på en säsong. Men jag klagar inte, jag spelar var som helst.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-11-04,
14.54
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-11-04,
14.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

McNair i a-landslaget, Evans saknas i truppen

Paddy McNair har blivit uttagen till det nordirländska landslaget inför EM-kvalmatchen borta mot Rumänien. Det är första gången som McNair får plats i a-landslagstruppen, men hade han inte varit skadad kunde han kanske ha fått chansen redan i oktober.

Däremot saknas Jonny Evans i truppen, på grund av skada. Detta får ses som en tydlig indikation på att Evans inte är aktuell för spel mot Crystal Palace på lördag.

Nordirland saknar också försvararen Alex Bruce så det är knappast uteslutet att McNair även får debutera.

Nordirland har gjort en succéstart på EM-kvalet, då man har tre segrar på tre matcher, däribland bortasegrar mot Ungern och Grekland. Om man gör ett nytt bra resultat i Rumänien sätter man sig själva i en mycket bra position att nå landets första mästerskap sedan Norman Whitesides dagar.

Läs mer på Bbc.com.

Publicerat:
2014-11-04,
14.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

FA undersöker inte Fellaini

Marouane Fellaini anklagades för att ha spottat mot Sergio Aguero. Nonsens förstås. Nonsens var också FA:s dom, då de inte kommer att undersöka icke-händelsen.
Läs mer (gör inte det) på Skysports.com.

Publicerat:
2014-11-04,
14.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea: Jag är i mitt livs form

United må vara i dåligt slag men målvakten David de Gea går från klarhet till klarhet.

Min form är väldigt bra. Jag spelare den bästa fotbollen i min karriär och jag vill att det ska fortsätta. Men det viktigaste är att vi spelar bra som ett lag.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-11-03,
22.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-11-03,
17.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Foy dömer på lördag

Det blir Chris Foy som dömer Uniteds match mot Crystal Palace på lördag. Lennard och Garratt är assisterande domare, med Mason som fjärdedomare.

Det blir andra Unitedmatchen för Foy den här säsongen. Han dömde även bortamatchen mot Burnley. Förra säsongen dömde han United i tre segermatcher (Swansea hemma i ligan, Villa borta och Sunderland borta i ligan).

Han har inte dömt Crystal Palace den här säsongen. Senaste Palacematchen för Foy var deras 3-1-seger hemma mot West Brom i februari. Då fick Palace en straff vid ställningen 2-1.

[Twitter]

Publicerat:
2014-11-03,
17.06
Publicerat av:
Muss
Publicerat:
2014-11-03,
16.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini kritiserar media

Marouane Fellaini anklagades igår för att ha spottat mot Sergio Aguero. Manuel Pellegrini sa dock efter matchen att han inte var medveten om att något sådant hade inträffat och Aguero själv har inte sagt något om det hela.

Fellaini själv menar att det hela är nonsens och anklagar media för att ha hittat på det hela. På Twitter skriver han:Pressen älskar att hitta på historier när det inte finns någon. Tack journalisten.

Under gårdagens match anklagades också Joe Hart för att ha skallat domaren Michael Oliver. Kom igen liksom. Något sådant kan inte inträffa utan att domaren reagerar.

Publicerat:
2014-11-03,
16.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Rojo kan bli borta tre månader

De olika buden om Marcos Rojos skada fortsätter. Enligt Telegraph kan försvararen bli borta i upp till tre månader. Och även om skadan visar sig vara lindrigare än befarat förväntas han bli borta minst sex veckor.
Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-11-03,
16.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Independent: Rojo blir borta minst sex veckor

Independent ger inte mycket för Marcos Rojos tweet (se längre ner) om att hans skada inte var allvarlig. Tidningen skriver att Rojo förväntas bli borta minst sex veckor och att hans rehabilitering i värsta fall kan ta sex månader.
Läs mer på Independent.co.uk.

Publicerat:
2014-11-03,
16.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21 möter Leicester ikväll

Manchester Uniteds U21-lag tar emot Leicester i ligan ikväll. Avspark är, som vanligt, 20.00. Matchen visas på MUTV är och förhoppningsvis tillgänglig på en lämplig fulstream.

United har haft en fin säsongsinledning med fyra segrar och en oavgjord på sina fem matcher. Man ligger för närvarande tvåa, en poäng bakom Manchester city, dock har spelat tre matcher mer. Leicester ligger sist i ligan, men slog just city med 6-2 i den senaste matchen.

Leicester använde Unitedlånet Nick Powell i matchen mot Manchester city, men enligt Manutd.com ska han enligt låneavtalet inte få spela mot United. Detta förefaller vara mycket märkligt, då det knappast gynnar spelarens utveckling.

Leicester har dock blivit en samlingsplats för före detta Unitedspelare – Tom Lawrence, Jack Barmby och Louis Rowley är alla tillgängliga. Dessutom spelade Danny Simpson som överårig i matchen mot Manchester city.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-11-03,
15.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-11-03,
15.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Carrick: Besvikna men inte nedslagna

Det var verkligen en besvikelse. Vi var tvingade att spela med tio spelare men ju längre matchen pågick kände vi att vi kunde få chansen att stjäla ett mål och vi hade ett par möjligheter där vi kände att det kunde ha gått vår väg. Så i slutändan, trots att vi var tio spelare under så lång tid är vi besvikna att inte ha fått något från matchen.

Det kunde ha blivit oavgjort. De hade möjligheter emellanåt, vilket antagligen är att förvänta då vi bara var tio spelare. Vi kände att vi kanske lämnade ett mål därute och vi är besvikna, men inte nedslagna.

För Carrick var det första matchen på ett halvår: ”Det var min första match tillbaka på sex månader, sedan slutet på förra säsongen, så det var ett litet test för mig att komma in som mittback. Jag gillade det, det var skönt att vara tillbaka och jag har definitivt saknat det, efter att ha varit borta så länge. Vi får se vem som är fit och vem vi kan lappa ihop till nästa vecka.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-11-03,
15.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Matas måndagsblogg: Vi kämpar till slutet

Idag skriver jag till er hemifrån efter en förlust som inte är så enkel att ta. Ett derby är alltid speciellt och det i Manchester är verkligen intensivt, du kan känna det på gatorna under veckan. Det är därför det är svårt att acceptera att vi förlorade och, trots att jag inte kunde hjälpa mina lagkamrater på planen, jag kan berätta för er att hela laget är väldigt besviket.

Att spela borta mot city är alltid utmanande eftersom de har stor offensiv potential, vilket visades, men att ha en spelare utvisad i första halvlek gör saker mer komplicerade. Det här är femte gången [fel, tredje gången, red. anm.] den här säsongen som en av oss får ett rött kort, så tyvärr vet vi redan vad det betyder att vara en man mindre. Men även om Aguero gjorde mål och vi bara var tio, vårt lag visade stolthet och kvitterade nästan matchen, den här gången var det dock inte möjligt. För att vara ärlig, just nu, hellre än att titta på tabellen behöver vi fokusera på vår väg för att förbättra oss och vinna matcher.

Givetvis är den här situationen inte vad vi vill, men för tillfället måste laget hålla samma och fortsätta arbeta. Jag är säker på att vi kommer att göra det.

Läs bloggen i sin helhet.

Publicerat:
2014-11-03,
15.42
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-11-03,
15.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rojo indikerar att skadan inte är allvarlig

Marcos Rojo fick syrgas på planen och lämnade gårdagens match på bår med axeln ur leg. Sent igår kväll tonade Rojo dock ner det hela på Twitter.

Med en fri tolkning av spanskan tror jag att han säger att det bara var dåligt en stund.

Manchester Evening News tror förvisso att kommer att missa matchen mot Crystal Palace på lördag, men det verkar vara baserat på Louis van Gaals kommentar direkt efter matchen. Givet vad Rojo själv skrev flera timmar senare är det näppeligen uteslutet att han kan spela på lördag.

Publicerat:
2014-11-03,
15.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-11-03,
15.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sunday People: Van Gaal kräver att spelarna skriver autografer

Enligt Sunday People gillade Louis van Gaal inte upplägget där Uniteds spelare skyddades av säkerhetsvakter och fick sina bilar framkörda till dörren efter matcherna på Old Trafford. Van Gaal ska ha satt stopp för detta och kräver nu att spelarna ska gå till bilen och interagera med supportrar på vägen, bland annat genom att skriva autografer.

Van Gaal ska också ha infört träningar exakt 24 timmar innan match.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Äldre nyheter »