Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: United – Leicester 2-3

Manchester Uniteds U21-lag åkte ikväll på säsongens första förlust i hemmamatchen mot Leicester, som vann med 3-2 i en underhållande match. Den förre Unitedspelaren Jack Barmby avgjorde på tilläggstid.

Efter att ha varit inhoppare i Manchesterderbyt igår var James Wilson ikväll tillbaka i U21:s startelva. Den talangfulla anfallaren gav United en tidig ledning då han rundade målvakten, som kom alldeles för långt ut, efter väggspel med Saidy Janko. Då trodde man att det skulle bli en enkel seger för topplaget United mot bottenlaget Leicester.

Men Leicester ville annorlunda och Uniteds insats var inte bra. Leicester tog över efter målet och Ben Amos i Uniteds mål fick göra flera kvalificerade räddningar. Trots tre insläppta var Amos kanske den bästa spelaren i United.

Kvitteringen till 1-1 kom efter 37 minuter, då Dodoo lämnades omarkerad i straffområdet och enkelt kunde placera in bollen bakom Amos. Leicester hann sedan också göra 2-1 innan den första halvleken var över. Den här gången var det Albrighton som slog till med ett stenhårt skott efter en hörna.

United svarade dock nästan omedelbart i den andra halvleken. Ben Pearson drev framåt och Will Keane löpte sig fri. Pearson såg dock inte passningen i tid och Keane hann stanna upp innan han fick bollen. Läget var dock tillräckligt bra för att Keane skulle kunna få till ett avslut mot den bortre stolpen, där Sesay dök upp med en språngnick och styrde in bollen i eget mål.

Båda lagen hade sedan möjligheter att ta ledningen. United hade ett lovande anfall på tilläggstid men Leicester vann bollen och kunde kontra. Bollen hamnade hos den förre Unitedspelaren Barmby som sköt segermålet från utkanten på straffområdet.

Det var ingen bra insats av United, där det framför allt var försvaret som underpresterade. Wilson, som egentligen är för bra för den här nivån, gjorde sin vana trogen mål.

Uniteds försvarare borde ha varit motiverade då det ju inte kryllar av friska a-lagsförsvarare. Lagkapten Tom Thorpe gjorde en hygglig insats i mittförsvaret, men det var ingen prestation som får Louis van Gaal att skriva in hans namn i startelvan på lördag. Saidy Janko och Marnick Vermijl fick varsin halvlek på högerbacken men ingen av dem kommer att ersätta Antonio Valencia, trots att Valencia aldrig borde användas som högerback.

Den största besvikelsen var dock Tyler Blackett, som torde ha stora chanser att ersätta skadade Marcos Rojo, då Van Gaal tycks ha en fobi mot att använda två högerfotade mittbackar. Blackett får ta på sig 1-1-målet då han först markerar Dodoo i straffområdet men släpper honom fri för att stöta mot bollhållaren, vilket resulterar i att Dodoo enkelt kan frispelas. Blackett borde också ha blivit utvisad efter en ful tackling mot förre Unitedspelaren Tom Lawrence, men domaren nöjde sig med ett gult kort. Men det var inte bara de misstagen, Blackett var ofta felplacerad och han sålde sig också enkelt i några nickdueller.

Nej, den enda U21-försvararen som borde ha kommit närmare a-laget var Paddy McNair, som fick spelledigt efter att ha spelat nästan en halvlek igår.

United missade därmed chansen att ta över förstaplatsen i tabellen. Man är en poäng efter Manchester city, men har två matcher till godo. Nästa match är på söndag, då United ställs mot Chelsea på Stamford Bridge. Chelsea, som slog United i finalen i våras, är två poäng bakom United, så det blir en intressant match.

Manchester United U21 – Leicester City U21 2-3 (1-2)

Uniteds mål: Wilson (8), självmål (53)
United: Amos; Vermijl, Thorpe, Blackett, James; Janko, Pearson, A Pereira (Rothwell 65), Harrop; Wilson (Weir 63), W Keane