Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester city – Manchester United

United åkte på den fjärde raka derbyförlusten i söndags, då Aguero gjorde matchens enda mål på City of Manchester Stadium. Huvudperson blev dock Chris Smalling, vars utvisning i slutet på första halvlek gav city stor fördel.

Målvakten David de Gea storspelade på nytt i United. Ett annat glädjeämne var inställningen efter citys ledningsmål då United låg på för en kvittering, trots att man var en man mindre. I slutändan var det dock ännu en så kallad hedersam förlust och förluster är aldrig roliga, allra minst i derbyn.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
8

Återigen var målvakten Manchester Uniteds bästa spelare, vilket sällan är ett bra tecken. Fyra räddningar under första fjärdedelen av matchen, där reflexräddningen på Navas skott och utrusningen mot Aguero imponerar. Gjorde ett misstag då han missbedömde en hörna (eller om det var en frispark), men när bollen går till inspark kan man ha överseende med det. Chanslös på målet.

Antonio Valencia
5

Valencia är ingen högerback och det märks när han spelar högerback. Både offensivt och defensivt gör han misstag, som i sekvensen innan Smallings utvisning. Nu har han ändå fått prova på rollen så pass många gånger att han borde ha lärt sig det grundläggande.

Chris Smalling
2

Utvisad 39. Louis van Gaal kallade Smalling utvisning för ”stupid”. Anmärkningsvärd kritik från en manager som normalt sett vägrar att prata om individuella insatser. Men så var det också en anmärkningsvärd utvisning. Den första halvtimmen var Smalling förmodligen Uniteds bästa försvarare, men vad spelar det för roll när han sedan tar två idiotiska och meningslösa varningar på åtta minuter. Skäms!

Marcos Rojo
4,5

Utbytt 56. Marcos Rojo spelar som om han vore isolerad från resten av laget. Han håller sin egen offsidelinje och han väljer att stöta eller backa hem till synes utan att ta hänsyn till vad hans lagkamrater håller hus. Om domaren hade varit lite mer intresserad av att följa reglerna hade Rojo dragit på sig både straff och utvisning i slutsekunden på första halvlek. Blir sedan skadad på Phil Jones-manér (dvs. att han får skylla sig själv). Nu ska vi förstås inte ge upp hoppet än, men det är väldigt mycket att arbeta med.

Luke Shaw
7

Har spelat upp sig ordentligt efter att ha varit svajig och skadad under inledningen på Unitedkarriären. Får ta ett väldigt stort ansvar när han har Di Maria framför sig, men så ska det vara. Fortfarande finns det mer att önska offensivt från Shaw, men formkurvan pekar stadigt uppåt.

Daley Blind
7

Varnad. Får en väldigt billig varning men hämmas inte speciellt mycket av det. Vinner som vanligt en del boll och står rätt i positionerna.

Adnan Januzaj
5

Utbytt 43. Januzaj blir, som väntat, den som offras efter Smallings utvisning. Gör ingen stor insats innan dess. Borde sätta full fart när han får bollen, det gör han dock sällan.

Marouane Fellaini
7

Om vi bortser från de där minuterna där han är nödlösning som mittback och försöker ge bort en straff samt missen på Di Marias frispark så var det återigen en bra insats av Fellaini. Han rör sig över stora ytor, är noggrann i passningsspelet och han hade flest tacklingar av alla på planen.

Wayne Rooney
7,5

Uniteds bästa utespelare. Den fantastiska löpningen som till slut leder till Di Marias chans påminner om den gamla Rooney, sånt vill vi se mer av. Han borde ha skjutit den gången, men bristen på matchträning gör att han till viss del är ursäktad.

Angel Di Maria
5,5

Inte heller den här matchen hade han marginalerna med sig. Blixtrar till några gånger i andra halvlek. Blir anonym på kanten och där behöver Van Gaal hitta en lösning. Hans hörnor är förbluffande dåliga och om det inte bättras omedelbums är det dags att låta Van Persie ta hand om hörnorna igen. Att Van Persie är bättre inne i straffområdet spelar ju ingen roll om bollen inte kommer dit.

Robin van Persie
5,5

Utbytt 82. Van Persie får en otacksam uppgift, lite för isolerad från resten av laget. Bortsett från när han skapade en chans ur ingenting på ett inkast uträttar han heller inte överdrivet mycket offensivt.

Michael Carrick
7

Inbytt 43. Säsongsdebut i en ovan position, med en man mindre och i ett derby. Sett till förväntningar och förutsättningar är det en bra insats av Carrick. Visst märks det någon gång att han inte är mittback egentligen, men det får man räkna med. Lär få fortsätta som mittback mot Crystal Palace och bara baserat på lugn och rutin kan det vara värt att spela Carrick i mittförsvaret tills en ny mittback ansluter i januari.

Paddy McNair
7

Inbytt 56. Precis som i Carricks fall måste McNairs betyg sättas efter förväntningar och förutsättningar. Han tappar Toure vid något tillfälle men totalt sköter han sina uppgifter föredömligt. Bör ses som ett bättre alternativ än Blackett.

James Wilson
n/a

Inbytt 82. Spelar för kort tid för att bedömas men hinner visa att han har mycket fotboll i kroppen, även om han inte kommer till någon målchans. Det är läge att ge honom en match från start nu!