Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Juniorerna förlorade, Fosu-Mensah debuterade

Uniteds juniorlag fortsätter att göra varierande resultat. I gårdagens bortamatch mot Everton kom säsongens femte förlust, då hemmalaget vann med 2-0 efter ett mål i varje halvlek.

Timothy Fosu-Mensah debuterade för Manchester United. Den holländska U17-landslagskaptenen värvades från Ajax i somras, men har inte fått spela förrän nu, då pappersexercisen med hans internationella speltillstånd drog ut på tiden. Fosu-Mensah är mångsidig och kan användas både som försvarare och som mittfältare. Mot Everton spelade han på mittfältet och han rapporteras ha gjort en klart godkänd insats, även om han förstås var lite ringrostig.

Fosu-Mensah var inte ensam debutant i laget. Jake Kenyon, född 1999, från U16-laget gjorde sin första match på U18-nivån.

Everton var det starkare laget. Hemmalaget tog ledningen genom Dowell efter 13 minuter. United hade kvitteringschanser genom Ro-Shaun Williams, Charlie Scott (tillbaka i laget efter skadefrånvaro) och Fosu-Mensah. När Yates fastställde slutresultatet till 2-0 efter 81 minuter var det ändå rättvist.

När ungefär halva serien är spelad ligger United åtta av de tolv lagen. Everton, Middlesbrough och Manchester city är tämligen överlägsna i serien. Fjärdeplatsen, som räcker till a-slutspel, är fortfarande inom räckhåll och får ses som en rimlig målsättning.

Everton U18 – Manchester United U18 2-0 (1-0)

United: Henderson; Reid, Tuanzebe, Williams, Borthwick-Jackson; Riley, Scott, Fosu-Mensah, Kenyon (Johnson 86); Gribbin; Croskery (Redmond 58)

Källor: Manutd.com, @mrmujac