Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Arsenal it is

Embed from Getty Images
För att klargöra direkt: Detta handlar bara om spelare som kan tänka sig att spela på lördag. Inga andra. Dom räknas inte överhuvudtaget just nu. Dom existerar inte i mitt medvetande.
Arsenal-United spelas för första gången sedan 1990-talet mellan två lag som är helt chanslösa att vinna titeln, vilket är en underlig känsla. Lite som derbyna Liverpool-Everton de senaste 20 åren eller Halmstad-Halmia, typ. Det gör inte mötet helt ointressant förstås, främst med tanke på att United i dag har förvandlats till ett Arsenal på så sätt att vi ser topp 4 som en lyckad säsong. Och för att en Longsightfödd anfallare finns på fel sida planen när matchen blåses igång.
Förutsättningar för vad som händer om poängen trillar åt ena eller andra hållet: Vinner vi är vi med stor sannolikhet fyra när helgen är över (Swansea har city borta och West Ham lirar på Goodison). Torskar vi är vi fortfarande ”bara” fyra poäng från fjärdeplats. Men med tanke på att det är så många som ”valt” att inte göra sig användbara på Emirates är jag beredd att ta ett kryss på förhand. Förutsatt att spelarna inte vänder hemåt mitt i en kontring vid 0-0-läge och med stopptiden tickande. Det är ovärdigt på så många plan. Nu finns det väl snarare tecken på att United skulle gå framåt med för många i samma läge och få en kontring i 0-1 emot sig i stället. Men hellre det för tusan! Jag har inga som helst förväntningar på någonting annat än att United bjuder till dans, att inte samtliga spelare är ur form samtidigt och att att Rooney träffar mål med ett avslut igen.
Tombolaelva:

DDG

Valencia – McNair – Smalling – Shaw

Januzaj – Carrick – Herrera – Di Maria

Rooney

Welbeck RvP

Utöver dessa ryktas följande killar med hyfsad A-lagsrutin eventuellt finnas tillgängliga (betänk dock att ALLTING är möjligt till och med 18.30 på lördag kväll): Fellaini, Jones, Blackett, Lindegaard, Mata, Rafael, Fletcher och Anderson. Det blir ju faktiskt en hel matchtrupp, trots allt. Uppställningsmässigt hoppas jag att 1) Fellaini inte spelar från start och 2) att Rooney inte hamnar så långt ned igen. Carrick kan ligga och pysa framför backlinjen medan Herrera ilar omkring överallt framför vår Geordie boy. För få innermittfältare? Behövs Fellaini inte? Icke. Januzaj och Di Maria pilar fram och tillbaka och ser till att Arsenal inte fattar någonting och deras småttingar centralt blir alldeles förvirrade.
Det gäller att frammana positiva bilder i huvudet. Jättegäller. Jättepositiva. Jättemanar. Jättehuvud. Jätteseger. Det går! Fan, vad det skulle sitta fint med en trea borta mot ett topplag igen. Det är snart två år sedan sist.

* Arsenal då?
Har förlorat 2 av sina 36 senaste hemmamatcher i ligan medan United har förlorat 10 av sina 36 senaste hemmamatcher i ligan. De 10 förlusterna dessförinnan tog 139 matcher att komma upp i.
Och: United har inte vunnit på bortaplan i ligan sedan i april. Kanske för att vi mött jättar som Burnley, Leicester och West Brom.
* Ni som inte bott i ett skyddsrum med strömavbrott senaste dygnen vet om att Malky Mackay hittat en själsfrände i Wigans starke man Dave Whelan. Två män som borde gå om, inte bara klasser, utan kanske själva livet. Respektlösa figurer är det snällaste jag kan skriva om dem.