Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Manchester United – Hull City 3-0

Smalling, Rooney och Van Persie målade när United tog en väldigt komfortabel och trygg 3-0 seger mot ett blekt Hull. Angel Di Maria gick av med muskelskada tidigt in i matchen vilket gör att argentinaren missar nästkommande match mot Stoke. Detta var tredje raka segern och United ligger nu på fjärdeplats i Premier League.

Det som förhandssnacket handlade mest om och även till viss del under match var hur Louis van Gaal skulle ställa upp sitt lag och med vilka spelare. Alla skador och byten av system utefter den omtalade filosofin har gjort att det är omöjligt att på förhand gissa laguppställningen. Att Marcos Rojo var tillbaka i laget så pass snart efter sin skada mot City var glädjande och han bildade mittbackspar tillsammans med Smalling. Ytterbackspositionerna tog Valencia och Young hand om vilket gav oss ännu en splitterny backlinje för säsongen. Michael Carrick ankrade mittfältet återigen och bredvid sig hade han för dagen Fellaini, Mata och Di Maria samt Rooney, Van Persie på topp.

Exakt vilken uppställning det till slut blev var svårt att tyda under match då vi fick se ett väldigt rörligt och roterande av positioner. T.ex. så gick både RVP och Mata ner väldigt djupt i plan för att hämta boll och Di Maria flöt runt på olika positioner innan sin skada. En tydligt offensiv uppställning där egentligen bara Carrick hade tydliga defensiva uppgifter utöver de båda mittbackarna, någonting som skulle visa sig fullt rimligt med tanke på matchbild och motstånd. I Hull fick vi se två gamla spelare från start, James Chester och Robbie Brady, samt Alex Bruce med förflutet i United på avbytarbänken.

Matchen får en tråkig start då Di Maria tvingas gå ut med skada och ersätts med Ander Herrera. Låt oss hoppas att skadan inte är av allvarlig karaktär utan bara en muskelskada, LVG sade efter matchen att han i alla fall kommer att missa matchen mot Stoke härnäst på tisdagkväll. Det var glädjande att få se Herrera tillbaka på planen igen efter fyra stycken matcher bland avbytarna. Spanjoren hann inte vara på plan i många minuter innan matchens första mål kom till efter en tilltrasslad situation vid hörna. Chris Smalling fick två chanser, McGregor i Hulls mål lyckades inte rensa bort bollen och med hjälp av den så omtalade målkameran kunde vi se att bollen var över linjen. Smalling har svarat bra efter idiotierna mot City med en stabil och imponerande insats mot Arsenal och nu mål samt en lika stabil match även denna gång.

Ander Herrera tycks ha tagit Di Marias plats rakt av, men med det sagt så är minuten efter både Valencia, Fellaini och RVP på samma ytor och hämtar boll så det var verkligen en uppställning med fria roller framåt. David De Gea hade en lugn upptakt till matchen och skulle även ha det så matchen igenom då Hull inte bjöd upp till mycket motstånd. Detta var tjugoförsta gången Steve Bruce möter sin gamla klubb som tränare och det skulle visa sig bli ännu en ny förlust, sjutton stycken totalt samt fyra oavgjorda. Hull tycktes vilja göra det svårt för United med spelare tätt inpå hela tiden men inte alls ha någon idé vad de skulle göra när de väl fick bollen. Hatem Ben Arfa byttes ut redan efter en dryg halvtimmes spel mot Aluko och det verkade inte som att fransmannen gick av med skada, en humörspelare och oerhört ojämn spelare som fick chansen att få lite speltid efter idel petningar uppe i Newcastle.

Robin Van Persie fick ett läge på passning från Herrera men avslutade svagt direkt på McGregor och jag tror inte att undertecknad var ensam om att tycka synd om James Wilson som även han lyckats skada sig inför matchen, då holländaren inte var värd att spela med tanke på sina insatser denna höst. En assist kunde dock RVP noteras för när Rooney fint placerade in 2-0, ett klassmål. Herrera gick djupled och nickade ner till RVP på fin boll in från Mata och med lite hjälp av passivt försvarsspel i Hull kunde Rooney skjuta in matchens andra mål.

Känslan var i paus att det var länge sedan vi fått se en sådan här match där United totalt dominerar och kan spela ut på hemmaplan, visserligen ett uddlöst Hull men med tanke på föregående säsong och vissa insatser även denna höst var det betryggande och skönt att se. Att Smalling gjorde ännu en bra insats är tidigare nämnt, likaså gäller Carrick som verkligen har kommit tillbaka från skada med besked. Herrera skall också nämnas bland de som utmärkte sig, efter lång tid utanför laget tycker jag verkligen att han spelade in sig i uppställningen i framtida matcher. Han tillför en annan dimension på mittfältet med sitt djupledsspel, lugna och kloka men kvicktänkta passningsspel, fina bollbehandling och att han alltid tycks hitta ytor att vara spelbar.

Andra halvleken inleds med att Marouane Fellaini plockar ett cyniskt gult kort, utöver det var det en synnerligen sömnig inledning från Uniteds sida där Hulls Robertson tilläts springa igenom och avsluta, ofarligt, men ändå en varning till laget att skärpa till sig. Minns ni Blinds fenomenala crossboll till RVP i somras? Klart ni gör. Något i den stilen lyckades Carrick med till samme RVP som mötte upp med en slängnick som tvingade McGregor till en kvalificerad räddning, dessvärre vinkade assisterande doaren offside. RVP fick dock upprättelse minuter senare när han dundrade in 3-0 uppe i vänstra krysset, ett fantastiskt avslut och till synes viktigt mål för honom själv. Mer eller mindre direkt efter blev han dock utbytt till förmån för Radamel Falcao som fick chansen att visa upp sig sista tjugo minuterna. Falcao fick också ett gyllende läge att kröna sitt inhopp med mål efter fint spel och pass från Mata men en liggande Dawson var i vägen och matchen slutade 3-0. Wayne Rooney gled ner utanför planen mot reklamskyltarna och linkade av planen men enligt Van Gaal skall detta inte påverka hans medverkan mot Stoke på tisdag.

Matchinformation

Manchester United3
Hull City0
Turnering: Premier League, omgång 13
Tid: Lördagen den 29 november 2014, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 345
Domare: Anthony Taylor

Matchhändelser

161-0CHRIS SMALLING
422-0WAYNE ROONEY
Assist: Van Persie
47MAROUANE FELLAINI
54JAMES CHESTER
65MICHAEL DAWSON
663-0ROBIN VAN PERSIE
Assist: Herrera
89MARCOS ROJO

Manchester United

De Gea
Valencia, Smalling, Rojo, Young
Fellaini, Carrick, Mata
Di Maria, Van Persie, Rooney
Herrera för Di Maria (14)
Falcao för Van Persie (70)
Fletcher för Valencia (74)
Avbytare: Lindegaard, McNair, Blackett, Januzaj

Hull City

McGregor
Chester, Dawson, Davies
Elmohamady, Diame, Livermore, Brady, Robertson
Ben Arfa, Jelavic
Aluko för Ben Arfa (35)
Meyler för Brady (75)
Quinn för Diame (75)
Avbytare: Jakupovic, Rosenior, Bruce, Huddlestone

Allt om matchen »