Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyhetsbörsen: Vecka 49, 2014

Nyhetsbörsen kan innehålla spår av åsikter, sarkasm, ironi och dålig humor.

Nyare nyheter »

Publicerat:
2014-12-09,
00.07
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2014-12-08,
17.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Atkinson dömer på söndag

Premier League har meddelat vilka som ska vara rättskipare i den 16:e ligaomgången. För Uniteds del noterar vi att hemmamatchen mot Liverpool kommer att dömas av Martin Atkinson. Mullarkey och Child assisterar Atkinson, medan Moss har till uppgift att hålla upp skylten med antal tilläggsminuter.
Samtliga domare för omgången finns på Premierleague.com.

Atkinson har dömt United en gång den här säsongen, 1-1-match i Sunderland. Även Liverpool har han dömt en gång den här säsongen, också det en 1-1-match, då mot Everton på Anfield.

Atkinson har dömt en match mellan United och Liverpool, i Liverpool i mars 2007. Atkinson hade den dåliga smaken att visa ut Paul Scholes då. Men United fick, som ni förmodligen minns, det sista skrattet då John O’Shea sparkade in matchens enda mål på tilläggstid.

The 90th minute at Anfield, in front of the Kop – Gary Neville’s just told me that is his dream and I’ve just gone and done it!” kommenterade O’Shea efter matchen.

[Youtube]

Förra säsongen dömde Atkinson United tre gånger. Den mållösa matchen mot Chelsea i augusti, 1-0-förlusten mot Everton i december och 4-1-segern mot Aston Villa i mars.

Atkinson dömde Liverpool fyra gånger förra säsongen, bland annat då Gerrard halkade mot Chelsea.

Publicerat:
2014-12-08,
15.03
Publicerat av:
Anton Söderpalm
Publicerat:
2014-12-08,
00.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

FA-cuplottning ikväll (måndag)

FA-cupens tredje omgång, som ska spelas första helgen i januari, lottas klockan 20.00 på måndagskvällen. United har lottats mot Premier League-motstånd de senaste fyra åren, återstår att se om den trenden håller i sig.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-12-08,
00.17
Publicerat av:
Simon Sani
Publicerat:
2014-12-08,
00.17
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-12-08,
00.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Falcao, Rafael och Jones är inte redo

Louis van Gaal berättar att även om Radamel Falcao, Rafael da Silva och Phil Jones är tillbaka i träning så är de inte redo för att spela 90 minuter i a-laget. Uniteds trainer-coach menar att spelarna behöver speltid i reservlaget. Detta ställer dock till problem då United bara har två U21-matcher de kommande sju (7) veckorna (bortamatch mot Manchester city den 14 december, idiotiskt nog delvis samtidigt som a-lagsmatchen mot Liverpool, och bortamatch mot Norwich den 9 januari).

Blir inte Falcao frustrerad av att inte få starta?

Jag är inte intresserad,” svarar Van Gaal. ”Han måste följa min filosofi. Förstår du det. Ja, jag är här för det.

Handlar det om matchform?

Ja, matchform. Han har tränat nu kanske två dagar efter matchen [mot Hull]. Sen hade vi matchen mot Stoke i tisdags när han spelade 15 minuter. Sen hade vi träningarna efter tisdag. Och innan tisdag tränade jag inte, jag tränade fyrkanten. Ni känner till fyrkanten? Ja, det är ingen träning.

Vi var tvungna att spela igen inom två dagar efter Hull City-matchen, då måste jag återhämta spelarna. Då kan jag inte träna dem. Efter tisdag kan jag träna honom. Och vi har tränat väldigt bra i onsdags. Sedan torsdag är de lediga [efter julfesten på onsdagen, red. anm.]. Jag kan säga åt honom att träna, men nej, vi har tränat innan dess.

Så på fredagen hade vi en träning. Så han har tränat på två träningar. Men ett större bidrag är att spela i andralaget i 45 eller 60 minuter eller till och med 90 minuter, som Jonny Evans redan har gjort. Men jag kan inte göra det eftersom jag behöver honom eftersom Rooney var skadad [mot Stoke]. James Wilson var också skadad [mot Hull]. Jag måste anpassa till selektionens behöv. Då tog jag ut honom trots det faktum att han bara kan spela i 20 minuter på den nivån på grund av att rytmen i Premier League är den högsta.

Samma resonemang gäller för Jones och Rafael.

Ja, vi ser ljuset i slutet på tunneln. Jones kommer att träna med laget nästa vecka om allting är bra. Rafael har redan tränat med oss i en vecka. Nu måste han också spela i andralaget. Jag är ledsen för det men det är min filosofi och spelarna [borde förstå]. Om de inte gör det är jag inte intresserad.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-12-06,
17.03
Publicerat av:
Muss
Publicerat:
2014-12-06,
15.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Scholes kan fortfarande


[Vine]

Publicerat:
2014-12-06,
15.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea månadens spelare i United

Manchester Uniteds målvakt David de Gea har utsetts till Uniteds bästa spelare för november. Det är andra månaden i rad som De Gea får priset. Wayne Rooney och Marouane Fellaini var också nominerade.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-12-06,
15.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Fredagens presskonferens

[Youtube]

Publicerat:
2014-12-06,
15.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Koeman: Det är privat

Fejden mellan Ronald Koeman och Louis van Gaal är välkänd. Därför är det gulligt att de med nästan exakt samma ord förklarar att de inte vill diskutera den (Van Gaals citat längre ner).

Det är inget problem. Om vi ser varandra skakar vi händer och det är tillräckligt,” säger Koeman. ”Matchen är Southampton mot Manchester United och den matchen behöver uppmärksamheten.

Det handlar inte om Ronald Koeman och Louis van Gaal. Det är privat. Det är ett arbetsproblem. Det är inte ett problem, det är åtta, nio år sedan och nu föredrar jag att prata om matchen.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-12-06,
15.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-12-05,
23.22
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2014-12-05,
19.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney kommer att spela, Evans tillgänglig, Di Maria ute

Skadenyheterna inför matchen mot Southampton är som följer:

Om Rooney:Det är den bästa frågan på den här presskonferensen. Nyheterna är väldigt bra. Han kommer att spela.

Om Di Maria:Det är ingen svår skada, men jag är ingen doktor. Jag måste säga det som en manager, inte som en doktor. Men jag tror att han ska återhämta sig väldigt snabbt.” Di Maria kommer dock inte att vara tillgänglig mot Southampton, bekräftar Van Gaal.

Om Evans:Evans kommer tillbaka. Han är fit för att spela.

Om Jones:Jones kommer tillbaka, men han är inte fit för att spela. Han behöver träningar nu och kanske också matcher i andralaget. Men han kommer tillbaka. Han är fit för att träna. Det är också väldigt bra. Vi ser redan ljus i tunneln.

Jesse Lingard är nu tillbaka i träning. Detta gläder Van Gaal, som säger att Lingard är tillbaka snabbare än förväntat.

Citat: Manutd.com, Mirror.co.uk

Publicerat:
2014-12-05,
18.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Det är vidrigt

De engelska tidningarna berättar idag att Manchester United kommer att värva spelare för massor av pengar i sommar (se ryktesbörsen). Detta uppskattas inte av Uniteds trainer-coach Louis van Gaal.

Jag tycker att det är vidrigt att alltid skriva om nummer. Jag tror inte att Ed Woodward sa något om det och inte heller har jag gjort det. Det är respektlöst mot mina spelare och jag gillar inte att prata om det. Jag måste arbeta med selektionen jag har och jag har respekt för det. Jag tror på spelare, så det är mitt svar.

Jag tycker inte att pengar är frågan i det här. När Manchester United kommer är [den andra] klubben alltid ute efter mer pengar eftersom vi är Manchester United. Kanske du inser det när jag säger det.

Tycker du att Southampton betalar för mycket för sina spelare? Jag tycker inte det, för det är Southampton. Det är alltid en relation mellan Real Madrid och United och lag som Aston Villa och Southampton.

Vet du hur många spelare vi har förlorat? Aldrig har du sagt det. Aldrig har jag läst det i media. Vi har förlorat fler spelare.

Van Gaal ville heller inte prata om matchen mot Liverpool den 14 december.

Southampton spelar bättre och har fler poäng än Liverpool för tillfället. Så sekvensen är bra att vi måste spela mot Southampton nu. Vad mer kan jag säga? Jag är alltid upptagen med den första matchen.

Citat: Skysports.com

Publicerat:
2014-12-05,
18.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Herrera om träningslivet

Manutd.com: Training Talk: Ander Herrera

Publicerat:
2014-12-05,
18.49
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-12-05,
18.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal och Koeman: Inte bästa vänner

Manchester Uniteds match mot Southampton på måndag innebär att Louis van Gaal och Ronald Koeman ställs mot varandra.

Jag kommer aldrig att äta middag med Ronald Koeman igen,” förkunnade Van Gaal 2004. ”Han låg bakom att jag lämnade Ajax.

På dagens presskonferens ville inte Van Gaal prata om Koeman.

Jag behöver inte diskutera min relation till trainern eller tränaren hos motståndaren. Det är privat, tycker jag. Vi spelar mot Southampton och jag tycker att vi måste prata om Southampton och inte den andra trainer eller tränaren.

Van Gaal var emellertid diplomatisk när han pratade om Koeman i september: ”Jag hoppas att han kommer att vara väldigt framgångsrik.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk och Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-12-04,
18.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-12-04,
18.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

David McDonnell om David de Gea

[Twitter]

Publicerat:
2014-12-04,
18.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: McGuinness om juniorerna

Manchester Uniteds juniortränare Paul McGuinness diskuterar några av sina spelare – Marcus Rashford, Axel Tuanzebe, Joe Riley, Cameron Borthwick-Jackson och Timothy Fosu-Mensah – inför morgondagens match mot Liverpool.
Manutd.com: McGuinness: Rashford has turned a corner

Publicerat:
2014-12-04,
17.59
Publicerat av:
Anton Söderpalm
Publicerat:
2014-12-04,
17.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Warren Joyce om att producera spelare

Bara Barcelona producerar fler spelare till de största ligorna i Europa än Manchester United. Uniteds U21-tränare Warren Joyce menar att Uniteds möjligheter att producera spelare till a-laget hade varit större om a-laget inte hade varit så bra.

Jag tycker inte att vår klubb egentligen skriker om sådana här saker men det är svårt att inte dras till en kommentar på en rapport som har producerats oberoende. Det är en del av Manchester Uniteds standard att vara ödmjuk och arbeta hårt. Så vi går bara vidare med saker, istället för att skrika om vad gör. Det handlar mer om vad man gör snarare än tomma ord.

När du vinner saker kommer möjligheterna inte fram lika ofta så vi kan vara stolta av den statistiken. Om du bara är en klubb i mitten av tabellen skulle det vara enklare att få in spelare i laget och jag tycker inte att det skulle vara en enormt svår prestation att upprätthålla det med de runt 50 spelare som jag kan rabbla som vi har sålt de senaste åren.

Att få den utmärkelsen i en tid när a-laget har vunnit ligan, Champions League och andra titlar är imponerande. Det betyder att det är väldigt svårt att få igenom en ung kille när det är världsklasspelare på nästan varje position. Jag tror att vi skulle kunna formera två eller tre lag av dem och vara bekväma i Premier League och definitivt i toppen av Championship om de spelade tillsammans.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-12-04,
17.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney förväntas vara tillbaka på måndag

Wayne Rooney förväntas kunna spela när United åker till Southampton på måndag. Anfallaren skadade knät mot Hull och stod sedan över mot Stoke. Efter en undersökning på onsdagen ska det dock ha konstaterats att det inte var någon allvarlig skada och Rooney ska redan fundera på att återvända till träning.
Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-12-03,
01.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-12-03,
01.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-12-03,
01.40
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-12-03,
01.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Skadeuppdatering

Louis van Gaal har uppdaterat lite kring några av de skadade spelarna.

  • Om Rooney:Wayne kommer att undersökas. Det är knät och jag tror inte att det är så allvarligt. Men med ett knä vet man aldrig, så vi måste göra undersökningen och sen vet vi mer.
  • Om Di Maria:Di Maria är heller inte så allvarligt. Jag tror inte att han spelar i Southampton men man vet aldrig.
  • Om Blind:Blind är inte så illa. Kanske jul, kanske tre veckor.
  • Om de andra:Vi har fler spelare som kommer tillbaka och vi kan se lite mer ljus i tunneln.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-12-01,
23.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-12-01,
23.56
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-12-01,
23.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney och Van Persie nominerade

Fifa meddelade på måndagen de sista nomineringarna inför Ballon d’Or. Manchester Uniteds Angel Di Maria var nominerad till priset men fick inte plats på den tre man starka listan. Han är dock nominerad till en plats som mittfältare i årets lag.

Wayne Rooney är en av 15 anfallare som är nominerad till världslaget. Han är dock chanslös att få en plats i laget.

En som däremot har chansen att vinna är Robin van Persie, som är nominerad till Puskas Award, för årets vackraste mål. Van Persies mål för Holland mot Spanien var ett av tre mål som nominerades när den ursprungliga listan gallrades.

Läs mer på Fifa.com.

Publicerat:
2014-12-01,
23.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea utsedd till månadens spelare i Premier League

[Twitter]

Publicerat:
2014-12-01,
23.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Friend dömer på måndag

Domarna för omgång 15 i Premier League är nu utsedda och Uniteds bortamatch mot Southampton döms av Kevin Friend, som assisteras av Ledger och Garratt med East som fjärdedomare.

Senast vi stötte på Friend var då han dömde matchen mot Everton. Då hade han den dåliga smaken att ge Everton en straff, men det spelade ingen roll då De Gea räddade och United vann till slut med 2-1. United har faktiskt aldrig förlorat med Friend som domare. Urvalet är dock bara åtta matcher, med inläggsmatchen mot Fulham som enda poängtapp för United.

Friend har inte dömt Southampton den här säsongen. Hans senaste match med Southampton var i mars i år då Southampton hemmabesegrade Norwich med 4-2. På sju matcher med Friend har Southampton två segrar, två oavgjorda och tre förluster. De har dock vunnit de två senaste matcherna.

[Twitter]

Publicerat:
2014-12-01,
22.24
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2014-12-01,
16.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Champions League saknar Manchester United

Trots att Manchester United inte är med i Champions League den här säsongen så är det just Manchester United som turneringens twitterkonto diskuterar.

Publicerat:
2014-12-01,
16.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Presskonferens inför Stoke

[Youtube]

Publicerat:
2014-12-01,
16.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Herrera gillar att vara nummer 10

Ja, jag spelade som en nummer 10 och det är bra eftersom jag kan byta positioner. Jag kan ge managern fler alternativ. Jag tycker att det här var vår bästa match den här säsongen men vi måste fortsätta jobba och fortsätta vinna matcher, eftersom vi vill vara på toppositionerna i ligan.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-12-01,
16.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Bortamatch mot Southampton för U21 ikväll

Tabelltoppande Manchester United reser ikväll till Southampton för match i U21-ligan. Med tanke på att a-laget spelar match imorgon kväll blir det intressant att se vad för lag som Warren Joyce kan ställa upp med och det kan ge en indikation på vilka spelare som är tillgängliga imorgon kväll.

Avspark är 20.00 och matchen visas på MUTV. Så leta fulstream!

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-12-01,
16.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-12-01,
16.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Proffskontrakt till Rashford

[Twitter]

Publicerat:
2014-12-01,
16.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Presskonferens: Van Gaal vill ha jullov

Louis van Gaal är inte nöjd med det fantastiska julprogrammet i Premier League.

Jag är inte glad eftersom jag inte håller med om det. Jag kan inte ändra det men jag tycker inte att det är bra för fotbollsspelarna att de spelar inom två dagar en ny match [match annandagen och match igen den 28 december, red. anm.]. I decembermånaden ska det vara så.

Vi har också familjer. Jag tycker inte att det är bra för spelarna och heller inte familjerna. Jag har också en fru och barn och barnbarn och jag kan inte träffa dem den här julen. Men jag vill jobba i premier League så jag måste anpassa mig och jag kommer att anpassa mig.

Van Gaal tycker inte att det är en fördel för United att man står utanför Champions League och han menar att klubbarna är vana med ett tuffare spelschema. Han menar också att matcherna i Champions League ger lagen en bra chans att förbättra sig genom matcher mot bra motstånd.

Inför matchen mot Stoke vill Van Gaal att laget ska fortsätta att vinna.

Vinna för en toppklubb som Manchester United är det viktigaste på en vecka eller en dag. Framför allt när vi är på fjärdeplats i tabellen. Vi behöver vinna, annars kommer andra att gå förbi dig. Givetvis hade jag hoppats att vi skulle vinna mot Hull, men vi måste vinna också mot Stoke City. Men i Premier League är ingenting enkelt.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-12-01,
16.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rafael tillbaka i träning

Rafael meddelade i lördags på Instagram att han på söndagen skulle vara tillbaka i ”normal träning” och ”redo att hjälpa till”. Vi minns att Rafael skrev att han var tillbaka i träning för några veckor sedan, så vi fortsätter att vara förvirrade kring hans status. Men med Louis van Gaals normala schema torde Rafael inte vara aktuell för spel förrän tidigaste mot Southampton om en vecka.

Äldre nyheter »