Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Uddlöst U21 förlorade

Ett uddlöst United, med Jonny Evans som spelade 90 minuter, förlorade under kvällen borta mot Southampton med 1-0. Avgörandet kom sent efter ett misstag i Unitedförsvaret i en annars chansfattig match.

United fick göra en sen ändring i startelvan när Josh Harrop blev sjuk och in kom James Weir istället. Matchen inleddes avvaktande från båda lagen. När den dåliga domaren blåste för halvtid hade publiken inte bjudits på något skönspel i det för dagen kyliga Southampton och 0-0 stod det.

Känslan var att United flyttade upp sina positioner i den andra halvleken, och hade mer boll än motståndarna. Det öppnade dock upp ytor för Southampton. Ben Amos var sex meter från att nå en höjdboll som han gick ut på för att sedan få se Jonny Evans rädda på mållinjen. Amos räddade sedan returen själv.

Framåt hade United ingen större lycka och var aldrig nära att riktigt bryta igenom Southamptons försvar. Närmast var man när en försvarare helt obegripligt glidtacklar ned James Weir i straffområdet men domaren friade den solklara straffen. Hemmalaget å sin sida prickade stolpen vid en kontring och sedan med två minuter kvar gjorde man matchens enda mål efter att Donald Love slog en felpass i backlinjen och Southampton ställde om snabbt med en passning och anfallaren gjorde inget misstag vid friläget. Detta betyder att Southampton går upp på lika många poäng som United i toppen av tabellen.

Det enda United kan ta med sig egentligen är att Jonny Evans spelade 90 minuter och, av vad vi kunde se, inte blev skadad. Annars var den alltid stabile James Weir Uniteds bäste spelare och Will Keane gjorde vad han kunde utan riktig support. Övriga kan bättre.

Ingen straff enligt domaren.

Southampton – Manchester United 1-0 (0-0)

United: Amos – Janko, Love, J.Evans, Vermijl – Pearson, Rothwell – Grimshaw (C.Evans 54), A.Pereira, Weir – Keane