Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Aston Villa – Manchester United

Uniteds sjätte raka seger senast mot Liverpool är nu lagt till handlingarna, ordningen är återställd och nu fullt fokus mot bortamatchen nere i Birmingham på Villa Park. 

Manchester United

Sex raka vinster men undrar hur det faktiskt kommer att se ut och vad som kommer hända när vi börjar spela bra fotboll?
Vad händer när vi kan spela med en backlinje bestående av fyra stycken försvarare? När Angel Di Maria kommer tillbaka in i laget? När Radamel Falcao börjar få speltid? Dessa tankegångar kan man faktiskt använda sig av dessa dagar då det trots formtabellen, som ser ut på följande vis: WWWWWW, har sett stökigt och rörigt ut i samtliga vinstmatcher med möjligt undantag från Hull på hemmaplan. Även om det har sett ut på det viset så har vinsterna radats upp och antalet insläppta mål är få vilket så klart till stor del beror på fantastiske David De Gea som förhoppningsvis får det där kontraktet och skriver på vilket vore den bästa av julklappar i dessa juletider.

När det mitt i veckan gick att se lottningen till semifinalerna i ligacupen där både Chelsea, Liverpool och Tottenham är inblandade kan man återigen konstatera att United har ett gyllene läge att befästa den där platsen bland topp fyra i ligan. Förutom FA-cupen där Yeovil står för motståndet i januari är det bara Premier League som gäller och det är bara för Van Gaals mannar att köra rätt in i det berömda kaklet. Chelsea skall och kommer att fajtas på fyra stycken fronter i vår, City kommer att köra tre och saknar Agüero framåt en tid och det gäller för United att ta chansen till så många poäng som möjligt.

Undertecknad är av åsikten att Marouane Fellaini, som absolut spelade in sig i laget under en tid, de senaste två matcherna uppvisat anledningar till varför Ander Herrera bör starta matchen imorgon klockan fyra. Hans ovårdade spelstil, klumpiga tacklingar och livsfarliga passningar på egen planhalva under press är någonting jag helst ser upphöra och istället spanjorens lugn, passningsspel och vilja att dra i djupled.

Är det äntligen dags för Falcao att få chansen från start? Nog kommer väl inte Van Gaal vila RVP i den form han är i för tillfället och kaptenen säger han ju alltid spelar, så vem får flytta på sig om colombianen skall in? Juan Mata? Tyckte att han hade en av sina bättre matcher senast, inte minst om man räknar in mål samt assist, och Mata har ett väldigt fint poängsnitt sedan han kom för drygt ett år sedan.

Möjlig startelva:
De Gea
Valencia Jones Evans Young
Di Maria Carrick Herrera Rooney
Falcao RVP

Aston Villa

Villa var utan en seger i över två månader till det att Crystal Palace äntligen besegrades i början av december. Det har följts upp med vinst över Leicester samt en derbyförlust senast mot West Bromwich. Glädjande för Lambert när han skall ta ut sitt lag är att numera finns både Ron Vlaar och Christian Benteke tillgängliga för spel. Belgaren Benteke vet vi alla har möjligheter att orsaka trubbel för en ständigt förändrad backlinje i United.

Senaste förlusten på Villa Park var den där klassiska matchen säsongen ’95-96 då Alan Hansen i Match of the Day satt och sade: ”You can’t win anything with kids” vilket David, Ryan, Phil, Gary, Paul, Nicky och de andra visade upp att just det kunde man och det med besked.

Tom Cleverley är inte kapabel att spela då han endast är i klubben på lån. Kieran Richardson och Alan Hutton är båda två avstängda då förstnämnda plockade på sig ett rött senast i derbyt mot West Bromwich och skotten på grund av varningar. Roy Keane då? Hoppade av skutan för ett par veckor sedan för att fokusera fullt ut på sitt arbete med Irland, om det är till Villas fördel eller nackdel återstår att se men allt ståhej kring honom och hans bok känns som att de kan vara utan.

Möjlig startelva:
Guzan
Cissokho Clark Vlaar Hutton
Sanchez Delph Lowton
Agbonlahor Benteke N’Zogbia

Historik

Vad hände senast lagen möttes? Stabil 3-0 seger för United där två spelare som nu saknas stod i målprotokollet med Danny Welbeck som målade dubbelt upp och Tom Cleverley.

Matchinformation

Aston Villa
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 17
Tid: Lördagen den 20 december 2014, 16.00
Plats: Villa Park, Birmingham
Domare: Lee Mason
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador Blind (knä, jul/nyår), Lingard (knä, inget datum), Shaw (vrist, jul/nyår), Smalling (ljumske, jul), Thorpe (skadad, inget datum)
Tveksamma Di Maria (hamstring), Rafael (matchform), Rojo (lår)
Avstängda
Position 3:e | 9-4-3 | 29-17 | 31
Bästa målskytt Van Persie (7)
Disciplin 30 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V8/11Crystal Palace(H, PL)1-0
V22/11Arsenal(B, PL)2-1
V29/11Hull(H, PL)3-0
V2/12Stoke(H, PL)2-1
V12/8Southampton(B, PL)2-1
V20/12Liverpool(H, PL)3-0

Aston Villa

Skador Baker (knä, inget datum), Cole (hamstring, jul), Kozak (benbrott, inget datum), Senderos (vad, jul), Westwood (knä, januari)
Tveksamma
Avstängda Cleverley (en match), Hutton (en match), Richardson (första matchen av tre)
Otillgänglig Cleverley (utlånad från United)
Position 13:e | 5-4-7 | 10-20 | 19
Bästa målskytt Agbonlahor, Weimann (3)
Disciplin 35 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O8/11West Ham(B, PL)0-0
O24/11Southampton(H, PL)1-1
O29/11Burnley(B, PL)1-1
V2/12Crystal Palace(B, PL)1-0
V7/12Leicester(H, PL)2-1
F13/12West Brom(B, PL)0-1

United mot Villa

Totalt 18295-38-49336-239
Ligan 16282-37-43296-212
Borta 9034-21-35140-156
FYRA SENASTE MÖTENA
V2012-11-10(B, PL)3-2
V2013-04-22(H, PL)3-0
V2013-12-15(B, PL)3-0
V2014-03-29(H, PL)4-1
SENASTE BORTAMATCHER
O2010-11-13(B, PL)2-2
V2011-12-03(B, PL)1-0
V2012-11-10(B, PL)3-2
V2013-12-15(B, PL)3-0

Domare: Lee Mason

M
PL 2014/151129032
PL 2013/142678232
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »