Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Aston Villa – Manchester United 1-1

Uniteds vinstsvit tog igår slut då lagen på Villa Park delade på poängen efter att Benteke och Falcao målat i vardera halvlek.
Van Gaal var inte nöjd med lagets spel i första halvlek och menar på att detta var en av de matcher man måste vinna för att vara med i kampen om ligan. 

Undertecknad hade räknat med att Herrera skulle få starta matchen men sägs ha blivit sjuk men Louie menade efter matchen att han skall ha skadat sig? Oklart hur och vad det är med spanjoren men hans inblandning i eventuella dumheter kanske påverkar honom mentalt? Återstår att se huruvida han kommer att vara inblandad mot Newcastle. Likaså Fellaini då han missade denna match på grund av sjukdom.

Istället för Fellaini och Herrera startade därför Darren Fletcher på mittfältet tillsammans med Rooney och Mata. Skotten, som väl varenda människa i världen vill skall lyckas efter sin kamp mot svåra sjukdomen, hade tyvärr inte alls en lyckad eftermiddag och fick endast 45 minuter på sig att visa upp sig. Blackett kom in och Carrick flyttades upp på mitten medan Tyler fick ta sig an platsen till vänster i trebacklinjen. Att göra det bytet kändes helt rätt då det gick på tok för långsamt för Fletch och en förändring behövdes för att ändra på det 1-0 läge som laget tog med sig in i halvtidsvilan. Målet gjordes av Christian Benteke som väldigt fint placerade in öppningsmålet i De Geas högra hörn efter att belgaren plockat ner en frispark och gjort bort Evans med en kroppsfint. Ett kvalitetsmål men ändå kändes det som att Evans hade kunnat göra lite mer för att i alla fall förhindra skottet i första läget.

I övrigt var det en halvlek där United totalt dominerade bollinnehavet, någonting som för övrigt gällde hela 90 + 3 minuter. I de ständiga uppdateringarna med procent över fördelning av boll hade bortalaget sällan under 75 procent men visade endast vid två tillfällen i den första halvleken någonting av värde framåt. Ett fint samspel mellan RVP och Falcao som den senare ej fick till ett lyckat avslut samt ett semi-farligt inlägg från Ashley Young som Guzan kunde ta hand om. Alltså en matchbild som behövde förändring.

Andra halvleken

Om det var Carricks förtjänst eller bara generella aura på mittfältet som gjorde det eller vad det nu var så kom laget verkligen igång efter pausvilan och skapade ett par farliga lägen direkt efter varandra. Rooney fann Van Persie med en magnifik passning, Mata sköt på Guzan och minuten senare fann Young Radamels panna och kvitteringen var i hamn. Oj så skönt det var och oj så mycket det syntes på anfallarens målgest och genuina glädje att det där var ett viktigt mål. Två starter och två mål för honom. I och med målet var vi nog många som kände att nu jäklar tar vi detta, och det blev inte sämre av att Agbonlahor tog ett rött i en tveksam situation med Young. Men forceringen uteblev.

Van Gaal gjorde sitt för att försöka utveckla och pusha på sina spelare med två stycken offensiva byten då Di Maria och Wilson kom in istället för RVP och Valencia. Men mycket mer än två stycken mediokra skott från håll av nyss nämnda argentinare blev det inte i och de båda lagen fick dela på poängen.

Van Gaal sade efter matchen att detta är en sådan match som man skall vinna om man vill vara med och tampas om titeln och att vi inte spelade tillräckligt bra för att vinna matchen. På tok för lite aggressivitet i första halvleken och två tappade poäng snarare än en stark poäng på bortaplan vilket bara går att instämma till. Framförallt att laget inte utnyttjade möjligheten att spela 11 mot 10 i nästan en halvtimme var frustrerande att se.

Av de som kunde gå av matchen med någorlunda högt huvud var Ashley Young den främste då han hela matchen försökte skapa saker framåt och tog hand om det han skulle på sin vänsterkant innan bytet till höger när Di Maria kom in. Inlägget till målet var hög klass och under hela matchen gav han Lowton en rejält svettig eftermiddag.

Nog för att det var väldigt kul att få se RVP och Falcao tillsammans på topp så var det frustrerande att se Rooney så långt ner i plan. Inte för att han gjorde nort sig nämnvärt igår utan att han helt enkelt inte är en mittfältare och mycket av hans kvaliteter framåt försvinner. Visserligen fina crossbollar ut åt kanterna då och då men tyvärr finns där oftast ej tillräcklig kvalitet att kunna förvalta hans leverans.

Överlag, förutom inledande kvarten i andra halvlek, kändes spelet och anfallsförsöken igår för långsamma och för lite löpningar eller kreativitet framåt. Förhoppningsvis blir det ändring på detta i nästkommande fajt på Old Trafford mot Newcastle. Ser gärna Herrera starta och likaså Rafael samt Di Maria vilket kan ge oss både fart, kreativitet och löpvilja.

Att det fortfarande är så att Van Gaal tvingas byta spelare och spelsystem på grund av skador eller dåligt spel är frustrerande att se då vi snart skulle vilja se ett lag som kan börja spela ihop sig. Att han envisas starta med 3-5-2 är vi nog många som är tveksamma till men förhoppningsvis blir det ändring nu när både Rafael och Shaw är påväg tillbaka. Med detta sagt är laget fortfarande obesegrat sedan, det oförtjänta resultatet, City på bortaplan och De Gea fortsätter att rada upp räddning efter räddning. Känslan är att det långsamt börjar ordna upp sig, inte minst resultatmässigt, men nog börjar vi bli trötta på att se laget bjuda upp till ett så pass tråkigt spel? Ja ja, nu ser vi fram mot Newcastle och nya tre poäng!

Matchinformation

Aston Villa1
Manchester United1
Turnering: Premier League, omgång 17
Tid: Lördagen den 20 december 2014, 16.00
Plats: Villa Park, Birmingham
Publik: 41 273
Domare: Lee Mason

Matchhändelser

181-0CHRISTIAN BENTEKE
531-1RADAMEL FALCAO
Assist: Young
65GABRIEL AGBONLAHOR
Orsak: Allvarligt otillåtet spel
75TYLER BLACKETT
75BRAD GUZAN

Manchester United

De Gea
Jones, Carrick, Evans
Valencia, Fletcher, Rooney, Young
Mata
Van Persie, Falcao
Blackett för Fletcher (46)
Di Maria för Van Persie (61)
Wilson för Valencia (74)
Avbytare: Lindegaard, Rafael, Januzaj, McNair

Aston Villa

Guzan
Lowton, Okore, Vlaar, Clark, Cissokho
Wiemann, Delph, Sanchez
Benteke, Agbonlahor
N’Zogbia för Weimann (80)
Bacuna för Cissokho (80)
Avbytare: Given, Herd, Robinson, Calder, Grealish

Allt om matchen »