Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Manchester United – Newcastle United 3-1

United tog enkelt tre poäng i en av årets mest avslagna matcher. Bristen på underhållning till trots, en ny seger efter krysset senast vilket gör att United befäster tredjeplatsen.

Louis van Gaal gjorde bara en ändring från matchen mot Aston Villa då Paddy McNair kom in istället för Darren Fletcher. Således fortsatte van Gaal med trebackslinjen men med en liten ändring på mittfältet då Carrick spelade bakom Mata och Rooney och inte som tidigare med Carrick-Rooney bakom Mata.

Matchen inleddes i lågt tempo där United rullade runt bollen i backlinjen utan att ta sig framåt, och när man tappade den så kontrade Newcastle utan att någonsin oroa. Young hade viss lycka på vänsterkanten när han slog in några inlägg men som vanligt så misslyckades de flesta och de som väl nådde fram avslutades inte med någon vidare kvalité av van Persie eller Falcao.

Det egentligen första bra United-anfallet ledde fram till 1-0 målet. Michael Carrick blockade ett skott från Newcastle-anfallaren Adam Armstrong varav Rooney plockade upp bollen djupt på egen planhalva. Kaptenen drev en bit innan han spelade vidare till Mata ute till vänster som drev in och lyfte bollen över huvudet på både Coloccini och Dummett fram till Falcao som vräkte sig fram och serverade Rooney, som hade fortsatt sin löpning i mitten, öppet mål. Ett väldigt fint anfall hela vägen som gav United ledningen efter en svag start.

13 minuter senare var det dags igen. Gouffran tappade bollen på Newcastles vänsterkant och Phil Jones passade Juan Mata som tog emot bollen i högerinner-position. Spanjoren drev inåt några steg och vickade sig förbi en motståndare innan han virkade in bollen i en lucka i Newcastle-backlinjen till den framstormande Wayne Rooney som inte gjorde något misstag i friläget med Alnwick. 2-0.

I den andra halvleken punkterade United matchen tidigt. Återigen var Wayne Rooney mycket involverad, men den här gången inte via ett eget avslut. Engelsmannen fann sig själv rättvänd cirka 10 meter framför Newcastles straffområde utan någon som helst press på sig. I mitten rörde sig van Persie åt vänster och Rooney noterade löpningen varav han lyfte bollen över Taylor och holländaren nickade in 3-0.

Resterande 40 minuter av matchen var bland det tråkigare vi sett på Old Trafford de senaste åren, men trots en sen straffreducering av Cissé (billig straff) så vann United väldigt enkelt mot ett väldigt dåligt Newcastle.

Rooney fortsätter imponera centralt

Wayne Rooney fortsätter att visa fin form, och han gör det centralt på mittfältet. Efter mål mot Liverpool och en bra insats mot Aston Villa förra veckan så visade lagkaptenen vägen idag med två mål och en assist. Rent spelmässigt så var det inte någon större insats av Rooney men han var helt avgörande för segern i och med hans inblandning i målen. De två första visar prov på en viktig del i Rooneys roll på mitten, nämligen löpningar bakifrån. Michael Carrick kommer aldrig att göra dem och ligger istället kvar och kontrollerar spelet så Rooney får mycket frihet att ta sig framåt vilket han onekligen drar nytta av. Det tredje målet visade prov på både fin speluppfattning samt passningsteknik när han lyfte fram bollen till van Persie. Rooney kommer definitivt att fortsätta på mitten även framöver efter de senaste insatserna.

Matchinformation

Manchester United3
Newcastle United1
Turnering: Premier League, omgång 18
Tid: Fredagen den 26 december 2014, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 318
Domare: Mike Jones

Matchhändelser

231-0WAYNE ROONEY
Assist: Falcao
362-0WAYNE ROONEY
Assist: Mata
533-0ROBIN VAN PERSIE
Assist: Rooney
61STEVEN TAYLOR
66ROBIN VAN PERSIE
873-1PAPISS DEMBA CISSE (STRAFF)
89YOAN GOUFFRAN

Manchester United

De Gea
Jones, McNair, Evans
Carrick
Valencia, Mata, Rooney, Young
Van Persie, Falcao
Fletcher för Carrick (62)
Wilson för Falcao (65)
Rafael för Valencia (80)
Avbytare: Lindegaard, Smalling, Blackett, Pereira

Newcastle United

Alnwick
Janmaat, Coloccini, S Taylor, Dummett
Colback, Anita, Gouffran
Sissoko
Perez, Armstrong
Cabella för Dummett (63)
Cisse för Armstrong (63)
Vukic för Perez (82)
Avbytare: Woodman, Williamson, Satka, Riviere

Allt om matchen »