Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtråd: Manchester United – Newcastle United 3-1

Manchester United besegrade Newcastle med 3-1 på Old Trafford. Wayne Rooney var segerorganisatör med två mål i den första halvleken och sedan assist till Robin van Persies 3-0-mål i början på andra halvlek. Newcastle reducerade på straff i slutskedet.

Publicerat:
2014-12-27,
16.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Van Gaal om segern

[Youtube]

Publicerat:
2014-12-27,
16.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Vi dominerade i 90 minuter

Louis van Gaal var mycket nöjd efter Uniteds bekväma seger mot Newcastle.

Det är en fantastisk jul för oss, eftersom vi dominerade i 90 minuter och jag gillar det, som ni vet. Vi gav inte bort många chanser. Vi skapade många chanser, framför allt i första halvlek.

Och jag kan föreställa mig att spelarna i sina huvuden redan befann sig i matchen mot Tottenham Hotspur. Jag är väldigt nöjd med prestationen, det sa jag också i omklädningsrummet.

Helt nöjd var han emellertid inte.

Nej, för vi gjorde också många dåliga saker. Jag måste säga det. Men vi förbättrar oss varje match och det är det viktigaste. Det är en process och processen är inte för en dag, det är en process för ett år.

Mer specifikt gillade han inte det insläppta målet: ”Ni har sett straffen? Det var inkast för oss. Så det är inte möjligt att vi gav bort det målet, igen. Så vi kan förbättra oss.”

Ashley Young har höjt sig den här säsongen, men det är inget som överraskar Van Gaal. Trainer-coachen betonar dock återigen att Young är vingback och inte ytterback.

Jag har sett Ashley Young fantastisk också i USA, när vi spelade samma system. För jag spelar det systemet på grund av Ashley Young och Valencia, givetvis. För de är inte ytterbackar, de är vingbackar. Det är därför vi spelar med tre försvarare. Men jag vill att de ska vara med mer i anfallen och de visade det de senaste matcherna. Så jag är väldigt nöjd med dem.

Publicerat:
2014-12-27,
15.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney: Som Scholes gjorde

Wayne Rooney levererade två mål och en assist som mittfältare mot Newcastle.

Det är en roll som jag har spelat många gånger och som jag vet att jag kan spela. Managern har gett mig ännu större licens att gå framåt och komma in i boxen i den rollen. Som Paul [Scholes] gjorde många gånger i sin karriär. Han kunde se bollen när den var på kanten och se ytan och springa in i den – jag gjorde det idag med mina två mål.

Det är trevligt att vinna, trevligt att göra mål och jag är mycket belåten med prestationen. Det var en bra prestation en bra seger. Vi var besvikna över att släppa in ett mål i slutet men överlag måste vi vara nöjda med de tre poängen.

Trainer-coach Louis van Gaal var förstås nöjd med vad kaptenen uträttade: ”Mot Villa var han lite för defensiv och jag bad honom att vara mer offensiv. Han gör sedan två mål och får en assist – vad mer kan du begära som en manager?

Segern innebar att United stärkte greppet om tredjeplatsen och även om avståndet uppåt fortfarande är långt påminner Rooney om att United har hämtat in stora avstånd förr:

Det är en lång väg kvar, vi vet det. Vi har jagat ikapp ledaren förr över ett stort antal poäng. Allting kan hända, framför allt under den kommande veckan eller två. Det är många matcher och om vi kan komma ut från de matcherna på rätt sida med de rätta resultaten kommer vi att vara i en bra position.

Citat: Manutd.com

Publicerat:
2014-12-26,
18.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Januzaj var sjuk

[Twitter]

Publicerat:
2014-12-26,
18.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den offensiva kvartetten bakom en bekväm seger

United vann bekvämt med 3-1 mot Newcastle. Den offensiva kvartetten Rooney, Mata, Falcao och Van Persie var grunden till segern.

United gick fram till 2-0 i den första halvleken efter två mål av Wayne Rooney. Först en snygg kontring, startad av Rooney, där Mata hittade Falcao som gav Rooney öppet mål. Därefter var det Mata som serverade Rooney ett fritt skottläge och Rooney satte behärskat bollen bakom målvakten.

United punkterade sedan matchen då Rooney hittade Van Persie som sprang in bakom backlinjen och nickade in bollen i mål.

Newcastle fick en straff, efter att Jones agerat klumpigt, i slutskedet och kunde reducera.

Någon tvekan om vart segern skulle hamna var det emellertid aldrig. United var ett par klasser bättre och har nu åtta matcher i rad utan förlust, varav sju segrar.

Närmast väntar Tottenham på bortaplan, redan på söndag. Då med avspark 13.00.

Publicerat:
2014-12-26,
15.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Di Maria skadad på träning

Angel Di Marias frånvaro beror tyvärr på att han skadade sig på träning inför matchen.

[Twitter]

Publicerat:
2014-12-26,
15.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Newcastles startelva

Newcastle: Alnwick; Janmaat, Coloccini, S Taylor, Dummett; Colback, Anita; Sissoko, Perez, Gouffran; Armstrong
Avbytare: Woodman, Williamson, Satka, Cabella, Vuckic, Riviere, Cisse

Publicerat:
2014-12-26,
15.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Uniteds startelva – McNair startar

De Gea
Jones, McNair, Evans
Valencia, Carrick, Rooney, Young
Mata
Van Persie, Falcao

Avbytare: Lindegaard, Rafael, Smalling, Blackett, Fletcher, A Pereira, Wilson

Publicerat:
2014-12-26,
14.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Juldagsledigheten

Manchester Uniteds spelare fick ledigt på juldagen av Louis van Gaal. Återstår att se hur de återbetalar det förtroendet. Vill de ha ledigt på juldagen nästa år rekommenderas en bra prestation!

Publicerat:
2014-12-26,
14.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Spekulation om startelvan

Det blir intressant att se hur Louis van Gaal resonerar kring startelvan idag. Då bortamatchen mot Tottenham sparkar igång redan klockan 13.00 på söndag har han aviserat att han vill rotera i laget. Rimligtvis väljer han då att spara några namn inför söndagens drabbning, som får anses vara den svårare av de två.

David de Gea vaktar förstås målet. I backlinjen är det dock mer osäkert. Om Rafael gör comeback idag är han knappast aktuell mot Tottenham. Varken Jones eller Evans kan förväntas spela båda matcherna. Även Falcao och Di Maria kan rimligen adderas till kategorin av spelare som Van Gaal helst inte vill starta i båda matcherna.

Samtidigt har ju Van Gaal inte överdrivet många namn att laborera med – Herrera, Fellaini, Shaw, Blind och Rojo ska samtliga vara otillgängliga med ett frågetecken för Smalling. Men det är hög tid att Januzaj får chansen att visa upp sig och även Wilson har anledning att hoppas på en startplats. Till viss del beror det också på om någon av de skadade är tillbaka på söndag.

Publicerat:
2014-12-26,
14.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Målet är att bli mästare

Den bästa prestationen är att bli mästare, eftersom vårt mål fortfarande är att bli mästare i slutet på säsongen,” säger Louis van Gaal. Det kan bli nog så svårt – om Chelsea håller sitt nuvarande poängsnitt måste United vinna samtliga kvarvarande matcher för att bli mästare.

Det skulle också vara det bästa resultatet. Vi lever i fotbollsvärlden där nummer ett är det viktigaste och vårt mål är att vara först. Men det är inte alltid så enkelt, ni kan se det. Det är därför styrelsen har sagt att målet är bland de fyra första platserna, med mina spelare och all personal försöker vi uppnå mer än de förväntar sig av oss.

Van Gaal har kritiserats för att han konsekvent sitter ner under matcherna. Trainer-coachen menar dock att det är effektlöst för en manager att skrika på spelarna.

Jag ser ingen påverkan från mig när jag är där och skriker. [Spelarna] förstår dig inte. Jag har tränat hela veckan på att spelarna ska läsa situationerna. Ibland kan de inte läsa det, men då har du halvtid eller så har du ett byte.

Då supportrarna i Premier League skriker så mycket kan spelarna inte förstå dig. Det är därför jag alltid är på bänken. Du har tränat spelarna att själva läsa spelet. Det är mycket viktigare att de är mer involverade i spelet, att de fattar sina egna beslut. Det är som ett barn, du utbildar.

Jag har inte tanken att du kan påverka en match genom att skrika från sidlinjen.

Van Gaal menar också att han inte heller kan påverka domarna genom att stå vid linjen och skrika.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-12-26,
14.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Falcao på matchpostern

[Twitter]

Matchinformation

Manchester United 3
Newcastle United 1
Turnering: Premier League, omgång 18
Tid: Fredagen den 26 december 2014, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 318
Domare: Mike Jones

Matchhändelser

231-0WAYNE ROONEY
Assist: Falcao
362-0WAYNE ROONEY
Assist: Mata
533-0ROBIN VAN PERSIE
Assist: Rooney
61STEVEN TAYLOR
66ROBIN VAN PERSIE
873-1PAPISS DEMBA CISSE (STRAFF)
89YOAN GOUFFRAN

Manchester United

De Gea
Jones, McNair, Evans
Carrick
Valencia, Mata, Rooney, Young
Van Persie, Falcao

Fletcher för Carrick (62)
Wilson för Falcao (65)
Rafael för Valencia (80)

Avbytare: Lindegaard, Smalling, Blackett, Pereira

Newcastle United

Alnwick
Janmaat, Coloccini, S Taylor, Dummett
Colback, Anita, Gouffran
Sissoko
Perez, Armstrong

Cabella för Dummett (63)
Cisse för Armstrong (63)
Vukic för Perez (82)

Avbytare: Woodman, Williamson, Satka, Riviere

Allt om matchen »