Inför: Tottenham Hotspur – Manchester United

Dags för match igen knappt två dygn efter vinsten hemma mot Newcastle på annandagen. Tottenham står nu för motståndet på White Hart Lane och det återstår att se om Uniteds fina form fortsätter in i det nya året. 

Manchester United

Efter plumpen på Villa Park där laget inte alls kom upp i något imponerande spel fick vi igår i alla fall se tre läckra mål. Fortfarande en del att önska gällande spelkvaliteten men trion bestående av Mata-Falcao-Rooney tycktes trivas ihop. Även Van Persie skall nämnas för sitt mål samt löpningar vid de första två målen. Det var härligt att se båda anfallarna korslöpa åt varsitt håll för att ge plats åt Rooney i mitten som vid öppningsmålet kom in perfekt i straffområdet och krönte en annars fin insats på mitten.

Radamel Falcao fick starta sin andra match på raken och gav verkligen sitt allt i vardera situation och var inblandad i det mesta framåt och förhoppningsvis får han chansen även nere i London. Juan Mata visade även han varför han blev framröstad som årets spelare två år i Chelsea och varför han bör starta även nästa match. Ashley Young skall också nämnas då han följde upp sin fina insats mot Villa med att även se farlig ut framåt mot Newcastle samt tog hand om det defensiva arbetet.

Allt efter matchen igår handlade annars om Wayne Rooneys insats på mittfältet vilket inte var så konstigt då kaptenen gjorde en gedigen insats centralt och dök dessutom upp i straffområdet och ökade på sin målproduktion. Huruvida det är en framtida position för honom är undertecknad tveksam till men då Blind, Fellaini och Herrera? är utanför truppen på grund av skador och annat så får vi hoppas att Rooney fortsätter att imponera även i de två nästkommande matcherna som är klart svårare än tidigare matcher.

Hur laget kommer att se ut är som vanligt svårt att sia om då skador alltid tycks dyka upp minuter innan avsparkstid och vilken formation som Van Gaal kommer att använda på bortaplan mot ett formstarkt lag. Undertecknad önskar följande elva på planen imorgon med vetskapen om att såväl Smalling, Shaw och Rafael mycket väl kan få starta matchen på bänken. Men man kan väl få hoppas? Återgången till fyra försvarare är förhoppningsvis snart här i och med att våra två ytterbackar äntligen är tillbaka efter långvariga skador. Återstår att se hur länge det dröjer innan någon av dem (eller någon annan) drar på sig en skada på nytt. Varken Fellaini eller Januzaj kommer att kunna spela då de dragit på sig ett belgiskt virus, sade Van Gaal skämtandes på presskonferensen, dessutom tycks Fellaini ha problem med ett revben som håller honom borta en tid framöver.

Som om det inte vore illa redan nåddes vi av nyheterna att Di Maria klev av träning i veckan och är utanför laget, i nuläget, på obestämd tid. Om Van Gaal kommer att vilja vila spelare i denna matchen eller köra bästa laget för att sedan vila någon/några i matchen mot Stoke återstår att se.
Förhoppningsvis är Di Maria tillbaka till matchen på The Britannia.

Möjlig startelva:
DDG
Rafael Jones Smalling Shaw
Mata Rooney Carrick Herrera
RVP Falcao

Tottenham Hotspur

Spurs är på uppgång i tabellen efter ett gäng vinster och laget är inför matchen endast fem poäng bakom United. Harry Kane har fått Pochettinos förtroende och befäst sin position på topp i och med att engelsmannen har producerat tre mål på lika många matcher. En annan som är gjuten i uppställningen är Christian Eriksen och denne har redan hunnit med att göra sju mål i ligan och inte sällan viktiga sådana sent in i matcherna.

Överlag är det ett ganska målsnålt lag som inte sällan vinner sina matcher med uddamålet, bara de tre senaste matcherna har slutat med 2-1 seger. Av lagets nio segrar har alla utom en slutat med seger med endast ett mål. Endast i matchen på hemmaplan mot QPR lossnade det rejält och det slutade med 4-0 seger.

Hugo Lloris kolliderade illa med Vardy i Leicester senast på annandagen men fransmannen skall vara okej inför matchen imorgon. Tillbaka från skada är Ryan Mason som kom in i halvlek senast och efter lång frånvaro är även Kyle Walker gjuten på högerbacksplatsen.

Möjlig startelva:
Lloris
Walker Verthongen Fazio Rose
Lamela Mason Bentaleb Eriksen Chadli
Kane

Historik

United är obesegrade på White Hart Lane sedan år 2001 men senast lagen möttes i ligan var på Old Trafford där gästerna tog med sig alla tre poäng efter det att Welbeck, Adebayor och Eriksen nätat för respektive lag.

Matchinformation

Tottenham Hotspur
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 19
Tid: Söndagen den 28 december 2014, 13.00
Plats: White Hart Lane, London
Domare: Jon Moss
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador Blind (knä, januari), Fellaini (sjuk, inget datum), Januzaj (sjuk, inget datum), Lingard (knä, inget datum), Rojo (lår, mitten januari), Thorpe (skadad, inget datum)
Tveksamma Di Maria (bäcken), Herrera (muskelskada), Shaw (vrist)
Avstängda
Position 3:e | 10-5-3 | 33-19 | 35
Bästa målskytt Rooney, Van Persie (8)
Disciplin 32 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 29/11 Hull (H, PL) 3-0
V 2/12 Stoke (H, PL) 2-1
V 12/8 Southampton (B, PL) 2-1
V 14/12 Liverpool (H, PL) 3-0
O 20/12 Aston Villa (B, PL) 1-1
V 26/12 Newcastle (H, PL) 3-1

Tottenham Hotspur

Skador
Tveksamma
Avstängda
Position 6:e | 9-3-6 | 24-24 | 30
Bästa målskytt Eriksen (7)
Disciplin 36 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O 6/12 Crystal Palace (H, PL) 0-0
F 11/12 Besiktas (B, EL) 0-1
V 14/12 Swansea (B, PL) 2-1
V 17/12 Newcastle (H, LC) 4-0
V 20/12 Burnley (H, PL) 2-1
V 26/12 Leicester (B, PL) 2-1

United mot Tottenham

Totalt 180 84-48-48 290-235
Ligan 154 76-41-37 254-195
Borta 87 25-31-31 112-142
FYRA SENASTE MÖTENA
F 2012-09-29 (H, PL) 2-3
O 2013-01-20 (B, PL) 1-1
O 2013-12-01 (B, PL) 2-2
F 2014-01-01 (H, PL) 1-2
SENASTE BORTAMATCHER
O 2011-01-16 (B, PL) 0-0
V 2012-03-04 (B, PL) 3-1
O 2013-01-20 (B, PL) 1-1
O 2013-12-01 (B, PL) 2-2

Domare: Jon Moss

M
PL 2014/15 13 45 3 2 4
PL 2013/14 23 72 1 2 9
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS