Matchrapport: Tottenham Hotspur – Manchester United 0-0

Delad poäng på White Hart Lane för lagen som hade varsin imponerande halvlek men trots det inga mål. United skapade ett par riktigt farliga chanser i första och känslan var då att de borde tagits tillvara på. Nu får spelarna vila ett par dagar innan ännu en bortamatch mot Stoke.

Louis Van Gaal valde att starta samma lag som spelade mindre än två dygn tidigare mot Newcastle även denna tidiga avspark i London. Det var cirka två år sedan som United senast hade haft samma elva spelare från start två matcher i rad. Givetvis vaktade David De Gea ytorna mellan stolparna, McNair fick fortsatt förtroende tillsammans med Jones och Evans i trebackslinjen samt att både Falcao och RVP startade på topp.

Mauricio Pochettino valde till skillnad från sin motpart att byta en del sin elva jämfört med matchen på annandagen. Bland annat nya ytterbackar i form av Chiriches och Davies – istället för Rose/Walker samt Townsend offensivt.

Matchen
Snacka om skillnad mellan två stycken halvlekar. Under de första 45 minuterna spelade United stundtals sin bästa och mest effektiva fotboll denna säsongen, minus avsluten som tyvärr höll alldeles för låg kvalitet. Laget radade upp chanser som antingen dömdes bort för offside på Jones, rensades bort efter stolpträff av Mata på mållinjen eller brändes av såväl RVP som Falcao. Nyss nämnda Falcao hade tyvärr inte en av sina bättre dagar på jobbet då han definitivt skulle ha satt ett av sina två gyllene lägen. Robin van Persie lyckades med konstycket att göra allting rätt men ändå inte få in bollen bakom Lloris i ett friläge på magnifik boll från Carrick. Totalt skapade laget fem riktigt bra chanser i den första halvleken och det kändes som att mer skulle komma.

Mer blev det överhuvudtaget inte alls i den andra halvleken utan istället klev Spurs upp med laget och fortsatte pressa United högt vilket gjorde att bollinnehavet sjönk betänkligt. Istället för passningsspel och press så förvandlades spelet till att spela tillbaka bollen till De Gea som förgäves skickade iväg sparkar upp till anfallarna som förlorade i luftrummet. Rooney och Mata som båda två hade gjort det så bra i första hamnade alldeles för långt upp i plan och syntes överhuvudtaget inte till i andra. Synd på framförallt Mata som fortsatte sin fina form med att verkligen imponera under första 45. En annan som är i bra slag för tillfället är Ashley Young som såg ut att vara tillbaka i gammalt slag likt ’11-12 säsongen och gjorde nästan ett av sina patenterade mål i bortre krysset om det inte vore för Lloris i målet.

Möjligt att andra matchen på så kort tid tog ut sin rätt på laget. Detta var något som Van Gaal påpekade efter matchen då han förklarade samtliga byten på grund av just trötthet. Varför tre stycken försvarare byttes in är dock lite oklart när Wilson hade kunnat göra nytta framåt i andra halvleken. Oavsett vad så är laget fortsatt obesegrat sedan förlusten på Etihad och tredjeplatsen är fortsatt vår.

Att i alla fall ta med sig från dagen är första halvleken då det kändes mera direkt, tydligt och i högre tempo istället för bolltrillandet utan resultat i andra matcher. Visserligen i ett möte mot ett lag som också faktiskt försöte spela, till skillnad mot Aston Villa och Newcastle, och pressade högt vilket gjorde att United tvingades agera fort och distinkt vilket tyckes passa dem bättre.

Övriga reflektioner

Vad händer när alla spelare är tillbaka? Vad händer om eller när fler spelare köps in? Till exempel Kevin Strootman som det ryktats friskt om sedan Van Gaal kom in i somras. Är det då dags för 4-3-3 och hur kommer då mittfält och anfall att formeras? Rooney fortsätter på mitten tillsammans med Strootman/Carrick/Blind/Herrera? och Di Maria, RVP samt någon till framåt? Eller spelar Rooney på en kant i anfallet? För visst är väl tanken med 3-5-2 att användas under tiden som våra ytterbackar är skadade?
Oavsett så ser det ljust ut för framtiden och låt oss hoppas på mera spel likt det i denna första halvleken och att vi plockar tre nya poäng på Britannia.

Glädjande att Shaw, Rafael och Smalling är tillbaka från skada!

Önskan att köpa under januarifönstret? En passningsfot till Jonny Evans, tack.

Matchinformation

Tottenham Hotspur 0
Manchester United 0
Turnering: Premier League, omgång 19
Tid: Söndagen den 28 december 2014, 13.00
Plats: White Hart Lane, London
Publik: 35 711
Domare: Jon Moss

Matchhändelser

26 BENJAMIN STAMBOULI
27 ANDROS TOWNSEND
50 ASHLEY YOUNG
71 PADDY McNAIR
84 RADAMEL FALCAO
86 RAFAEL DA SILVA

Manchester United

De Gea
Jones, McNair, Evans
Carrick
Valencia, Mata, Rooney, Young
Van Persie, Falcao
Rafael för Valencia (46)
Smalling för Evans (72)
Shaw för McNair (76)
Avbytare: Lindegaard, Fletcher, Pereira, Wilson

Tottenham Hotspur

Lloris
Chiriches, Fazio, Vertonghen, Davies
Mason, Stambouli
Chadli, Eriksen, Townsend
Kane
Lamela för Chadli (79)
Dembele för Townsend (79)
Avbytare: Vorm, Dier, Walker, Paulinho, Soldado

Allt om matchen »


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS