Inför: Yeovil Town – Manchester United

Embed from Getty Images

Det är dags för den tredje omgången i FA-cupen och United åker till Huish Park för att ta sig an Yeovil Town.

Manchester United

Manchester United är i och med den oavgjorda matchen mot Stoke på nyårsdagen obesegrade över de tio senaste matcherna. 1-1 mot Stoke motsvarade dock knappast förväntningarna och insatsen lämnade mycket i övrigt att önska, som så många gånger under den här säsongen. Trots detta så återfinns United på en tredje plats i tabellen. Nu väntar en liten paus i ligaspelet och istället spel i den anrika FA-cupen. Det faktum att United inte spelar i Europa den här säsongen tillsammans med det mycket tidigare uttåget ur Ligacupen torde göra att FA-cupen hamnar lite högre på prioriteringslistan, men man vet ju aldrig med LvG som i sina bästa stunder är lika oberäknelig som Sir Alex.

Att försöka förutspå startelvan är nog så svårt i vanliga fall, men är kanske snäpper värre den här gången med tanke på motståndarnas kaliber samt att vi inte vet hur LvG värderar cupen. United får definitivt klara sig utan Ashley Young som drog baksidan mot Stoke medan Blind, Di Maria, Lingard, Valencia och Rojo är osäkra. Dessutom är Fellaini sjuk och ett återkomstdatum för honom saknas i skrivande stund. Min gissning är att man inte chansar med någon av de spelare som har varit skadade. Det förefaller också vara lägligt att vila spelare som De Gea, Rooney, van Persie mfl. som annars matchas hårt. Istället borde unga och hungriga spelare som Januzaj, Blackett, McNair och Wilson ges chansen att visa upp sig ytterligare.

Mer rutinerade spelare som Smalling, Rafael och Herrera som nyligen har gjort comeback från skada bör dessutom ges chansen till matchträning. Smalling och Rafael har dessutom uttryckt hur viktig FA-cupen är och den förstnämnde att spel mot lag från lägre divisioner är något alldeles särskilt och en upplevelse som gör en till en bättre fotbollsspelare. Det är bara att hoppas att fler av A-truppspelarna tycker samma sak.

Möjlig startelva:
Lindegaard
Rafael, McNair, Blackett, Shaw
Januzaj, Carrick, Fletcher, Hererra, Mata
Wilson

Yeovil Town

Yeovil Town parkerar för närvarande på sista plats i League One, vilket nog knappast ens skulle få ett bottenlag i Championsship att darra. United har ju dock – minst sagt – haft problem med lag från den serien förut och i FA-cupen kan som bekant allting hända.

Med det sagt så noterar vi att Yeovil Town har varit anmärkningsvärt dåliga hemma på Huish Park den här säsongen. I ligaspelet har man blott en seger på 12 spelade matcher och de allra flesta poängen har i år plockats på bortagräs, där man faktiskt har ett rätt hyfsat facit (4-1-6). Fjolårssäongen spenderades i The Championship där man blev jumbo och aldrig var riktigt nära att klara sig kvar. Avancemanget till omgång tre i FA-cupen skedde efter att Accrington Stanley besegrades. Det krävdes dock ett omspel innan man kunde skicka mittenlaget i League Two ur tävlingen. Till sist bör det nämnas att Yeovil inför mötet med United har tre raka föluster i ligan.

Enligt Yeovils hemsida så råder det frågetecken kring Kieffer Moore, vilken är lagets bästa målskytt den här säsongen och dessutom den som såg till att laget gick vidare till den tredje omgången. Han har inte spelat sedan mötet med Accrington och kan möjligen vara aktuell för spel nu. I övrigt så saknas nyckelspelaren och försvararen Jordan Clark medan Sam Hoskins är otillgängligt på grund av att han är cup-tied.

Möjlig startelva:
Steer
Ofori-Twumasi, Arthurworrey, Nugent, Smith
Foley, Edwards, Gillett, Leitch-Smith
Moore, Eaves

Historik

Lagen har bara mötts två gånger i historien i tävlingssammanhang. United har vann det första mötet med år 1938 med 3-0 och det andra 1949 med hela 8-0.

Övrigt

Ett möte mellan föreningarna har dock ägt rum även under de senaste 15 åren. Inför säsongen 99/00 så spelade Uniteds U19-lag en träningsmatch borta mot Yeovil Town, vilken de förlorade med 5-3.

Matchinformation

Yeovil Town
Manchester United
Turnering: FA Challenge Cup, omgång 3
Tid: Söndagen den 4 januari 2015, 16.30
Plats: Huish Park
Domare: Craig Pawson
Teve: TV10, Viaplay

Manchester United

Skador Young (hamstring, slutet januari)
Tveksamma Blind (knä), Di Maria (bäcken), Fellaini (sjuk, inget datum), Lingard (knä), Valencia (ljumske), Rojo (lår)
Avstängda
Position 3:e | 10-7-3 | 34-20 | 37
Bästa målskytt Rooney, Van Persie (8)
Disciplin 36 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 8/12 Southampton (B, PL) 2-1
V 14/12 Liverpool (H, PL) 3-0
O 20/12 Aston Villa (B, PL) 1-1
V 26/12 Newcastle (H, PL) 3-1
O 28/12 Tottenham (B, PL) 0-0
O 1/1 Stoke (B, PL) 1-1

Yeovil Town

Skador
Tveksamma Clarke, Dawson, Grant, Moore
Avstängda
Position 24:e | 5-5-13 | 19-36 | 20
Bästa målskytt Moore (3)
Disciplin 36 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O 6/12 Accrington (B, FA) 1-1
V 13/12 Oldham (B, L1) 4-0
V 16/12 Accrington (H, FA) 2-0
F 20/12 Colchester (H, L1) 0-1
F 26/12 Bristol City (B, L1) 1-2
F 29/12 Leyton Orient (H, L1) 0-3

United mot Yeovil

Totalt 2 2-0-0 11-0
FA-cupen 2 2-0-0 11-0
Borta 0 0-0-0 0-0
TIDIGARE MÖTEN
V 1938-01-08 (H, FA) 3-0
V 1949-02-12 (H, FA) 8-0

Domare: Craig Pawson

M
PL 2014/15 15 50 1 3 2
PL 2013/14 10 28 0 0 1
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS