Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ryktesbörsen: Januari 2015, del 1

Ryktesbörsen kan innehålla spår av åsikter, sarkasm, ironi och dålig humor.

I ryktesbörsen kastar vi ut meningslösa krav på trovärdighet och rimlighet. Här kommer vi att presentera ett urval av de rykten som florerar runt United.

I ryktesbörsen publicerar vi rykten om spelarövergångar och kontraktsdiskussion. Eventuella rykten kring Uniteds manager, skador, landslagsspel och vad det nu kan vara kör vi i nyhetsbörsen.

  • Rykten in: Dani Alves, Gareth Bale, Gabriel Barbosa, William Carvalho, Nathaniel Clyne, Seamus Coleman, Matteo Darmian, Nigel de Jong, Paulo Dybala, Nicolas Gaitan, Ezequiel Garay, Diego Godin, Ilkay Gundogan, Mats Hummels, Tim Krul, Aymeric Laporte, Marquinhos, Lionel Messi, Orjan Nyland, Martin Odegaard, Reece Oxford, Paul Pogba, Marco Reus, Arjen Robben, Cristiano Ronaldo, Fabian Schar, Xherdan Shaqiri, Ryan Shawcross, Daley Sinkgraven, Kevin Strootman, Anderson Talisca, Victor Valdes, Raphael Varane, Arturo Vidal, Ron Vlaar, Abdul Majeed Waris.
  • Nya kontrakt: Tyler Blackett, Michael Carrick, David de Gea, Radamel Falcao
  • Rykten ut: Anderson, Tom Cleverley, David de Gea, Jonny Evans, Darren Fletcher, Angelo Henriquez, Javier Hernandez, Reece James, Adnan Januzaj (lån), Phil Jones, Michael Keane, Anders Lindegaard, Juan Mata, Nani, Andreas Pereira, Davide Petrucci, Nick Powell, Rafael da Silva, Wayne Rooney, Chris Smalling, Robin van Persie, Ashley Young.
  • Officiellt ut: Michael Keane (Burnley), Davide Petrucci (Cluj).

Nyare rykten »

Publicerat:
2015-01-15,
20.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United i kontakt med PSG om Marquinhos

Enligt franska Le 10 Sport har United varit i kontakt med PSG om en övergång för den brasilianska mittbacken Marquinhos. Övergången skulle i så fall ske i januari.

Tidningen hävdar också att United har försökt värva Aymeric Laporte från Athletic Bilbao. United ska ha bjudit 30 miljoner euro men den spanska klubben vägrar sälja för mindre än utköpsklausulen på 42 miljoner euro.

Publicerat:
2015-01-15,
20.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Roma: Strootman bara till salu för enorma pengar

Romas president James Pallotta bekräftar att Kevin Strootman, och alla andra spelare i Roma, är till salu. Allting handlar om priset.

Vi vill ha det bästa laget på planen, det är det viktigaste. Men vi är affärsmän. Om någon kommer med en galen summa för en spelare måste du lyssna på det. Du kan inte bara säga nej, oavsett vad. Min åsikt är att jag inte vill att Kevin ska lämna, till exempel. Men om någon erbjuder en enorm summa måste du åtminstone lyssna på dem. Du driver ett lag så du måste titta på vad som är bäst för alla, inte bara för en individ. Det är så världen fungerar.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2015-01-15,
20.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Palermo: United är intresserade av Dybala

Enligt Palermos president Maurizio Zamparini har Manchester United visat intresse för Palermos argentinska anfallare Paulo Dybala, som för närvarande är delad trea i skytteligan i Serie A. Palermo kommer dock inte att sälja förrän till sommaren.

Dybala är värd mer än 40 miljoner euro, men jag kommer inte att sälja honom förrän i juni. Många utländska klubbar har frågat efter honom, inklusive Manchester United. Jag sa åt den engelska klubben att han inte är till salu just nu, men vi kan prata om det igen om sex månader. Enligt mig är han den bästa anfallaren i Europa för tillfället.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2015-01-15,
20.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Dinamo Zagreb: Vi har köpt Henriquez

Enligt Dinamo Zagrebs tränare Zoran Mamic har Dinamo Zagreb köpt Angelo Henriquez från Manchester United.

Vi har köpt honom rakt av för en miljon euro. Vi har redan signerat ett kontrakt med honom från sommaren. Det är ingen tvekan om att han är vår och att avtalet är klart.

Manchester United har inte kommenterat det hela.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2015-01-15,
20.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hummels: Jag bryr mig bara om att spela bättre

Jag är egentligen inte känd som en globetrotter,” säger Mats Hummels.

Jag har varit i två klubbar i 26 år. Lojalitet är viktigt för mig. Det enda jag bryr mig om just nu är att spela bättre än under den första halvan av säsongen. Jag var inte alls nöjd med mig själv, som man kan förstå.

Jag har fått erbjudanden från olika klubbar sedan jag kom till Dortmund. Det är ingen hemlighet. Jag har alltid bestämt mig för att inte lämna.

Hummels ger dock inga löften om att han kommer att stanna hur länge som helst.

Jag tycker att jag har fattat några bra beslut och jag vill fortsätta göra det i framtiden också. Jag har aldrig sagt att jag kommer att stanna till 2024 eller 2030 eller när som. Men jag har stannat tills idag. Jag kommer att hålla fast vid min stil att inte lova någonting och sedan kanske lämna en dag. Istället för att säga att jag ska stanna för evigt och sedan helt plötsligt lämna.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2015-01-15,
19.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fletcher på väg till West Brom

Både Sky Sports och Manchester Evening News menar att Darren Fletcher är högaktuell för West Bromwich Albion. Fletcher är långt ifrån en ordinarie plats i United – han satt inte ens på bänken mot Southampton – och har ett kontrakt som löper ut i sommar, så United lär knappast stå i vägen om Fletcher vill lämna.

Publicerat:
2015-01-15,
19.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Högerback, mittback och mittfältare in, framtiden osäker för flera spelare

Enligt Guardian är Louis van Gaal inriktad på att förstärka tre positioner, högerbacken, mittförsvaret och det centrala mittfältet. Mats Hummels och Kevin Strootman nämns som favoriter på de centrala positionerna. På högerbackssidan är det tre namn som nämns, Seamus Coleman, Nathaniel Clyne och Dani Alves.

Detta innebär samtidigt att framtiden för flera spelare är oviss. En ny sommar där en hel drös spelare lämnar United förväntas komma. Rafael da Silva, Jonny Evans, Phil Jones, Chris Smalling och Robin van Persie har alla kontrakt som löper ut 2016 och ingen av dem ska vara nära ett avtal om en förlängning.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2015-01-15,
19.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Agenten: Falcaos framtid osäker

Radamel Falcaos agent Jorge Mendes berättar att Falcaos framtid är osäker. Ett alldeles chockerande uttalande med tanke på att hans lånekontrakt med United bara sträcker sig säsongen ut.

Jag vet inte. Han är en fantastisk spelare och jag tror att det är väldigt svårt för Manchester Uniteds fans. De har en briljant spelare, en av de allra bästa i världen, som utan tvekan skulle spela 90 minuter i matchen varje gång, i alla andra klubbar.

Sanningen är att vi just nu inte vet vad som kommer att hända. Vad vi vet är att han kommer att spela i en av de absolut bästa klubbarna i världen nästa säsong, oavsett om det är Manchester United eller inte.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2015-01-15,
19.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Agenten: Pogba kommer lämna Italien

Paul Pogba skrev förvisso under ett nytt kontrakt med Juventus så sent som i oktober men hans framtid tycks inte vara i Juventus.

Kommer han att stanna i Italien? Nej,” säger Pogbas agent Mino Raiola. ”Det kommer att vara upp till dem, vi har förnyat hans kontrakt. Vi är nöjda med Juventus men när tiden att lämna är den rätta kommer vi att ta den möjligheten. Vi får se, jag vet inte när den rätta tiden kommer.

Juventus medger också att många klubbar är intresserade av Pogba.

Alla klubbar i Europa tittar på honom och har varit i kontakt,” säger Juventus VD Giuseppe Marotta. ”Vi vill emellertid ha ett starkt lag byggda av mästare. Vi har en viktig spelare i Pogba och vi behöver inte sälja honom.

Pogba själv? Han älskar Manchester United. ”Men det betyder inte att jag kommer att prata illa om Manchester United. Jag älskar klubben.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk och Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2015-01-15,
19.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Calderon: Real Madrid behöver inte De Gea

Real Madrids förre president Ramon Calderon tycker inte att Real Madrid behöver värva David de Gea.

Vi har redan den bästa målvakten i världen, som är Casillas. Vi har också just köpt Keylor Navas. Jag ser inget behov att skaffa någon annan målvakt. De Gea är kanske också en av de fem bästa målvakterna i världen men Casillas kan fortfarande vara på toppen i tre eller fyra år. Jag ser inget behov.

Förhoppningsvis får han som han vill.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2015-01-15,
19.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: United uppmärksamma på Messis framtid

Enligt Guardians Jamie Jackson ska United vara uppmärksamma på att det kan bli aktuellt för Lionel Messis att lämna Barcelona. Messi tycks just nu inte vara alltför belåten med sin situation i Barcelona.

Om Messi skulle lämna Barcelona skulle det vara för en stor summa pengar. Han har en utköpsklausul på 250 miljoner euro och det är inte troligt att den spanska klubben skulle släppa sin guldklimp billigare än så. Däri tycks också kopplingen till United uppstå – United är nämligen den enda klubben som kan betala en sådan summa.

Ja, Real Madrid kan förvisso betala så mycket. Men även om spelare har lämnat Barcelona för Real Madrid så tycks det inte vara på kartan att Messi skulle göra det. Framför allt känns det otänkbart att Messi och Cristiano Ronaldo skulle spela i samma lag – ingen av dem skulle acceptera att vara nummer två.

PSG och Manchester city må ha extremt rika ägare men Financial Fair Play gör att de inte kan värva Messi för de pengarna som diskuteras.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2015-01-10,
19.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: United vill värva Clyne

Enligt Mirror vill Manchester United värva Southamptons högerback Nathaniel Clyne. Louis van Gaal är ute efter en högerback av högsta klass och Clyne ses som ett bra alternativ.

United har även kopplats samman med Evertons Seamus Coleman.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2015-01-10,
19.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Inga problem för De Gea att skriva på

På en fråga om David de Gea kommer att stanna i United på lång sikt svarade Louis van Gaal:

Jag tror det. Ja. Det är inga problem för honom att signera [ett nytt kontrakt]. David de Gea har utvecklat sig själv under de sex månader jag har varit här. Jag är väldigt nöjd.

[Twitter, 2]

Samtidigt rapporterar både Daily Mail och Times att samtalen med De Gea går i rätt riktning. De båda tidningarna tror att De Gea kan skriva på en kontraktsförlängning inom kort.

Spanska AS har dock en annan uppfattning och menar att David de Gea är Real Madrids nästa målvakt. Representanter för De Gea och Real Madrid ska redan ha varit i kontakt och diskuterat ett kontrakt.

Publicerat:
2015-01-09,
00.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: United erbjuder 35 miljoner för Hummels

Enligt Mirrors David McDonnell, ofta välinformerad, är United på väg att erbjuda Dortmund 35 miljoner pund för mittbacken Mats Hummels. Situationen i Dortmund – de undviker just nu sistaplatsen i ligan bara på fler gjorda mål – gör att United ska tro att det nu finns en möjlighet att värva Hummels.

Hummels själv uppges vara missbelåten med situationen i Dortmund och vara mer positivt inställd till en flytt än tidigare.

Om budet på Hummels misslyckas är det möjligt att United vänder sig till Atletico Madrid och Diego Godin, som har en utköpsklausul på 28 miljoner pund. Godin har dock indikerat att han vill stanna i Atletico, men det har ju hänt förr att fotbollsspelare har ändrat sig när stora bud har lagts på bordet.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2015-01-08,
21.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Strootman: Att prata om andra klubbar vore respektlöst

Louis van Gaal (se nedan) må vara besluten att värva Kevin Strootman i januari men mittfältaren själv verkar inte vara på samma våglängd.

Jag har skrivit på för fem år, men hittills har jag bara spelet i sex eller sju månader. Jag vill spela och hjälpa laget. Det är viktigt för mig. Om jag pratar om andra klubbar skulle det vara respektlöst och jag vill inte göra det.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2015-01-08,
21.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

ESPN FC: Van Gaal vill ha Strootman i januari, många backar på önskelistan

Enligt ESPN FC har Louis van Gaal instruerat United att göra allt man kan för att värva Kevin Strootman i januari, snarare än att vänta tills i sommar.

Van Gaal har också ett antal mittbackar på sin önskelista, däribland Raphael Varane (se nedan). Huvudmålen är fortfarande Mats Hummels och Diego Godin, men de två bedöms som mycket otroliga värvningar.

Ron Vlaar var ett alternativ men hans skada och det faktum att Aston Villa uppges kräva tolv miljoner pund för att sälja honom i januari gör att Vlaar till United inte längre är på tapeten.

Basels Fabian Schar, fri agent i sommar, och Bilbaos Aymeric Laporte är också intressanta för United.

Läs mer på Espnfc.com.

Publicerat:
2015-01-08,
20.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

ESPN FC: United och Chelsea slåss om Varane

Enligt ESPN FC riktar både Manchester United och Chelsea in sig på en värvning av Real Madrids mittback Raphael Varane i sommar. Den spanska klubben insisterar förvisso på att spelaren inte är till salu men spelarens representanter ska ha indikerat att en affär är möjlig.
Läs mer på Espnfc.com.

Publicerat:
2015-01-08,
15.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kontraktssamtal med De Gea på gång

Den förväntade signeringen av Victor Valdes satte igång ytterligare spekulationer om David de Geas framtid. Måhända får det United att öka takten i jakten på en kontraktsförlängning för De Gea. Åtminstone verkar det så då flera engelska tidningar nu rapporterar om samtal med De Gea.

Enligt Daily Mail kommer United nu att accelerera kontraktssamtalen med De Gea. I en annan artikel i samma tidning rapporteras det att både De Gea själv och hans föräldrar, som bor med honom i Manchester, trivs i Manchester. Föräldrarna rapporteras önska att målvakten stannar i United. Samtidigt sägs det att Ed Woodward ska vara avslappnad kring det hela.

Även Times rapporterar att United nu vill säkra De Geas tjänster. [Twitter]

Enligt Independent ska United vara avslappnade kring De Geas framtid. Det ska heller inte finnas några direkta indikationer på att en värvning av De Gea är prioriterad i Real Madrid.

Publicerat:
2015-01-08,
15.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Independent: Januzaj kan gå till PSG på lån

Independent rapporterar, mycket knapphändigt, att Adnan Januzaj kan lämna United för PSG på lån i januari.
Läs mer på Independent.co.uk.

Publicerat:
2015-01-07,
23.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: United överväger Krul

Enligt Mirror överväger Manchester United en värvning av Newcastles målvakt Tim Krul ifall David de Gea skulle lämna i sommar.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2015-01-07,
17.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Media: Valdes har skrivit på för United

En samlad engelsk mediekår rapporterar på onsdagen att Victor Valdes är klar för Manchester United på ett 18 månader långt avtal. Valdes är fri agent och har tränat med United sedan i oktober, då han rehabiliterar en långtidsskada.

I ett första skede är tidningarna överens om att Valdes kommer att agera backup till David de Gea, men man menar att spekulationerna om att De Gea ska lämna United kommer att öka. De Gea har bara 18 månader kvar på sitt kontrakt och fortfarande är det relativt tyst om en kontraktsförlängning.

Att Valdes nu skriver på innebär att både Anders Lindegaard och Ben Amos är fria att lämna United. Lindegaard förväntas återvända till Skandinavien, eventuellt Molde.

Victor Valdes är 32 år gammal och är förstås enormt erfaren. Han har gjort mer än 500 matcher i Barcelona och har sex ligatitlar och tre Champions League-segrar på meritlistan. Han bestämde sig för att lämna Barcelona efter förra säsongen, i jakt på nya utmaningar. I mars drabbades han dock av en allvarlig knäskada och han har varit klubblös sedan i maj. I oktober anslöt han till United för att träna, då fortfarande inte helt återställd efter skadan.

Uppgifterna är fortfarande inte officiellt bekräftade men det får förmodas bara vara en tidsfråga.

Läs mer på Bbc.com, Dailymail.co.uk, Theguardian.com eller Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2015-01-07,
17.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Burnley vill värva Michael Keane permanent

Manchester Uniteds unga försvarare Michael Keane är för närvarande (till slutet på januari) i Burnley på lån. Inledningsvis hade han svårt att ta en plats i laget men de senaste veckorna har han varit ordinarie och Burnley vill gärna behålla mittbacken.

Vi tittar på situationen, det har pågått sedan han kom hit, det är något som pågår för oss,” säger Burnleys manager Sean Dyche.

Vi får vänta och se och ha en diskussion med honom och Manchester United. Det är några saker i luften men det beror på hur de går.

Vi antar att både en förlängning av lånet och ett permanent avtal är aktuella.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2015-01-07,
17.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Roma: Strootman som en ny värvning

Lite Kevin Strootman ska vi förstås ha. När Romas tränare Rudi Garcia fick frågan om vem som blir Romas största värvning i januari pekade han på just Strootman, med meningen att mittfältarens återkomst efter skada blir som ett nyförvärv.

Den största värvningen i januari? Iturbe och Strootman.

Med Kevin visste vi givetvis att det var en svår skada och att det skulle ta tid att få honom tillbaka till 100 procent. Han har i stort sett bara en halv säsong, men tack och lov spelar vi färre matcher under den första halvan av säsongen.

Ju mer han tränar desto mer förbättrar han sig. För Kevin var uppehållet viktigt, även i ett mentalt avseende, för att komma tillbaka till träningen fräsch. Gradvis får vi se huruvida han är 100 procent men han närmar sig på träningen.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2015-01-07,
17.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

VG: Odegaard väljer Real

Enligt norska VG, som får förmodas ha bra koll på norrmän, har den norska supertalangen Martin Odegaard bestämt sig för Real Madrid. Odegaard har den senaste tiden turnerat bland de europeiska elitklubbarna, däribland Manchester United, och kunde i stort sett fritt välja klubb.
Läs mer på Vg.no.

Publicerat:
2015-01-07,
17.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

En samling lösa rykten

Vi börjar den här kolumnen med en samling lösa rykten. Trovärdigheten i dessa rykten får förmodas vara låg.

  • Den italienska journalisten Gianluigi Longari menar att Manchester United har kommit med ett bud på Mats Hummels. [Twitter]
  • United ska enligt uppgifter även hämta mittfältaren Ilkay Gundogan från Dortmund. [Express]
  • Paul Pogba kopplas förstås samman med en flytt till United. Så kommer det att vara varje transferfönster tills han lägger av (eller mot all förmodan återvänder). Den här gången för den nätta summan 77 miljoner pund. [Express]
  • Går vi ännu längre ner i bottenträsket av rykten hittar vi rapporter som säger att United kan komma med ett bud på Lionel Messi. [Twitter]
  • Raphael Varane, som för närvarande får sparsamt med speltid i Real Madrid, kopplas samman med en flytt till United. [Twitter]

Äldre rykten »