Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Victor Valdes

Victor Valdes har redan hunnit ge sin första intervju som Unitedspelare, givetvis i Uniteds tevekanal MUTV. Notabelt är att Valdes lät sig intervjuas på engelska.

Hur känns det att vara en Manchester United-spelare?
För mig är det en glädje att skriva på för Man United. Det har varit en tuff återhämtningstid efter min skada och det första jag vill säga är tack till Louis van Gaal, för att han igen lät mig arbeta med honom och hans stab. Den här ändringen är väldigt viktig för mig eftersom min skada var väldigt, väldigt svår. United och alla runt United har räddat mig och de såg efter mig. Så jag är tacksam till alla världen runt och till managern för att ge mig chansen att vara en Unitedspelare.

Vad är dina första intryck av klubben och truppen?
Den första dagen när jag kom hit till [Carrington] såg jag de stora röda bokstäverna för Manchester United. För mig är det som en dröm. Jag spelade i Barca i många år och det är också en stor klubb, jag har älskat klubben hela mitt liv. Jag tycker att det här är detsamma. Det är en stor klubb världen runt med massor av supportrar. Manchester Uniteds supportrar, jag känner dem alltid när jag bor i centrala Manchester. Jag tycker att det är som en familj. Det här är samma känsla som Barca. För mig är det väldigt trevligt och en glädje att vara en del av den här familjen Manchester United.

Du nämner din skada, är du helt återställd nu?
Jag hoppas det. Jag är väldigt, väldigt nöjd med min rehabilitering och väldigt glad att vara på planen som en spelare igen. Det är det viktigaste för min hjärna och viktigast för min familj. Det är väldigt, väldigt trevligt för mig.

Det är många spansktalande spelare i klubben, kommer det att hjälpa dig?
Givetvis, givetvis. Jag tycker att det här är den viktigaste delen i min rehabilitering, att vara med många kompisar från landslaget och prata spanska. Men också de andra grabbarna. Wayne, kaptenen, var otrolig mot mig den första dagen när jag kom till träningsanläggningen. Jag kan inte be om mer. Jag är väldigt tacksam till klubben.

Louis van Gaal gav dig din debut i Barcelona. Hur viktigt var det i den tidiga delen av din karriär?
Jag säger alltid att managern, Louis van Gaal, är den viktigaste tränaren. När du är en ung spelare och du har första alternativet, eller den första chansen, att spela i a-laget i Barca. Och managern gav mig den möjligheten när jag var 20 år gammal. Det här är den viktigaste personen i din karriär, tycker jag. Nu är vi tillsammans igen och han ger mig en annan chans i mitt liv. För mig är det en glädje att spela under Louis van Gaal och det är väldigt viktigt att visa honom bra saker för min karriär.

Embed from Getty Images

Du jobbar nu med David de Gea, vad tycker du om hans utveckling i United?
Jag tycker nu, för tillfället, att han är den bästa målvakten i världen. Hans prestationer varje dag och i varje match visar alla att hans nivå är väldigt hög. Han har haft ett fantastiskt år och det är väldigt trevligt. Nu tycker jag att han är den bästa målvakten i världen.

Kommer du att ge honom konkurrens?
Jag är här för att hjälpa alla. Alltid i min karriär har jag spelat för att hjälpa mina lagkamrater, för att hjälpa min tränare och hjälpa allihop. Jag är en del av laget och jag är inte ett problem, jag är bara en del av laget. Om jag spelar en match tänker jag alltid på att spela bra och på att hjälpa de andra lagkamraterna, för att hjälpa dem att vinna matchen.

Du har vunnit så mycket i din karriär, vad har du för ambitioner nu?
Samma titlar! När du har vunnit de viktigaste titlarna i fotbollen är det som en drog. Du vill vinna igen och du känner de här otroliga stunderna med dina supportrar, med din familj och med dina lagkamrater. Det är väldigt trevligt och min ambition är att vinna varje match och varje titel.

Du spelade på Old Trafford bara en gång med Barcelona, så ser du fram emot att spela här i en Unitedtröja?
Ja, det är en dröm som blir sann för mig. Efter Camp Nou tycker jag att det är den viktigaste arenan i världen. När du lyssnar på atmosfären eller kanske när du spelar Manchester United på Old Trafford är du glad eftersom Theatre of Dreams är väldigt viktig för fotbollsspelare och fotbollens historia. Nu är jag en spelare i Man United och det kommer att vara en väldigt emotionell dag för mig.

Du har levt i Barcelona så länge, hur anpassar du dig till England och Manchester?
Det är kallt och regnar alltid (skrattar)! Den stora skillnaden är mörkret. När du är i Spanien klockan sju på kvällen är du i solen och med vänner. Inte nu dock, inte här, det är inte möjligt. Klockan tre är det mörkt (skrattar). Det är en ny erfarenhet för mig. Jag har varit här i två och en halv månad och jag är van med det nu. Det är inte så kallt längre, regnet är bra och jag är en invånare i Manchester.

Embed from Getty Images


Källa: Manutd.com