Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: Delad pott på Carrow Road

Det blev delad pott när United gästade Norwich och Carrow Road inför drygt 10 000 åskådare. Norwich tog ledningen på frispark innan Harrop kvitterade med ett distansskott i den andra halvleken och matchen slutade 1-1.

United inledde dock matchen bäst och hade det mesta av bollinnehavet. Powell och Lingard hotade framåt men blev oftast bryskt stoppade av Norwichförsvaret. Domaren ignorerade. Istället får Norwich en frispark och den slås hårt och inåtskruvat mot Uniteds kortväxta försvar och Gafaiti kan ganska ostört nicka in ledningsmålet. Närmast för United var Jesse Lingard som på bortre stolpen mötte ett inlägg på volley men skottet gick rakt på målvakten.

Tidigt i den andra halvleken kvitterar United och målet kommer ändå något överraskande när Josh Harrop drar till från 25 minuter, via målvaktens handskar och stolpen så letar sig skottet in i nätmaskorna.

Resten av matchen präglas mest av fult spel, bolltapp och en dålig domare. United får dock matchens sista heta målchans när den solide James Weir spelar fram WIll Keane till ett friläge men Keane drar den fem meter över med vänsterfoten och matchen slutar 1-1.

Överlag en frustrerande match för United. Sista halvtimmen försökte man mest dribbla på mittplan och tappade ständigt boll i fel lägen. Ändå var man ett Keane-friläge från att vinna matchen.

Svårt att peka på några spelare som gjorde en riktigt bra insats men James Weir är alltid bra oavsett var han spelar. Han är ingen som kommer slå sig in i United men i dessa sammanhang är han nästan alltid en av de bättre på planen. Harrop gjorde mål och är alltid sevärd. Jesse Lingard var också bra så länge han orkade, han tröttnade nämligen rejält i den andra halvleken. Annars får man vara besviken på Will Keane, Nick Powell och Andreas Pereira som alla tre ska vara framträdande spelare men som gör dåliga insatser. Powell tappar för mycket boll, Pereira är inte involverad nog mycket och detsamma gäller Keane som inte riktigt har det där lilla extra längre efter sin korsbandsskada. Som grädde på moset så blev Andreas Pereira dessutom utbytt skadad i den andra halvleken. Det var förstås väntat då skadeläget såg ljust ut för a-truppen.

I försvaret såg det skakigt ut, men de är förlåtna då Uniteds mittbackar var ovana i sina positioner.

Norwich – Manchester United 1-1 (1-0)

Uniteds mål: Harrop (53)
United: Amos – Grimshaw, Vermijl, Love – Janko, A.Pereira (C.Evans 67), Lingard (A.Fletcher 79), Powell, Harrop, Weir – Keane