Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Yeovil Town – Manchester United

Embed from Getty Images

United slog League One-gänget Yeovil med 0-2 efter mål av Herrera och Di Maria. Segern var inte övertygande och Uniteds prestation var egentligen inte alls bra, men man producerade åtminstone två vackra mål och är vidare till nästa omgång.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6,5

Var som vanligt stabil även om han sällan testades.

Rafael
5,5

Utbytt 46´. Började piggt men föll ur matchen. Fick kliva av i halvtid på grund av en käkskada.

Phil McNair
5

McNair får skylla på ihop-skallningen med hemmalagets Moore efter ca tjugo minuter, för det här var inte bra.

Chris Smalling
6

Var åtminstone okej i en annars virrig backlinje.

Tyler Blackett
5,5

Övertygade inte heller, men vågade kliva fram när han gick ut till vänster efter paus. Vilket får ses som ett litet plus (även om han gör det hellre än bra för tillfället).

Luke Shaw
5,5

Utbytt 46´. Fick inte mycket uträttat innan paus, där han liksom Rafael tvingades kliva ut på grund av skada.

Darren Fletcher
4

En assist. Agerade som ensamt roder på det defensiva mittfältet och var under långa stunder genomusel. Någon nivåskillnad mellan honom och Yeovilspelarna var knappast märkbar. Lite bättre mot slutet och fick en gratis assist efter att hans misslyckade passningsförsök hamnade hos Herrera inför dennes 0-1-mål.

Wayne Rooney
5

En assist. Rooney fick inte särskilt mycket uträttat i en match där han ska kunna göra lite som han vill. Var även han lite bättre mot slutet och framspelningen till Di Marias 0-2 förtjänar betydligt mer kredd än Fletchers till Herrera.

Ander Herrera
6

Ett mål. Varnad. Skottet som gav United ledningen höll riktigt, riktigt hög klass och Speer i målet var helt chanslös. Var i övrigt tämligen lyckad, åtminstone i jämförelse med sina lagkamrater (vilket ju inte säger så mycket), varför han klarar sig undan med godkänt.

Radamel Falcao
5

Utbytt 46´. Osynlig, förutom i den enda situationen då han hade behövt vara det (när Wilson sköt honom i magen).

James Wilson
5,5

Något mer involerad än kollegan, men bara marginellt. Hade en genombrytning som får klassas som en av Uniteds – ytterst få – målchanser. Avslutet var dock inte tillräckligt väl placerat för att resultera i ett mål.

Jonny Evans
5

Inbytt 46´. Startade fint genom en kompetent nickrensning, men sedan blev det virrigare. Höll på att ge bort ett mål när hans skarvning ställde Smalling i skedet när Moore blev fri, men misslyckades med avslutet.

Juan Mata
6

Inbytt 46´. Tillförde lite mer rörlighet i offensiven men stod inte på något sätt för en jätteinsats.

Angel Di Maria
6

Inbytt 60´. Ett mål.. Visade klass när han satte spiken i kistan med en läcker chipp. Första matchen efter skadan och han kommer förhoppningsvis i form snabbt. Uniteds spel kommer att behöva vässas många, många snäpp om man vill behålla sin placering i PL-tabellen och där är Angel onekligen en viktig nyckel.