Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Southampton

Efter en tämligen bedrövlig insats blev United poänglösa i hemmamatchen mot tråkspelande Southampton. En sammanfattning skulle kunna vara att United förtjänade att förlora men att Southampton inte förtjänade att vinna.

Målchanserna var få i matchen, lagen mäktade tillsammans med exakt ett skott på mål. Southampton utnyttjade sin chans, som uppkom efter en rad felbeslut i Uniteds försvar, medan United inte lyckades på sina chanser.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
6

Slutresultatet i matchen hade förmodligen inte varit annorlunda ens om United hade haft John O’Shea i mål, men det Pelle och inte Tadic hade nog noterats i målprotokollet då. De Gea var bara involverad i spelet på en överdriven mängd hemåtpassningar. Han hade noll utboxningar och noll plockade inlägg men också noll misslyckade försök i båda kategorierna. Tvingar Pelle till ett mycket svårt avslut, i ett egentligen väldigt bra läge. Tyvärr träffar bollen stolpen på precis fel sätt för United.

Phil Jones
6

Det kanske största problemet med trebackslinjen är att spelare som Phil Jones får väldigt mycket boll. Defensivt var United solida under matchen och Jones är den försvarare som inte behöver skämmas för sitt agerande före det insläppta målet. Om trebackslinjen ska fungera krävs det att försvararna drar igång anfallen, snarare än att rulla runt bollen inbördes.

Chris Smalling
5,5

Det kanske största problemet med trebackslinjen är att spelare som Chris Smalling får väldigt mycket boll. Det jag skriver om Jones kan appliceras också på Smalling, med den skillnaden att Smalling går bort sig före målet, vilket drar ner betyget.

Daley Blind
6,5

Till skillnad från Jones och Smalling är Blind inte oduglig med bollen, även om han missade några lätta passningar på offensiv planhalva. Jag tycker att han har stor del i att backlinjen såg solid ut och att det insläppta målet kommer efter att han flyttat ut på kanten är ingen slump. Skapar ett par chanser som vingback.

Michael Carrick
6

Varnad. Gör som vanligt ett adekvat arbete. Med bättre sinnesnärvaro hade han dock inte lämnat Tadic fri när Pelle sköt i stolpen.

Antonio Valencia
6,5

Tvingas vid några tillfällen dribbla då han inte har några alternativ. Lyckas med sina dribblingar och borde ta det som ett tecken på att han borde utmana mer. Tyvärr leder hans lyckade dribblingar inte till så mycket, då han får väldigt lite hjälp på kanten.

Juan Mata
5

Sidleds-Mata är verkligen ingen favorit hos mig. Hög passningsprocent förvisso, men det beror till stor del på att hans slår passningar med låg svårighetsgrad. Han har en enda passning in i straffområdet, misslyckad dessutom, och överlag alldeles för få passningar i offensiv riktning. Det är i såna här matcher han behöver kliva fram, inte i 4-0-segrar mot QPR. Förtjänar dock beröm för att han faktiskt är den Unitedspelare som har några målchanser i matchen, vilket höjer betyget trots att avsluten är bedrövliga.

Wayne Rooney
4,5

Rooney har potentialen att vara en fantastisk mittfältare, det har han visat vid några tillfällen. Tyvärr har han inte förmågan att regelbundet vara fantastisk på mittfältet och hans medelnivå som mittfältare är inte bra nog. Lösningen på det är enkel: Spela Rooney som anfallare. Fyra passningar in i och två passningar i straffområdet är hyggliga siffror tills man konstaterar att det är sex misslyckade passningar.

Luke Shaw
5

Utbytt 64. Hittills har jag inte sett något som får mig att tro att Shaw kommer att bli en bra vingback. Med en defensivare utgångsposition gör han inte bara ett större arbete defensivt, han blir också bättre offensivt.

Robin van Persie
4

Utbytt 61. Varnad. Meningslös insats. Jag begriper inte vad Van Persie har gjort för att förtjäna en given plats i laget. Åtta mål och två assist på 20 matcher är långt ifrån godkänt.

Angel Di Maria
4

Utbytt 72. Gör väldigt lite och misslyckas med det han gör. Är dock ursäktad då han inte är någon anfallare. Det funkar mot Arsenal när vi spelar på kontring men mot ett lag där backlinjen har utgångsposition i eget straffområde är det hopplöst. Samtidigt skriker laget efter Di Marias bästa egenskaper – löpa med boll, utmana, dra upp tempo – längre bak i planen.

Ander Herrera
n/a

Inbytt 61. Under första timmen av matchen skrek jag efter Herrera. När han väl kom in gjorde han dock sitt bästa för att visa att Van Gaals beslut att bänka honom var korrekt. Medskyldig till det insläppta målet då han helt sonika stannar när Tadic spelar bollen till Pelle.

Tyler Blackett
n/a

Inbytt 64. Vinner förvisso nickduellen mot Pelle före målet men det räcker inte, han måste också se till att bollen hamnar hos en Unitedspelare eller åtminstone i en ofarlig yta. Följer upp detta med att i nästa skede upphäva offsiden och därefter tappa Pelle.

Marouane Fellaini
n/a

Inbytt 72. Långa bollar på Fellaini kan vara en effektiv taktik i en match där man har svårt att få grepp om bollen. Det här var inte en sådan match.