Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Cambridge United – Manchester United

Det är verkligen David mot Goliat som gäller på fredagskvällen när United reser till Cambridge för match mot ett annat United. Seger är givetvis ett måste för Louis van Gaals röda armé.

Manchester United

Uniteds enda möjlighet till en titel i år är FA-Cupen och hittills har man tilldelats en väldigt gynnsam lottning. Efter en någorlunda bekväm seger mot League One-laget Yeovil Town i tredje omgången så väntar nu League Two-laget Cambridge United i en klassisk cup-match. Mot Yeovil så hade United problem med att dyrka upp hemmalaget innan man ändrade om till en 4-4-2 med mittfältsdiamant, och detsamma gällde mot Queens Park Rangers i ligan senast. Om den historiskt envise van Gaal ändrar permanent återstår att se, men resultaten och prestationerna ljuger inte.

I mål så får David De Gea förmodligen vila för första gången under säsongen och vi får se en debuterande Victor Valdes mellan stolparna. Det blir kul att stifta bekantskap med spanjoren i United-tröjan efter att ha sett honom i Barcelona under ett drygt decennium. Att ha en så pass bra back-up är onekligen tryggt utifall att De Gea skulle bli skadad.

I backlinjen saknas Jonny Evans och Chris Smalling med skador, men Luke Shaw är tillbaka. Shaw har haft alldeles för många skador i inledningen av sin United-karriär och behöver få en svit med matcher nu om han kan hålla sig skadefri. Min förhoppning är att han startar som vänsterback i en rak fyrbackslinje. I så fall så startar Phil Jones och Marcos Rojo centralt i backlinjen med Antonio Valencia till höger. Rafael är fortsatt tveksam med sina käkproblem, annars är han högaktuell för att starta.

På mitten är det möjligen dags för Michael Carrick att vila, vilket skulle innebära Daley Blind som den defensiva mittfältaren med Wayne Rooney och Ander Herrera framför/bredvid sig. Van Gaal har konsekvent petat Herrera de senaste månaderna men med tanke på att United ställs mot ett League Two-lag så bör spanjorens teknik och spelskicklighet se honom starta framför den fysiske Fellaini. Framför dessa tre herrar så var Angel Di Maria riktigt bra mot QPR när han fick spela centralt istället för på topp, och startar före Juan Mata som får vila.

På topp så är valet för ganska enkelt. James Wilson nätade senast och var väldigt pigg, så han bör starta. Falcao var också bättre än tidigare även om han inte gjorde något mål, och eftersom van Persie varit skadad ett tag så bör colombianen få fortsatt förtroende i startelvan. Jag ser gärna att Adnan Januzaj får lite speltid, men det verkar inte som att han står särskilt högt i kurs hos van Gaal.

Embed from Getty Images

Möjlig startelva: Valdes; Valencia-Jones-Rojo-Shaw; Herrera-Blind-Rooney; Di Maria; Wilson-Falcao;

Cambridge United

Cambridge ligger på 12:e plats i League Two och har väldigt fin form efter tre raka segrar. Senast besegrades Newport County på hemmaplan med 4-0 efter två mål av nyligen inlånade Cameron McGeehan, en spelare som United får hålla koll på imorgon. Intressant kuriosa med McGeehan är att han spelade i samma pojklag som Luke Shaw, och deras föräldrar är bästa vänner så de känner varandra bra, vilket kan bädda för en intressant duell. Dessutom känner McGeehan en annan Unitedspelare, nämligen Patrick McNair efter att de spelat tillsammans i Nordirlands U21-landslag.

Det skall sägas att jag inte har hundraprocentig koll på hur Cambridge brukar spela, men av vad jag har kunnat läsa mig till så brukar de spela både rakt 4-4-2 samt med diamant på mitten. Jag gissar på att det blir ett rakt 4-4-2 alternativt 4-5-1 mot United och de bör vara upp till United att låsa upp matchen. Igår kom nyheten att Cambridge lånat in mittbacken Dominic Ball från Tottenham Hotspur och han är spelklar till matchen imorgon men jag tror att gamle AIK-tränaren Richard Money kör på samma startelva som senaste matchen.

Gamle United-mittfältaren Luke Chadwick spelar också i Cambridge men har skadeproblem och kan missa matchen.

Möjlig startelva: Dunn; Tait-Taylor-Coulson-Nelson; Kaikai-Hughes-Champion-McGeehan; Donaldson-Elliot;

Historik

United har mött Cambridge två gånger tidigare och det var i Ligacupen 1991 då United vann på Old Trafford med 3-0 efter mål av Steve Bruce, Ryan Giggs (!) och Brian McClair och spelade oavgjort 1-1 på Abbey Stadium, med McClair som målskytt även då. Mer än så finns inte att rapportera klubbarna emellan då de aldrig befunnit sig på samma nivå i ligaspelet.

Matchinformation

Cambridge United
Manchester United
Turnering: FA Challenge Cup, omgång 4
Tid: Fredagen den 23 januari 2015, 20.55
Plats: Abbey Stadium, Cambridge
Domare: Chris Foy
Teve: TV10, Viaplay

Manchester United

Skador Thorpe (fot, inget datum), Young (hamstring, februari)
Tveksamma Evans (smäll), Rafael (käkben), Van Persie (vrist)
Avstängda
Position 4:e | 11-7-4 | 36-21 | 40
Bästa målskytt Rooney, Van Persie (8)
Disciplin 40 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V26/12NewcastleHPL3-1
O28/12TottenhamBPL0-0
O1/1StokeBPL1-1
V4/1YeovilBFA2-0
F11/1SouthamptonHPL0-1
V17/1QPRBPL2-0

Cambridge United

Skador
Tveksamma Chadwick, Champion
Avstängda
Position 12:e | 10-5-10 | 39-29 | 35
Bästa målskytt Elliot (5)
Disciplin 22 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O19/12TranmereBL21-1
F26/12SouthendHL20-1
F28/12StevenageBL22-3
V3/1LutonHFA2-1
V10/1CarlisleBL21-0
V17/1NewportHL24-0

United mot Cambridge

Totalt 21-1-04-1
FA-cupen 00-0-00-0
Borta 10-1-01-1
TIDIGARE MÖTEN
V1991-09-25HLC3-0
O1991-10-09BLC1-1

Domare: Chris Foy

M
PL 2014/151343232
PL 2013/142363239
Snitt2,940,110,170,31
Alla domare 2013/143,190,040,090,23
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »