Matchtr̴d: Cambridge United РManchester United 0-0

Manchester United fick nöja sig med 0-0 i bortamatchen mot Cambridge United. Det innebär omspel på Old Trafford.

Publicerat:
2015-01-23,
23.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Omspel den 4 februari

Omspelet ska, enligt Thefa.com, spelas den 4 februari, med avspark 20.45.

Publicerat:
2015-01-23,
22.58

Omspel efter mållös match

United gjorde noll mål och Cambridge gjorde noll mål.

Beröm till Cambridge, de försvarade väldigt bra,” kommenterade Michael Carrick efter matchen.

Cambridges lag

Cambridge United: Dunn; Talt, Taylor, Coulson, Donaldson, Champion, Elliott, Hughes, Nelson, McGeehan, Kaikai
Avbytare: Norris, Miller, Dunk, Simpson, Ball, Chadwick, Bird

Bara en bänkplats för Luke Chadwick alltså.

Publicerat:
2015-01-23,
20.07

Tankar kring startelvan

Louis van Gaal har idag valt en offensiv startelva med massor av snabbhet. Hur laget ställer upp är dock svårare att förutse.

Det skulle kunna vara en diamantformad 4-4-2.

Valencia, Fellaini, Di Maria, Januzaj

Det vi kan förutsätta är att Wilson och Falcao spelar på topp.

Andra noteringar är att David de Gea startar och att Victor Valdes får vänta på sin debut. Startelvan är också oväntat stark och Van Gaal tar inga som helst risker.

Fredagsmatch Рf̦r f̦rsta g̴ngen sedan 2002

Om inte arkivletandet har missat någon match så är kvällens match den första fredagsmatchen (eventuella matcher på typ Boxing Day räknas förstås inte) sedan augusti 2002 för Manchester United.

Den gången var det en ligamatch mot Chelsea på bortaplan. Hemmalaget tog ledningen redan efter tre minuter men United kom tillbaka då David Beckham läckert skruvade in bollen med vänsterfoten (!). Chelsea skulle dock ta ledningen på nytt i slutet på den första halvleken, efter en tavla av den hopplösa målvakten Roy Carroll.

I den andra halvleken tryckte United på rejält. Chelsea räddades gång på gång av målvakten Cudicini och även av ribban. När Cudicini fällde Paul Scholes var det domaren Polls tur att rädda hemmalaget då han förstås inte vågade blåsa straff.

Men United gav inte upp och skulle kvittera på nytt. Ryan Giggs slog till efter fint förarbete av Mikael Silvestre.

United låg sedan på för ett segermål, men det ville sig inte.

Efter den matchen hade United en dålig period i ligan och efter sex omgångar låg man bara tia i ligan. Upphämtningen skulle dock komma, bland annat genom två klassiska matcher (5-3 och 6-2) mot Newcastle och genom Diego Forlan på Anfield. När säsongen var slut var Manchester United engelska mästare.

[Youtube]
Matchrapport på Bbc.com.

Publicerat:
2015-01-23,
18.18

Alla Uniteds mål mot Cambridge

Manchester United har bara mött Cambridge två gånger, då lagen möttes i ett dubbelmöte i ligacupen säsongen 1991/92. Då vann United med 3-0 hemma och säkrade sedan avancemang med 1-1 i returen.

Manutd.com bjuder på ett videoklipp med Uniteds fyra mål i de två matcherna.

Notera framför allt hur inhoppande anfallaren Ryan Giggs – i tröja 14 (!) – springer ifrÃ¥n motstÃ¥ndarförsvaret och gör 1-0. Notera ocksÃ¥ kommentatorns kommentar efter Uniteds mÃ¥l i returmatchen: ”The dream is over for Cambridge.

United gick sedan och vann ligacupen den säsongen. Det innebär att United har vunnit den aktuella cupen samtliga gånger man har spelat mot Cambridge. Förhoppningsvis ett faktum som gäller även efter den här säsongen.

Publicerat:
2015-01-23,
18.11

Cambridge

Arenan är liten, men ser inte ut att vara lika charmig som arenan i Yeovil.

[Twitter]

Publicerat:
2015-01-23,
18.10

James Wilson på matchpostern

Uniteds Photoshopavdelning har tydligen på känn att James Wilson ska få chansen ikväll. Förhoppningsvis har de rätt och förhoppningsvis passar Wilson på att sparka in några bollar i mål.