Spelarbetyg: Cambridge United – Manchester United

Efter en svag insats mot League Two-laget Cambridge United väntar omspel på Old Trafford. Här är spelarbetygen från matchen.

Betygsskalan är 1-10 där 4 är usel, 5 underkänd, 6 godkänd, 7 bra och högre än så behöver vi inte idag.

Startelvan

David De Gea 6
Sysslolös i stort sett hela matchen frånsett några hörnor och frisparkar som han plockade ner enkelt alternativt boxade undan. Inga konstigheter.
Antonio Valencia 4
Meningslös insats av ecuadorianen som inte lyckades med någonting. 99 % av inläggen blockas av första spelaren och i övrigt så tar han väldigt många konstiga beslut. Rafael mot Leicester, tack.
Phil Jones 6
Slog bort en del passningar väldigt enkelt och uppträdde ganska nonchalant ibland när han hade bollen. Tog dock initiativ i andra tillfällen och försvarade bra. Hörnorna håller inte  världsklass däremot.
Marcos Rojo 7
Fortsätter att imponera på mig med passningar som skär igenom motståndarnas mittfält och spelar resolut och tufft i försvarsspelet. Given i elvan.
Daley Blind 5
Ut i 85:e. Ovanligt slarvig i passningsspelet och bidrog inte med mycket offensivt. Hade även vissa problem med motståndaren Donaldson.
Michael Carrick 6
Som vanligt stabil i sin position, men hade gärna sett ett lite mer vågat passningsspel för att väga upp för Fellainis svagheter i samma område.
Marouane Fellaini 4
Ut i 66:e. Som vanligt misslyckad när United har mycket bollinnehav då det ändå han vill göra är att söka sig längst bak i straffområdet och väntar på en långboll. Givetvis instruerad att göra så, vilket i sig är pinsamt att United ska behöva göra mot ett lag som Cambridge. Klumpig matchen igenom och drog på sig flera frisparkar samt blev varnad.
Adnan Januzaj 7
Den bäste och mest kreative av Uniteds offensiva var tidigare utfrysta Adnan. Inte lika bra som ifjol men fick visa upp vad han kan med ett flertal lyckade dribblingar, några smarta passningar samt åtminstone ett riktigt bra inlägg. Lovande.
Angel Di Maria 4,5
Skulle vara den mest kreative igår och stod också för några läckra pass, men farten och energin han bidrog med i höstas är som bortblåst. Vi har all rätt att kunna kräva mer av argentinaren som blev uttagen i årets lag men som igår hade problem att påverka en match mot ett League Two-lag.
James Wilson 5
Ut i 66:e. Fick förtroendet efter målet senast men var helt osynlig. En förklaring är att han inte fick mycket att jobba med, men samtidigt ska han vara mer aktiv.
Radamel Falcao 5
Nej, det vill sig verkligen inte för colombianen. Får en del halvchanser men det är aldrig riktigt nära. Också nästan helt osynlig.

Inhoppare

Ander Herrera 7
In i 66:e. Ersatte Fellaini och visade direkt varför han bör starta regelbundet. Kreativt passningsspel och framförallt, han rör sig efter att ha slagit en passning. Spelade fram Di Maria och Falcao till halvchanser. Bra inhopp.
Robin van Persie 5
In i 66:e. Tillbaka från skada men var helt osynlig. Fick ett bra läge, men sköt över.
Luke Shaw n/a
In i 85:e. Spelade för kort tid för att betygsättas.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS