Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: Man Utd – Liverpool 2-1

Victor Valdes gjorde sitt första framträdande i Unitedtröjan när U21 besegrade Liverpool med 2-1. Nick Powell nickade in ledningsmålet innan Liverpool kvitterade några minuter senare. Paddy McNair avgjorde sedan matchen tidigt i den andra halvleken.

Första halvleken var en ganska chansfattig sådan. Tyler Blackett bjöd på ett läge för Liverpool innan Anderson serverade Powell till ett friläge som han avslutade svagt i. Powell skulle dock revanschera sig när han snyggt nickade in ledningsmålet efter 34 minuter. Liverpool behövde dock inte vänta överdrivet länge på sin kvitteringen när Jerome Sinclair sköt in 1-1 efter 42 minuters spel. Ett skott som inte såg helt otagbart ut för Valdes som släppte till vid första stolpen.

United började dock den andra halvleken fantastiskt bra och redan efter två minuter får Janko fram bollen till McNair – som var högerback för dagen – och han avslutade fantastiskt med hårt och pressat skott vid stolproten. Resten av halvleken kunde United kontrollera ganska enkelt och man tillät inte Liverpool få till några farliga chanser.

Klart bäst i United var mittbacken Tom Thorpe som gjorde comeback efter skada och var i princip felfri. Lingard såg bra ut också men står inte för några poäng vilket ju ändå är det avgörande. Andreas Pereira däremot gör en poäng (slår frisparken till Powells nickmål) men ingen nämnvärd insats nu heller. Valdes hade en lugn dag på jobbet och behövde knappt ingripa. Målet var som sagt ett tveksamt ingripande där man förväntar sig att han ska rädda den. Powell gör mål, vilket han gör rätt ofta. Men har varken den där tekniken, farten eller tempot i sig för att ta plats i United. Eller framför allt kanske han inte har motivationen till det. Tyler Blackett var direkt dålig som mittback igår, och tyvärr är det såna insatser han kan bjuda på även på den här nivån.

Manchester United – Liverpool 2-1 (1-1)

Uniteds mål: Powell (34), McNair (57)
United: Valdes – McNair, Thorpe, Blackett, Vermijl – Anderson (Grimshaw, 88), A.Pereira (Weir, 87), James – Janko, Lingard, Powell