Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Cambridge United

Manchester United ska på tisdagskvällen besegra Cambridge United för att boka in en bortamatch mot Preston eller Sheffield United i FA-cupens femte omgång.

Det krävs som bekant omspel för att skilja United och Cambridge åt, detta sedan League Two-laget kämpade ihop en 0-0-match i Cambridge för en och en halv vecka sedan. Nu torde United vara förvarande och på Old Trafford ska väl Cambridge rimligen besegras utan några större problem.

Avspark är 20.45 och matchen visas på TV10 och Viaplay.

Manchester United

Manchester United är ny trea i Premier League efter segern mot Leicester i lördags. Louis van Gaal valde då en 4-4-2-formation och United bjöd på riktigt bra fotboll i den första halvleken, då man enkelt gick fram till 3-0. En sämre andra halvlek följde och Leicester gjorde halvlekens enda mål men det var ändå ett steg framåt för United.

Uniteds form har stötts och blötts ordentligt men på de 20 ligamatcherna sedan transferfönstret stängde i somras är United faktiskt bara tre poäng sämre än Chelsea och bara en poäng sämre än Manchester city. Med tanke på den stundtals enorma skadelistan och det ofta haltande spelet får det ses som godkänt.

Uniteds försvarsspel har ständigt kritiserats men efter kollapsen i Leicester har United faktiskt bara 14 insläppta på 20 matcher och bara vid ett tillfälle (2-2 mot West Brom borta) har man släppt in mer än ett mål. Nej, det är faktiskt Uniteds offensiv som fallerat. Man kan förvisso argumentera att ett skakigt försvarsspel är orsaken till att man inte vågar gå framåt i tillräckligt stor utsträckning. Oavsett så är det just nu offensiven som Louis van Gaal framför allt behöver arbeta med.

När det gäller skadelistan så ser den nu faktiskt inte så överjävlig ut längre. Carrick är förvisso borta flera veckor men annars är det nu bara småskavanker. Young närmar sig comeback men morgondagens match kommer förmodligen för tidigt. Vi är osäkra på Evans status men räknar med att han inte spelar.

I skrivande stund spelar U21 mot Fulham och där noterar vi att Victor Valdes inte medverkar. Det gör att jag gissar att han kommer att göra Uniteddebut imorgon. Det var överraskande att han inte fick chansen i bortamatchen mot Cambridge men nu har han åtminstone en U21-match (mot Liverpool för en vecka sedan) i kroppen.

En som medverkar i U21-matchen ikväll är Rafael da Silva så han lär inte spela imorgon. Paddy McNair är däremot inte med i U21-matchen och jag har en känsla av att han kan starta som högerback. I mittförsvaret tror jag att Smalling får chansen bredvid Rojo istället för Jones. Shaw torde vara given som vänsterback, då Rojo behövs i mitten och Blind på mittfältet.

Offensivt har Van Gaal fler spelare att laborera med. På den defensiva positionen finns dock bara Blind då Darren Fletcher verkar lämna United och Carrick som sagt är skadad. Det borde vara dags för Herrera att få chansen i startelvan och Januzaj får förhoppningsvis chansen på nytt. Det ska dock inte uteslutas att Fellaini startar.

Bakom de två anfallarna har jag en känsla av att Di Maria vilas och då borde vi få se Mata i den rollen. På topp skulle jag vilja se Rooney tillsammans med Wilson.

Möjlig startelva (4-1-2-1-2): Valdes; McNair, Smalling, Rojo, Shaw; Blind; Herrera, Januzaj; Mata; Rooney, Wilson

Cambridge United

Cambridge har efter 0-0 mot United spelat 1-1 mot Dagenham & Redbridge på hemmaplan och sedan förlorat med 3-2 mot Luton på bortaplan. Måhända hade man matchen på Old Trafford i huvudet i matchen mot Luton. Det stod nämligen 3-0 till Luton i halvtid i den matchen. Managern Richard Money gjorde dock ett par byten inför andra halvlek och fick önskad respons, med ett par reduceringar. Man hade också ett par hyggliga kvitteringschanser men till slut blev det kalenderårets första förlust för Cambridge.

Hughes blev skadad i hemmatchen mot United och deras bästa målskytt Kwesi Appiah (som ändå hade varit otillgänglig på grund av spel i afrikanska mästerskapen) är inte längre kvar i klubben då hans lån är slut. Annars har Cambridge inga skador att tala om.

Imorgon lär man som i hemmamötet med United välja en 4-2-3-1-formation. Dunn är given i mål och Money väljer alltid Tait, Coulson, Nelson och Taylor i backlinjen. Offensivt är kvartetten Champion, Donaldson, McGeehan och Elliott givna. Den förre Unitedspelaren Luke Chadwick har på senare tid endast agerat inhoppare och får nog börja på bänken även på Old Trafford. Då är det framför allt Hunt, Kaikai, Simpson och Ball som slåss om de två sista platserna i startelvan. Ball och Kaikai var de som offrades i halvtid i helgen så jag gissar att Hunt och Simpson får chansen från start den här gången.

Möjlig startelva (4-2-3-1): Dunn; Tait, Coulson, Nelson, Taylor; Champion, Hunt; Donaldson, McGeehan, Simpson; Elliott

Historik

Historiken mellan klubbarna kan vi nu. Lagen möttes i ligacupen 1991/92 då United vann enkelt i ett dubbelmöte. Och så har vi 0-0-matchen för en och en halv vecka sedan som vi helst vill glömma.

En upprepning av 3-0-matchen från 1991 känns som en rimlig utgång. Förhoppningsvis kan United nu liksom då följa upp segern mot Cambridge med att vinna hela cupen.

Matchinformation

Manchester United
Cambridge United
Turnering: FA Challenge Cup, omgång 4, omspel
Tid: Tisdagen den 3 februari 2015, 20.45
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Jon Moss
Teve: TV10, Viaplay

Manchester United

Skador Carrick (muskelbristning, mars), Young (hamstring, eventuellt 8 februari)
Tveksamma Evans (smäll)
Avstängda
Position 3:e | 12-7-4 | 39-22 | 43
Bästa målskytt Van Persie (9)
Disciplin 40 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O 1/1 StokeBPL 1-1
V 4/1 YeovilBFA 2-0
F 11/1 SouthamptonHPL 0-1
V 17/1 QPRBPL 2-0
O 23/1 CambridgeBFA 0-0
V 31/1 LeicesterHPL 3-1

Cambridge United

Skador Hughes (fot)
Tveksamma
Avstängda
Position 14:e | 10-6-11 | 42-33 | 36
Bästa målskytt Appiah (6), Elliott (5)
Disciplin 25 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 3/1 LutonHFA 2-1
V 10/1 CarlisleBL2 1-0
V 17/1 NewportHL2 4-0
O 23/1 Manchester UnitedHFA 0-0
O 27/1 Dagenham & RedbridgeHL2 1-1
F 31/1 LutonBL2 2-3

United mot Cambridge

Totalt 3 1-2-0 4-1
FA-cupen 1 0-1-0 0-0
Hemma 1 1-0-0 3-0
TIDIGARE MÖTEN
V 1991-09-25HLC 3-0
O 1991-10-09BLC 1-1
O 2015-01-23BFA 0-0

Domare: Jon Moss

M
PL 2014/15 17 55 3 2 4
PL 2013/14 23 72 1 2 9
Snitt 3,18 0,10 0,10 0,33
Alla domare 2013/14 3,19 0,04 0,09 0,23
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »