Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Leicester City

United tog en stabil seger mot Leicester på lördagseftermiddagen. 3-1 blev matchen som inte ens visades på svensk tv, något många grämde sig över. Daley Blind var en väldigt tongivande spelare i matchen, och både anfallarna fick göra mål tillsammans.

Betygsskalan är 1-10 där 4 är usel, 5 underkänd, 6 godkänd, 7 bra, 8 mycket bra och högre än så behöver vi inte idag.

Startelvan

David De Gea
6

Hade inte mycket att göra i matchen, då Leicesters chanser var få. Målet kunde spanjoren inte göra mycket åt, och de lägen han klarade av skötte han stabilt.

Antonio Valencia
6

Ut i 77:e. Han fanns där hela matchen utan att sätta någon direkt prägel. Gjorde dock inget riktigt dåligt, med hade inte så mycket att ta hand om heller. Stabilt, och det kan vara bra det också!

Phil Jones
6,5

Jones var nog den bästa spelaren i försvaret denna match. Hade inte allt för mycket att göra han heller, men kämpade lite mer.

Marcos Rojo
6,5

Bra i nickdueller och visar lite mer smarthet i sitt spel än vad han har gjort yidigare, enligt min åsikt. Skötte det mesta som kom med bravur.

Luke Shaw
6

Han var lite mer med i matchen denna gången, men är inte på topp. Otränad? Mycket hände på vänsterkanten och han gjorde inte bort sig alls. Saknas dock lite glöd.

Daley Blind
8

Var väldigt inspirerande mot Leicester. Låg lågt och tog mycket ansvar, vilket vi gillar. Visade att han är en väldigt talangfull mittmitt och stod för en mycket klassfull assist till van Persies 1-0-mål. Noterades även för assist till 3-0.

Angel di María
6,5

Var där, men ändå inte. Vi har sett detta ett flertal gånger, och ibland behöver han ha mer skärpa i både passningsspel och skott. Missade ett jättefint läge där han var fri, och missade även läget som gjorde att Falcao kunde måtta in returen för 2-0.

Adnan Januzaj
7,5

Finns en del som kan förbättras, men han var ändå en kreativ fläkt mot Leicester. Utmanade mycket på sin kant och skapade ett par fina lägen

Wayne Rooney
7

Jobbar väldigt hårt som mittmitt, och är nere lågt. Precis så som vi vill se Wazza! Som resterande spelare så beror ett tämligen lågt betyg på ett relativt enkelt motstånd. Insatsen ska dock inte tas ifrån lagkaptenen.

Robin van Persie
7,5

Ut i 68:e. Han kom, han såg, han gjorde mål. Ja, och målet, det var riktigt snyggt också. En volleyboll med högern höjer också betyget en aning. Spelet tillsammans med Falcao kunde dock ha varit bättre.

Radamel Falcao
6,5

Ut i 80:e. Mål, det är bra för självförtroendet. Mål signerat en måltjuv är också så väldigt skönt att se ibland. Spelet i övrigt klaffar dock inte riktigt, och han tappar boll lite lätt ibland. Hoppas Radamel läser detta för att sporras lite.v

Inhoppare

Paddy McNair
6

In i 68:e. Fick ta van Persies plats, dock inte som anfallare. Klarade av spelet helt okej, inte mycket övrigt att säga om insatsen.

Juan Mata
n/a

In i 77:e.  Påverkade inte matchen allt för mycket, då han kom in i ett rätt dött skede.

James Wilson
n/a

In i 80:e. Spelade för kort tid för att betygsättas.