U18 vann mot Blackburn

Uniteds U18-lag tog sin femte raka seger när man besegrade Blackburn på hemmaplan med 2-1. Dearnley gav United ledningen och Borthwick-Jackson utökade sedan i den andra halvleken innan Blackburn reducerade men United höll undan.

United tog ledningen efter 37 minuter när Zac Dearnley mötte perfekt med pannan på ett inlägg från högerbacken Reid. United var bättre och ledde rättvist efter den första halvleken.

I den andra halvleken utökade sedan United ledningen till 2-0 genom försvararen Borthwick-Jackson som nätade från nära håll. Då såg matchen klar ut men Blackburn gav sig inte och reducerade bara några minuter efter det. United hade dock kontroll på tillställningen och det var närmare 3-1 än 2-2 förutom den obligatoriska långbollarna i slutet där det blev lite farligt.

Glädjande för Uniteds del var att man, lagom till FA Youth Cup matchen mot Spurs, fick tillbaka två av sina bästa spelare från skada i Demetri Mitchell samt Jordan Thompson som båda hoppade in och spelade 20-25 minuter.

Manchester United – Blackburn 2-1 (1-0)

Uniteds mål: Dearnley (37), Borthwick-Jackson (58)
United: Henderson – Reid, Tuanzebe, Williams, Borthwick-Jackson – Riley (Thompson 64), Fosu-Mensah, Redmond, Gribbin (Mitchell 69), Dearnley (Croskery 64) – Rashford