Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Ungdomar in och ut på Deadline day

Deadline day blev till slut en aktiv dag för Manchester United. Men främst vad gäller klubbens unga spelare. Jesse Lingard och Saidy Janko blev utlånade medan Marnick Vermijl försvann permanent och samtidigt lånade United in Andy Kellett från Bolton.

Jesse Lingard höll på att förbereda sig för U21 match mot Fulham innan han av okänd anledning togs bort från startelvan och ersattes av James Weir. Det visade sig bero på att Derby tagit kontakt med United angående Lingard och att han istället lånas ut till toppklubben för resten av säsongen. Lingard passade också på att förlänga sitt kontrakt med United, men där har United varit fåordiga med detaljer än så länge.

Den 22 årige mittfältaren har annars haft en skadefylld säsong. Han startade Uniteds första match för säsongen men blev skadad tidigt och har inte spelat i a-laget sedan dess.

United meddelar också att man kommit överens med Sheffield Wednesday angående den 23 årige försvararen Marnick Vermijl i en permanent övergång för en okänd summa. Belgaren anlände från Standard Liege 2010 och debuterade för United i ligacupen mot Newcastle 2012 men trots flest framträdanden i U21 den här säsongen av alla spelare har chanserna i a-laget varit skrala. Han fick dock chansen i ligacupmötet med MK Dons men har sedan dess inte varit involverad.

En annan U21-spelare som var involverad mot Fulham är Saidy Janko som för dagen spelade vänsterback. Janko kommer för resten av säsongen spela för Bolton och det blir första gången som schweizaren blir utlånad. Janko anlände från FC Zurich till United sommaren 2013 och är en flexibel spelare som kan spela både ytterback och yttermittfältare. 19 årige Janko har sex U19-landskamper för Schweiz på sitt CV och fick debutera i Uniteds a-lag när han hoppade in mot MK Dons. Har ni aldrig sett Janko spela så räcker det med att kolla på Antonio Valencia.

I samma veva som Janko går till Bolton så går Andy Kellett i motsatt riktning. Kellett är en 21 årig ytterback som gjort fyra framträdanden för Boltons a-lag. Innan dess har han dock varit utlånad till Plymouth i League Two där det blev 15 framträdanden och ett mål för ytterbacken som är född i Bolton och fostrad i klubbens akademi. Gissningsvis är Kellett främst tänkt att täcka upp i Uniteds U21-lag som lånat ut och sålt ett flertal spelare från en redan tunn trupp och ett annat argument för värvningen är att Kellett är vänsterfotad.


Källa: www.manutd.com