Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Cambridge United

Embed from Getty Images

United gjorde det som krävdes för att vinna mot Cambridge och det var en gedigen insats som Van Gaals mannar stod för. Det blev 3-0 och det kunde med lite bättre skärpa ha varit 6-0.

Mata, Rojo och Wilson skrev in sig i målprotokollet och det fanns väldigt lite att klaga på. En bra dag på jobbet för samtliga inblandade (även om jag förvisso hade önskat att några andra var inblandande).

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
6

Elliott kom fri. De Gea gjorde sig stor och gav Elliott en minimal yta att pricka. Elliott sköt i stolpen. Därefter slängde Uniteds målvakt upp en solstol och satte sig ner med en bok medan hans utespelare höll bollen på offensiv planhalva.

Paddy McNair
7,5

För långsam för att vara ytterback har varit min känsla de gånger McNair har fått vikariera på kanten. Gårdagens insats indikerar dock något annat och tekniken har han åtminstone. Bäst på planen i mitt tycke, där han gång på gång stormade fram längs kanten. Hans skott för 2-0 förtjänade ett bättre öde. Spontant vill jag att han ska få en ny chans som högerback på söndag, men motståndets kvalitet gör att vi bör avvakta innan vi utropar McNair till ett högerbacksalternativ.

Chris Smalling
6

En bekväm dag på jobbet.

Jonny Evans
6,5

Jonny Evans har mestadels haft sämre dagar den här säsongen. Mot Cambridge vann han dock sina dueller och han var noggrann i passningsspelet (69 av 69 passningar till rätt adress!). Ett stort steg framåt. Om det så berodde på motståndets kvalitet, att han är mer bekväm i en fyrbackslinje eller något helt annat får framtiden utvisa. Betyget kan, givet kommentaren, tyckas lågt men United ägnade sig så lite åt försvarsspel att det nära nog är omöjligt för en mittback att få ett högre betyg.

Marcos Rojo
7

Utbytt 81. 1 mål. Frågar vi Marcos Rojo gjorde han igår sitt andra mål för United. Enligt alla andra gjorde han sitt första. Företagsam, energisk, stark och skicklig.

Daley Blind
6

Gjorde det enda notabla misstaget då han elegant styrde bollen till Elliott. Slapp dock skammen att ligga bakom ett motståndarmål och resten av matchen var han stabil.

Wayne Rooney
6,5

Fortfarande ingen mittfältare men bättre från Rooney. Flest skott av alla under matchen och också flest skott på mål. Även ett par fina framspelningar.

Angel Di Maria
7

Utbytt 71. Andraassist på det första målet och tredjeassist på andra målet. Lyckades också träffa målet med ett skottförsök, även om målvakten var ofin nog att stå i vägen. Skapade en del chanser åt Rooney och Van Persie.

Juan Mata
7

1 mål. Det första målet är alltid viktigt och Mata var inte bara den som sparkade in bollen i mål, han var också den som slog den öppnande passningen till Di Maria. Jag klagar ofta på Mata men igår hade han blicken och passningarna riktade framåt och det gillar jag.

Robin van Persie
6,5

Utbytt 66. 1 assist. Fantastisk framspelning till Rojo. Hade många chanser, vilket är positivt. Givet de chanser han hade ska han dock inte behöva lämna planen mållös.

Marouane Fellaini
7

1 assist. Prickades två gånger av Di Maria vilket gav de två första målen. Jag blev inte överlycklig när jag insåg att Fellaini skulle spela på topp men det fungerade och tack och lov använde vi bara alternativet långa bollar på Fellaini sparsamt.

James Wilson
n/a

Inbytt 66. 1 mål. Högklassigt mål där varje rörelse efter att han får bollen av Herrera är medveten. Folket som följde Uniteds reserver och juniorer redan innan Wilson föddes pratar om Wilson som den största talangen sedan Ryan Giggs eller möjligen Paul Scholes. Det är inte svårt att se varför. Han är redan halvvägs genom det löjligt lilla nålsögat och det är bara skador och dålig attityd som kan stoppa honom nu.

Ander Herrera
n/a

Inbytt 71. 1 assist. Kommer in, ger bollen till Wilson och får en assist.

Ashley Young
n/a

Inbytt 81. Comeback efter en månads skadefrånvaro. Notabelt nog som vänsterback i en fyrbackslinje.