Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Preston North End-Manchester United 1-3

United lyckades avancera till kvartsfinal i FA Cupen efter en tuff match mot Preston. Ander Herrera, Marouane Fellaini och Wayne Rooneys mål såg till slut till att skicka United vidare.

United kom till spel med David De Gea mellan stolparna och framför honom en backlinje från höger med Antonio Valencia, Chris Smalling, Marcos Rojo och återvändande Luke Shaw. På mittfältet kom Daley Blind till spel som ankaret i fyrmannadiamanten bakom Ander Herrera, Marouane Fellaini och Angel Di Maria. Längst fram startade Radamel Falcao och, efter mycket debatt i de engelska tidningarna rörande hans position, Wayne Rooney.

Preston ställde upp med det förväntade laget från införrapporten, med ett undantag: Neil Kilkenny spelade istället för Scott Wiseman.

Matchen inleddes med ett stort bollinnehav för United som i vanlig ordning dessvärre hade problem med att skapa målchanser. Den första chansen kom när Di Maria försökte skruva in en frispark med sin vänsterfot, men skottet gick utanför. Preston hade knappt något anfall under hela den första halvleken, och De Geas tröja var knappast svettig när han kom in i omklädningsrummet i paus. United skapade aldrig något riktigt farligt läge, utan det var mest halvchanser som hade kunnat bli något men den sista passningen, mottagningar samt hemmaspelarnas uppoffringar stoppade ett ledningsmål för United.

Den andra halvleken inleddes med ett mål. Men överraskande nog var det hemmalaget som gjorde det. Vänsterbacken Scott Laird fick för mycket utrymme och sköt via Valencia ett skott som De Gea inte kunde parera. 1-0.

United fortsatte äga boll men hade fortsatt svårt att skapa något av värde. När Ashley Young ersatte Falcao och United skickade upp Fellaini på topp i en klassisk 4-4-2 började saker ändras. Young hittade belgaren med ett inlägg där Paul Huntington räddade Preston med en block i världsklass, men bara minuter senare skulle Young vara involverad igen. Engelsmannen fick bollen till höger i straffområdet och spelade in snett bakåt till Herrera som tog en touch förbi sin motståndare och tryckte in 1-1 via stolpen.

Efter kvitteringen kändes det bara som en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma. Det skulle dröja åtta minuter, för i den 73:e hittades Fellaini i mitten med ett högt inlägg från högerkanten som han nickade rakt på målvakten Stuckmann som räddade, men på returen satte Uniteds nummer 31 2-1.

Resten av matchen kontrollerade United ganska bra och Wayne Rooney kunde kontra till sig en straff som han själv satte säkert till 3-1 och som säkrade avancemang till kvartsfinalen för van Gaals mannar. Där väntar Arsenal på Old Trafford helgen den 7/8 mars.

Matchinformation

Preston North End 1
Manchester United 3
Turnering: FA Challenge Cup, omgång 5
Tid: Måndagen den 16 februari 2015, 20.45
Plats: Deepdale, Preston
Publik: 21 348
Domare: Phil Dowd

Matchhändelser

39Kevin Davies
47Scott Laird1-0
48Scott Laird
65Ander Herrera
Assist: Young
1-1
67Neil Kilkenny
69Marcos Rojo
72Marouane Fellaini
Assist: Valencia
1-2
87Thorsten Stuckmann
88Wayne Rooney (straff)1-3

Manchester United

De Gea
Valencia, Smalling, Rojo, Shaw
Blind
Herrera, Di Maria
Fellaini
Falcao, Rooney

Young för Falcao (60)

Avbytare: Valdes, Evans, McNair, Januzaj, Mata, Wilson

Preston North End

Stuckmann
Clarke, Huntington, Wright
Humphrey, Kilkenny, Welsh, Gallagher, Laird
K Davies, Garner

Robinson för K Davies (75)
Reid för Kilkenny (75)
Wiseman för Wright (75)

Avbytare: Hudson, King, Brownhill, Ebanks-Blake

Allt om matchen »