Lottat: Arsenal hemma i kvartsfinalen

Precis innan segern mot Preston lottades FA-cupens kvartsfinaler och för Manchester United blev det en hemmamatch mot Arsenal, på pappret den svåraste motståndaren som är kvar i cupen.

FA-cupen, kvartsfinaler

  • Liverpool – Blackburn Rovers
  • Bradford City – Reading
  • Manchester United – Arsenal
  • Aston Villa – West Bromwich Albion

Matcherna ska spelas helgen 7-8 mars.

United har som bekant tagit sig till kvartsfinalen via segrar mot Yeovil, Cambridge och Preston. Inga imponerande motstånd.

Arsenal, som är regerande mästare, har också haft en tämligen bekväm resa till kvartsfinalen. Hull hemma, Brighton borta och Middlesbrough hemma har varit deras hinder.

Till skillnad från tidigare motståndare är ju Arsenal en mycket vanlig motståndare för United. Det blir 13:e gången lagen stöter på varandra i FA-cupen. United har gått segrande ur striden sju gånger och Arsenal fem. Det är också FA-cupens två genom tiderna överlägset bäst presterande klubbar, både United och Arsenal har elva cuptitlar och sju finalförluster. Tottenham är närmast med åtta titlar och Liverpool är tredje bäst med 14 finaler.

Senaste FA-cupmötet mellan United och Arsenal var 2011, också då i kvartsfinal och på Old Trafford. Den gången ställde Sir Alex Ferguson upp med det klassiska mittfältet Rafael, Gibson, O’Shea och Fabio, vilket var tillräckligt för en bekväm seger. Lagen möttes på Old Trafford också 2008, då i åttondelsfinal, och då var det ännu enklare för United som vann med 4-0.

Datumet för kvartsfinalen lär bli klart senare i veckan, efter att tevebolagen har sagt sitt.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS