Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Aprilmatcherna spikade med reservationer

Tevebolagen har nu sagt sitt och Manchester Uniteds matcher för april månad har nu fått bekräftade avsparkstider, även om dessa tider gäller med vissa reservationer. Tevebolagen valde ut tre av Uniteds fyra ligamatcher för tevesändning.

Uniteds matcher i april

  • Lördag 4/4, 16.00: Aston Villa (H)
  • Söndag 12/4, 17.00: Manchester city (H) [1]
  • Helgen 18-19/4: FA-cupen, semifinal
  • Lördag 18/4, 18.30: Chelsea (B) [2]
  • Söndag 26/4, 14.30: Everton (B)

[1] Flyttas om Manchester city spelar Champions League tisdagen den 14 april.
[2] Flyttas om Manchester United går till semifinal i FA-cupen.


Fullständigt spelschema »

April börjar med en match på traditionsenlig tid 16.00 på en lördag, då United möter Aston Villa på Old Trafford den 4 april.

Uniteds hemmamatch mot Manchester city veckan efter valdes ut för tevesändning. Här tyckte tevebolagen (man får väl också anta att polisen har haft ett finger med i spelet) att det var bäst med en söndagsmatch, med avspark 17.00. Det är ju lite olämpligt eftersom det kan hända (även om sannolikheten är minimal) att city ska spela Champions League-fotboll på tisdagen efter. Skulle det inträffa måste matchen flyttas tillbaka till lördagen, eftersom reglerna ger lagen rätt till minst två dagars vila. Att lägga matchen på lördagen från början och undvika eventuella problem var tydligen för svårt.

En vecka senare ska United åka till London. Förhoppningsvis för att spela FA-cupfotboll på Wembley. Men om United skulle förlora mot Arsenal i kvartsfinalen kan bortamatchen mot Chelsea då spelas lördagen den 18 april, med avspark 18.30. Går United vidare i FA-cupen måste emellertid Chelseamatchen flyttas till ett annat lämpligt datum.

Även den sista matchen i april har flyttats. Bortamatchen mot Everton ska nu spelas söndagen den 26 april, med avspark 14.30. Här finns inga reservationer.