Matchrapport: Manchester United – Sunderland 2-0

United tog på lördagseftermiddagen en oerhört viktig seger när man tog emot Sunderland på Old Trafford. 2-0 slutade matchen, och båda målen gjordes av lagkapten Rooney.

Det såg ut att kunna bli en väldigt bra match på förhand. Rooney startade på topp tillsammans med Falcao, medan Herrera, di María och Blind huserade bakom anfallsduon. Tyvärr så ville van Gaal att man ska fortsätta spela ett 5-3-2-spel, vilket ger oss många passningar i sidled och mindre action.

Rooney stod till slut för 2 mål, varav det första var på straff. Innan målet hade han varit mållös i 8 matcher, ett nytt bottenrekord för engelsmannen. Som tur var behövde detta inte hålla i sig något mer, och tre poäng gick till ett United i behov av alla poäng man kan få inför kampen om en Champions League-plats.

United började matchen rätt så katastrofalt efter kantat av svajigt passningsspel samt dåligt försvarsspel. Allt för ofta kunde Sunderlandspelarna enkelt bryta Uniteds spel och vann alla ihopslag. Just ihopslag var det många av i första halvlek, vilket påminde lite om den lokala korpfotbollen.

Den Unitedspelaren som utmärkte sig mest positivt under första halvlek, förutom de Gea, var Young. Han försökte alltid hitta bra lägen och var den som syntes mest. I inledningen fick United en frispark på offensiv planhalva. Bollen nådde Rojo vid bortre stolpen som nickade ner bollen till Young vid straffområdeslinjen. Yttern slog sedan till på halvvolley men bollen gick någon decimeter över ribban.

Sunderland bjöds in i matchen av de många misstag United gjorde och i början av matchen hade Jermaine Defoe ett par lägen som inte ledde till mer än hörnor.

Falcao hade fortsatt svårt att komma in i spelet, som tidigare matcher, men fick heller inte några bra bollar att jobba på. Första halvleks sämsta spelare var dock di María. Det var inte många passningar eller beslut som var bra från argentinaren, och frågan är om det påstådda inbrottet påverkat spelaren så mycket.

United lyckades inte så bra med sina hörnor denna afton och man var tvungna att spela tillbaka bollen ända till de Gea vid flertalet tillfällen. Detta var inget som publiken tyckte om och började bua ut sitt lag.

United hade ett jätteläge i första halvleken genom Young. Valencia kommer framstormande på högerkanten och slår ett inlägg som når Young som tar ner bollen på bröstet och skjuter ett skott mot mål. O’Shea får bollen på benet och styr upp denna i ribban, och bollen går ut.

Det sista som borde blivit mål i första halvlek var när di María genom en kontring fick bollen i ett tre mot tre-läge. Falcao och Young är med i spelet, där Young är helt fri till vänster. Di María försökte passa till Falcao, men den dåliga passningen gjorde att Brown enkelt kunde bryta det farliga läget.

I halvtid blev di María utbytt, till förmån för Januzaj. Det var inget konstig beslut, då argentinaren var väldigt blek matchen igenom.

United var mycket bättre i andra halvlek, då man faktiskt kunde skapa fler bra chanser och hölla mycket i bollen.

Mest utmärkande i andra var straffen som laget fick. Detta efter att Falcao tar emot bollen på ett snyggt sätt i straffområdet och snurrar sig förbi O’Shea som drar i colombianen. Även Brown var där och touchade lite. Falcao föll och straff blev utfallet. Domaren valde även att tilldela Sunderland ett rött kort, då det blev frilägesutvisning. Istället för att gästernas lagkapten fick gå av valde man dock att ge detta till Brown, vilket gjorde att det mästan blev tumultartat på planen. Det var svårt att förstå varför det var Brown som skulle ut, när han inte var så involverad i situationen.

Rooney gick fram för att ta straffen, och det såg ut som han var mer nervös än han brukar vara. Ett par steg fram och bollen satt hur säkert som helst i Pantilimons högra hörn, trots att målvakten var påväg mot rätt håll.

Efter målet skapades stora ytor då bortalaget var en man mindre och var tvugna att försöka skapa lägen. Januzaj var väldigt involverad ich ville göra mål. Han fick ett par chanser, men inget blev tyvärr bättre än en hörna. Han var ddock en betydligt friskare fläkt än di María denna dag.

2-0 skulle komma, och där var just Januzaj som var involverad i detta mål. Från höger sköt belgaren ett skott mot Pantilimon som målvakten inte kunde hålla. Rooney var framme som en riktig måltjuv och nickade in returen på ett retfullt sätt.

Det hade kunnat bli ytterligare mål. Rojo hade ett par lägen, men det absolut bästa läget hade Herrera på tilläggstiden. Ett skott inkommer från höger och Pantilimon har svårt att få tag i bollen och studsar istället på Herrera in i mål. Han stod desvärre i offsideposition när skottet gick iväg, och United fick nöja sig med 2-0 som slutresultat.

Matchinformation

Manchester United 2
Sunderland 0
Turnering: Premier League, omgång 27
Tid: Lördagen den 28 februari 2015, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 344
Domare: Roger East

Matchhändelser

45+1 Antonio Valencia
65 Wes Brown
Orsak: Målchansutvisning
66 Wayne Rooney (straff)
Assist: Falcao
1-0
79 Patrick van Aanholt
84 Wayne Rooney
Assist: Januzaj
2-0

Manchester United

De Gea
Valencia, Smalling, Evans, Rojo
Herrera, Blind
Di Maria, Rooney, Young
Falcao

Januzaj för Di Maria (46)
Fellaini för Falcao (68)
Mata för Rooney (86)

Avbytare: Lindegaard, Carrick, McNair, Wilson

Sunderland

Pantilimon
Reveillere, Brown, O’Shea, Van Aanholt
Cattermole
Johnson, Larsson, Gomez, Wickham
Defoe

Graham för Defoe (67)
Vergini för Wickham (67)
Fletcher för Johnson (81)

Avbytare: Mannone, Bridcutt, Coates, Watmore

Allt om matchen »


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS