Spelarbetyg: Manchester United – Sunderland

På februari månads sista dag knep United en viktig seger mot ett i första halvlek stabilt Sunderland. Matchen avgjordes egentligen efter en märklig staffsituation, där gamle Unitedspalren Wes Brown fick lämna planen. Rooney blev tvåmålsskytt efter att ha fått spela anfallare hela matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
7

Bra och stabil i denna match. Fick några lägen i första halvlek att ta hand om, mennutöver detta så fanns det inte mycket att göra för de Gea.

Chris Smalling
6

Han var väl inte den mest inflytelserika spelaren denna match, och hade i första halvlek rätt svårt. Blev räddad av de Gea några gånger.

Johnny Evans
6,5

Liknande Smalling, men snäppet bättre i defensiven.

Marcos Rojo
7

Rojo var den mest framstående i försvaret idag, och var också mest involverad framåt på fasta situationer. Tycker att han går från klarhet till klarhet.

Antonio Valencia
6,5

Han var med idag, och skapade några chanser. Tappade en del defensivt i första halvlek dock. Inga grövre fel för Tony dock.

Ashley Young
7,5

Den absolut bästa spelaren i första halvlek, och den enda som visade sig en väldigt positiv sida. Utmanar och skapa lägen, passar bra i en wing back-position.

Daley Blind
6,5

Han var med i matchen, men kanske inte gjorde sitt bästa framträdande. Detta utan att vara dålig. Slarviga passningar i första står för större delen av betyget.

Angel di Maria
5

Utbytt 46´. Två saker lyckades di Maria med mot Sunderland. En frispark och att bli utbytt i halvtid. Enough said!

Ander Herrera
7

Var den mittmitt som fungerade bäst i denna match totalt sätt. Försöker att komma framåt i planen 8ch hjälper till defensivt. Stabil insats.

Falcao
6

Utbytt 68´. Syntes inte mycket i matchen, men fick i ärlighetens namn bara skit att jobba med. Skulle egentligen ha gjort två mål. I det första läget brände di Maria colombianens förhoppningar och i andra blev han istället tilldelad straff, vilket ger honom en indirekt assist.

Wayne Rooney
8

Utbytt 86´. Två mål. Ett på straff och ett på nick. Var borta större delar av första halvlek men mycket involverad i andra. Det är här han får saker uträttade.

Inhoppare

Adnan Januzaj
7

Inbytt 46´. Var den friska fläkt som United behövde när han kom in i halvtid. Stod för mycket fart och fint spel, men lyckades inte själv göra mål. Skjuter skottet till 2-0.