Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Newcastle – Manchester United

Ashley Youngs sena mål gav United tre mycket viktiga poäng inför de kommande två månadernas väldigt tuffa spelschema. Här följer spelarbetygen från matchen.

Betygsskalan är 1-10 är 4 är usel, 5 dålig, 6 godkänd, 7 bra, 8 mycket bra, 9 strålande och 10 utomjordiskt bra.

Startelvan

David De Gea
9

Uniteds bäste. Finns snart inga superlativ kvar för spanjoren, men strålande fungerar bra idag. Stod för flertalet högklassiga räddningar. Fixa det där kontraktet nu.

Antonio Valencia
7

Kombinerade bra med Di Maria i första halvlek och slog ett bra inlägg som Fellaini borde gjort mål på. Säker defensivt också.

Chris Smalling
7

Fortsätter visa fin form. Trygg defensivt och bra med bollen. Stod för en ljuvlig skarv till Herrera i andra halvlek.

Jonny Evans
7,5

Har fått mycket kritik under säsongen, det mesta befogat. Har varit bättre på slutet och igår var han väldigt bra. Bra driv med bollen och säker defensivt, men slog bort några enkla passningar.

Marcos Rojo
6,5

Godkänd, men inte så mycket mer. Uppenbart att han trivs mycket bättre som mittback. Utbytt så att han inte skulle bli utvisad i slutet.

Ander Herrera
8

Mycket bra insats av spanjoren som tillsammans med Blind fullständigt kontrollerade mittfältet. Bra variation i passningsspelet och bra presspel som visades redan i den första minuten när basken vann bollen till Rooney som satte Di Maria i läge. En nyckelspelare just nu.

Daley Blind
8

Den utmärkta formen på holländaren fortsätter. Kontrollerade mittfältet tillsammans med Herrera, och de två har hittat ett mycket bra samarbete. Frågan är hur van Gaal gör nu när Carrick är tillbaka. Kan alla tre spela samtidigt?

Marouane Fellaini
5

Ännu en meningslös insats av belgaren. Finns ingen idé att spela Fellaini när United rullar runt bollen och inte går direkt framåt. Går runt och väntar på ett inlägg och således tappar United en mittfältare i uppbyggnadsfasen, det gick igår men kommer inte hålla mot bättre lag framöver.

Angel Di Maria
6,5

Utbytt tidigt mot Januzaj lite oväntat eftersom argentinaren började komma in i matchen med två lysande frispelningar till Fellaini respektive Rooney. Ser dock ut att sakna självförtroende, men han kommer behövas i storform snart.

Ashley Young
6

Stod för en ganska svag insats, men gjorde det viktiga målet som maskerar insatsen i övrigt. Kom i stort sett aldrig förbi Janmaat.

Wayne Rooney
7

Inte målskytt, något han borde blivit, inte minst när han blev felaktigt avvinkad för offside. Missade också ett friläge. Var ändå aktiv matchen igenom och visade prov på några fina toucher, plus att det var hans aggressiva presspel som skapade 1-0 målet.

Inhoppare

Adnan Januzaj
6

Kom in istället för Di Maria och var positiv men skapade inte några chanser för United.

Juan Mata
n/a

Ersatte Fellaini med 10 minuter kvar, men spelade för kort tid för att betygsättas.

Michael Carrick
n/a

In i 89:e istället för Rojo bara sekunder innan 1-0, men spelade också för kort tid för att betygsättas.