Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Arsenal it is

Embed from Getty Images
United har ofattbara sju raka segrar hemma mot Arsenal. För varje seger kommer man … Det är det som oroar mig främst inför matchen där ett möte med Bradford-Reading-Aston Villa-Blackburn-Liverpool på Wembley ligger i potten. Annars är jag aldrig riktigt orolig när Wenger åker till Old Trafford längre, vilket egentligen också borde göra mig mer nervös, men än så länge har jag hållit mig från det. United är favorit – United ska ha mycket boll – United ska trolla in minst ett mål. Sen är det upp till Dat Guy och chilenaren att försöka överlista De Gea, vilket lär bli ett hästjobb.
Hursomhelst så tror jag att att tombolan trollar fram ännu ett 4-2-3-1:

DDG

Valencia – Smalling – Rojo – Shaw

Blind – Carrick

Young – Adnan– Angelito

Rooney

Försvar: Evans loska kan i förlängningen ha sabbat hans fortsatta karriär på Old Trafford. Rojo ersätter, förutsatt att Shaw är tillbaka. McNair istället för Valencia? Nej. Nu har Tony spelat upp sig till konstanta 6,5-betyg och där är inte Paddy än.

Mittfält: Blind och Carrick tillsammans? Crazy?! Kanske. Men också ett intressant experiment och det handlar om två spelare som potentiellt skulle kunna passa varandra i sidled under 90 minuter. Annars går förstås Herrera in i stället för … vem? Visst borde Michael vara redo för start? Klart han är. Men Blind är också en filosof som läst varje kapitel av Den Envises apostlar.

Anfall: Young och Rooney är givna så då handlar det om Adnan, Falcao, Angelito och Afrotanken som slåss om två av fyra platser. Fellaini kan mycket väl få chansen enbart tack vare sin mankhöjd, men jag vill fortfarande aldrig starta en match med Marouane – det bär emot min filosofi (och förhoppningsvis tombolans i morgon). ADM höll på att komma upp i varv när van Gaal plockade honom senast och det vill jag gärna se som tändvätska till kickoff och därför får han tombolans röst. Falcao då? Nej, han har fått sina chanser från start. Jag ser hellre Rooney fortsätta ensam där framme och den här gången ge JanUzaj förtroendet i #10-rollen. Alternativet är att stoppa in Ander där om han inte spelar som en av två framför backlinjen.

(Mata har startat en av de åtta senaste matcherna och är förstås inte aktuell).

Arsenals tombola då? This is my take:

PIG

Bellerin – Mertesacker – Koscielny – Gibbs

Ramsey – Cocquelin

Cazorla – Özil – Sanchez

Giroud

Hur många av dessa herrar skulle vi direkt plocka in i United? En? Två? Fler? Spontant ser jag bara Sanchez som skulle kunna rymmas, och förbättra, United under rådande filosofi. Annars skulle ju vare sig Cazorla eller Özil göra ont som alternativ. Kanske inte heller Ramsey.

* I dag var för övrigt sju år sedan United gick på en av de märkligaste minorna under 2000-talet, just i FA-cupen. Portsmouth var helt överkört och ett mer talande resultat hade varit 5-0. I stället blev det 0-1. Titta på videon och njut av Uniteds maffiga anfallsfotboll med spelare som Scholes, Nani, Rooney, Tevez och Ronaldo i högform på alla plan utom det allra viktigaste. Notera gärna även Rooneys vansinnigt vackra hemåtjobb och lika vansinnigt usla val av spelare att attackera i samband med straffsituationen. Makalöst.


* Jag kräver att Welbeck jublar om han gör mål. Jag skulle bli ytterst förvånad om han gör det. Både mål och jublar.