Matchrapport: Manchester United – Arsenal 1-2

Med 13 minuter kvar av FA-cupens kvartfinal kände i går Di Maria sig tvungen att dra i domarens tröja och därmed få sitt andra gula kort. Utvisningen dödade i princip tillställningen och Uniteds chanser till en kvittering. Matchens första halvlek hade varit välspelad, men i andra halvlek tappade United i kvalité och misstag av Jones och Valencia ledde fram till att den forne United-spelaren, Welbeck, kunde göra 1-2 i tom bur. Därmed fortsätter Uniteds mardröm i FA-cup-sammanhang.

Uniteds startelva var väntad. Shaw spelade vänsterback, vilket innebar att Rojo kamperade med Smalling i mittförsvaret. I anfallet valde LvG kraft och fysik genom Fellaini och Rooney. På bänken återfanns, för att nämna två, Falcao och Januzaj. Arsenal å sin sida ställde, bland annat, upp med Cazorla och Coquelin på innermittfältet med Sanchez i en fri roll bakom Welbeck. Özil fick därmed spela på vänsterkanten.

Arsenal hade i vanlig ordning mycket boll i början av matchen, men efter hand lyckades United sätta en hög press och det var tydligt att anfallen skulle gå genom kanterna. Uniteds första riktiga chans kom genom ett pass från Di Maria till Fellaini. Belgaren tog förtjänstfullt ned bollen i straffområdet och spelade bak till Young, men engelsmannen hade inte nog med balans och sköt över mål. Några minuter senare, i den 25 minuten, tog sig Oxlade-Chamberlain förbi fyra United-spelare genom att storma in från sin högerkant. Valencia hade av någon anledning gett sig in i mitten av straffområdet för att försvara och glömde den anstormande Monreal. Di Maria var inte heller särskilt intresserad av att försvara och stod enbart och tittade på. Således kunde Monreal ta god tid på sig och placera in 0-1, vid den vänstra stolpen. Målet kom som lite av en kalldusch, då United hade börjat spela bättre.

Ledningen blev emellertid kortvarig, då Rooney kvitterade i den 29 minuten. Di Maria slog en perfekt boll emellan Arsenals båda mittbackar och Rooney kunde snyggt sätta pannan på bollen, vilken gick precis förbi Szczesnys båda händer. Di Maria hade kort därefter en god chans att göra 2-1, men hans låga avslut med högerfoten räddades av gästernas målvakt. Arsenal ropade även på straff i den första halvleken, då Welbeck föll i straffområdet efter en enklare tröjdragning av Rojo. Fallet kändes emellertid väl teatraliskt och Oliver avvärjde.

Till den andra halvleken byttes både Shaw och Herrera av någon märklig anledning ut. Troligen rörde det sig i Shaws fall om en skada (i vanlig ordning), men i Herreras fall rörde det sig troligen om en taktisk omdisposition. Bytena hade ingen god effekt på United och laget kändes trögare och tempofattigare i andra halvlek. Oxlade-Chamberlain byttes ut (Ramsey in) på grund av skada några minuter efter halvtid. Sanchez var nära att ge Arsenal ledningen efter schabbel från Smalling, men det blockerade skottet (Valencia) togs skickligt av de Gea.

I den 60 minuten fann Fellaini på ett fint sätt en Di Maria med fart. Argentinaren sköt i steget, men bollen gick strax utanför Szczesnys vänstra stolpe. Sekunderna senare uppträdde både Jones och framförallt Valencia ouppmärksamt. Ecuadorianens lösa hemåtpass snappades upp av en anstormande Welbeck. Anfallaren lättade bollen runt de Gea och kunde i tom bur rulla in 1-2. Han visade en, med rätta, lagom stor glädje över målet.

Domaren delade ut många gula kort i matchen, men till hans försvar var de flesta korrekta. Bellerin hade tur som inte fick sitt andra gula kort när han fällde Young. Kort därpå byttes han ut mot Chambers. Några minuter senare byttes både Rojo och målskytten Welbeck ut till förmån för Januzaj och Giroud. Di Maria kom att träda in som huvudrollsinnehavare med 13 minuter kvar. Argentinaren fick, fullt korrekt, ett gult kort för filmning och drog sedan domare Oliver i tröjan. Därmed fick han sitt andra gula kort och visades ut. Oprofessionellt av argentinaren som inte alls varit i slag sedan övergången från Francos gamla klubb, Real Madrid.

United lyckades inte skapa någon farlighet under den resterande tiden utan istället var det de Gea som räddade dem från ytterligare mål genom världsklassräddningar på Cazorlas och Sanchez avslut. Januzaj blev även han, helt rätt, varnad för filmning med fyra minuter kvar av matchen. Domaren lade till 6 minuter av matchen, men det hjälpte inte ett stukat United som än en gång åker ur FA-cupen.

Matchinformation

Manchester United 1
Arsenal 2
Turnering: FA Challenge Cup, kvartsfinal
Tid: Måndagen den 9 mars 2015, 20.45
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 74 285
Domare: Michael Oliver

Matchhändelser

4 Hector Bellerin
25 Nacho Monreal 0-1
29 Wayne Rooney
Assist: Di Maria
1-1
37 Ander Herrera
59 Marouane Fellaini
60 Ashley Young
61 Danny Welbeck 1-2
64 Marcos Rojo
76 Angel Di Maria
77 Angel Di Maria
Orsak: Två varningar
87 Adnan Januzaj
88 Aaron Ramsey

Manchester United

De Gea
Valencia, Smalling, Rojo, Shaw
Blind
Di Maria, Herrera, Fellaini, Young
Rooney
Jones för Shaw (46)
Carrick för Herrera (46)
Januzaj för Rojo (73)
Avbytare: Valdes, Rafael, Mata, Falcao

Arsenal

Szczesny
Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal
Coquelin, Cazorla
Oxlade-Chamberlain, Ozil, Alexis
Welbeck
Ramsey för Oxlade-Chamberlain (51)
Chambers för Bellerin (66)
Giroud för Welbeck (74)
Avbytare: Martinez, Gibbs, Walcott, Akpom

Allt om matchen »


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS