Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Arsenal

Manchester United slogs ut ur FA-cupen då Arsenal vann med 2-1 på Old Trafford i måndags. Rooney gav United hopp med sitt kvitteringsmål men i andra halvleken gav United bort matchen. Valencia bjöd på ett mål och Di Maria tog en idiotisk utvisning.

Jag tycker att det var en märklig match. Generellt sätter jag låga betyg, men egentligen tycker jag att United stod för en rätt bra laginsats. Sett till bollinnehav och skapade målchanser var det fördel United, åtminstone tills man i kvitteringsjakten bjöd på ett par stora kontringslägen. Individuellt var det dock en mängd misstag, vilket förvandlade vad som borde ha varit ett par steg framåt till en ordentlig motgång.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
7,5

Gör två fantastiska räddningar när Arsenal får kontra. Kan inte göra något på det första målet. På det andra målet läste jag någonstans att Roy Keane tyckte att han skulle ha kapat Welbeck och tagit en utvisning. Jag håller absolut inte med och tycker tvärtom att det var bra att han försökte sig på det.

Antonio Valencia
4

Den bästa mannen i mitt lag,” kommenterade Louis van Gaal. Han kan inte ha varit uppriktig. Valencia är vilse på det första målet och misstaget före Welbecks mål hade renderat en utskällning redan på skolgården i första klass.

Chris Smalling
5

Förvirrad på det första målet, förvirrad på vänsterkanten i mittförsvaret i andra halvlek. Slarvig i uppspelsfasen. Smalling har nog varit Uniteds bästa mittback, men mot Arsenal höll det inte.

Marcos Rojo
6

Utbytt 73. Varnad. Bra som mittback i första halvlek, sämre som vänsterback. Varnad efter en våldsam satsning, där jag omedelbart räknade med att han skulle åka ut. Klarade sig med en varning. Om det var korrekt eller inte är svårt att veta, då bildproducenten – som annars hade mer bildtid för repriser än livespel – inte visade någon repris.

Luke Shaw
5

Utbytt 46. Hade stora problem med Oxlade-Chamberlain innan han, förmodat skadad, blev utbytt efter en halvlek.

Daley Blind
5

Ensam och ifrånsprungen i första halvlek. Ska stoppa Oxlade-Chamberlain innan bollen går till Monreal. Som ensam sittande mittfältare kan man heller inte gå på chansbrytningar på mittplan så ofta som Blind gör. Bättre i andra när han får sällskap av Carrick, men kombinationen Blind och Carrick skrämmer inga motståndare. Med facit i hand hade nog Carrick in på mitten och Blind ner som vänsterback varit att föredra framför ett dubbelbyte och en helt nykomponerad backlinje.

Angel Di Maria
5

Utvisad 77. 1 assist. Ja, hur ska man bedöma hans insats egentligen? Fuskar i försvarsarbetet mot Monreal. Bäddar sedan för kvitteringen med en världsklasspassning till Rooney. Springer sig sedan till två vassa chanser men hämmas av att han får bollen på sin högerfot. Så långt en bra insats. Sedan en filmning, som är en filmning men som också föregås av ett regelbrott. Rooney, till exempel, hade aldrig någonsin blivit varnad för den filmningen. Beslutet att sedan dra domaren i tröjan är episkt korkat och oförsvarbart. Det är oacceptabelt och matchens största misstag. Usch.

Ander Herrera
5

Utbytt 46. Varnad. Fick en högre utgångsposition än i matcherna mot Sunderland och Newcastle, vilket inte fungerade. Matchen sprang liksom förbi Herrera, allra helst då det är så väldigt mycket enklare att spela till Fellaini som lunkade omkring på ungefär samma yta. För mig hade det dock varit rimligare att ge Herrera en defensivare utgångsposition än att byta ut honom, framför allt då Shaw inte kunde fortsätta.

Marouane Fellaini
7

Varnad. Det är bekvämt att spela med Fellaini, det är bara att skicka bollen mot ytan där han befinner sig så vet man att han kommer att plocka ner bollen. Där är han fenomenal. Tyvärr är han inte riktigt lika vass med fötterna. Fellaini blir också ständigt orättvist behandlad av domarna. Ja, ofta är han lite vårdslös, men lika ofta får han frisparkar emot bara för att han är större och starkare än motståndarna, som i sin tur har tillåtelse att klänga och knuffa Fellaini bäst de vill.

Ashley Young
6

Varnad. Fixar en varning på Bellerin tidigt i matchen och borde ha fått Bellerin utvisad i andra halvlek. Men trots att han hade ett stort övertag på sin ytterback så resulterade det inte i målchanser för United.

Wayne Rooney
7,5

1 mål. Mycket bättre som anfallare. Det hade varit ännu bättre om han hade fått fler bollar att jobba med – i United var det bara Herrera och Januzaj (som tillsammans spelade 62 minuter) som hade färre bollkontakter än Rooney.

Michael Carrick
6

Inbytt 46. Kommer in och bidrar med lugn och stabilitet på mittfältet. Men kombinationen Blind och Carrick blir väldigt långsam och i kvitteringsjakten saknades fart och energi.

Phil Jones
5

Inbytt 46. Kommer in och bäddar för Valencias misstag genom att sin vana trogen fatta fel beslut. Gör det i övrigt okej, men känslan är att försvaret alltid uppträder virrigare när Jones är på planen.

Adnan Januzaj
n/a

Inbytt 73. Varnad. Kommer in, springer förbi sin back och in på en farlig yta. Bara för att sedan slänga sig. Skärpning, för fan. Nån måste berätta för pojken att det inte är okej.