Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Liverpool – Manchester United

Säsongens viktigaste match på Anfield slutade 2-1 till United där Juan Mata gjorde båda målen. United befäste i och med vinsten plats fyra i tabellen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6

Borde kanske kunna ha gjort bättre vid målet men en annars godkänd insats.

Antonio Valencia
6

Stabil insats, inget att varken klaga på eller hylla.

Phil Jones
6

Kändes inte lika säker idag som senast mot Tottenham men som helhet fungerade backlinjen bra och de lät inte Liverpool komma till allt för många chanser.

Chris Smalling
7

Stod ut av de två mittbackarna idag. Fungerade likt Jones bra i det kollektiva defensiva arbetet.

Daley Blind
6

Utbytt ’93. Förutom en chans i inledningen av första då Sterling dök upp bakom honom så hanterade han sin kant väl tillsammans med Young/Di Maria. Tog sig fram offensivt ocg fixade straffen på övertid.

Michael Carrick
7

Ännu en fin insats på mitten. Enda minuset var bolltappet vid reduceringsmålet.

Ander Herrera
8

Utbytt ’82. Ständigt spelbar och ligger rätt i positioner. Tar kluriga och bra löpningar framåt som öppnar för djupledsspel vilket behövs för att variera anfallsspelet. Fantastisk passning till första målet.

Juan Mata
8

Två fantastiska mål och en överhuvudtaget väl genomförd match där han inte var lika slarvig som tidigare och kontrollerade bollen väl.

Marouane Fellaini
8

Vinner boll både i luften och på gräsmattan, låg bakom målet med pass till Herrera och mycket bra första halvlek. Ännu en fin insats!

Ashley Young
6

Utbytt ’55. Kämpade hårt, tar jobbiga och viktiga löpningar. Stabil men med Di Maria tillbaka är frågan om nu Young kommer få utgå från bänken?

Wayne Rooney
6

Hans 400e PL match och inte en av hans bättre. Långt ifrån faktiskt! Funderade stundtals i första halvlek om han hade fotbollskor på sig då bollen studsade från honom flera gånger. Missade straffen. Väldigt sällan bra på anfield.

Angel Di Maria
7

Inbytt ’55. Kom in i ett läge av matchen där Liverpool pressade och han var mycket användbar i kontringslägen och omställningar. Assisterade Matas volleymål och passade sånär till Rooney vilket borde ha resulterat i 3-0.

Radamel Falcao
n/a

’Inbytt 82. För lite speltid för betyg.

Marcos Rojo
n/a

Inbytt ’93. För lite speltid för betyg.