Spelarbetyg: Liverpool – Manchester United

Säsongens viktigaste match på Anfield slutade 2-1 till United där Juan Mata gjorde båda målen. United befäste i och med vinsten plats fyra i tabellen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 6
Borde kanske kunna ha gjort bättre vid målet men en annars godkänd insats.
Antonio Valencia 6
Stabil insats, inget att varken klaga på eller hylla.
Phil Jones 6
Kändes inte lika säker idag som senast mot Tottenham men som helhet fungerade backlinjen bra och de lät inte Liverpool komma till allt för många chanser.
Chris Smalling 7
Stod ut av de två mittbackarna idag. Fungerade likt Jones bra i det kollektiva defensiva arbetet.
Daley Blind 6
Utbytt ’93. Förutom en chans i inledningen av första då Sterling dök upp bakom honom så hanterade han sin kant väl tillsammans med Young/Di Maria. Tog sig fram offensivt ocg fixade straffen på övertid.
Michael Carrick 7
Ännu en fin insats på mitten. Enda minuset var bolltappet vid reduceringsmålet.
Ander Herrera 8
Utbytt ’82. Ständigt spelbar och ligger rätt i positioner. Tar kluriga och bra löpningar framåt som öppnar för djupledsspel vilket behövs för att variera anfallsspelet. Fantastisk passning till första målet.
Juan Mata 8
Två fantastiska mål och en överhuvudtaget väl genomförd match där han inte var lika slarvig som tidigare och kontrollerade bollen väl.
Marouane Fellaini 8
Vinner boll både i luften och på gräsmattan, låg bakom målet med pass till Herrera och mycket bra första halvlek. Ännu en fin insats!
Ashley Young 6
Utbytt ’55. Kämpade hårt, tar jobbiga och viktiga löpningar. Stabil men med Di Maria tillbaka är frågan om nu Young kommer få utgå från bänken?
Wayne Rooney 6
Hans 400e PL match och inte en av hans bättre. Långt ifrån faktiskt! Funderade stundtals i första halvlek om han hade fotbollskor på sig då bollen studsade från honom flera gånger. Missade straffen. Väldigt sällan bra på anfield.
Angel Di Maria 7
Inbytt ’55. Kom in i ett läge av matchen där Liverpool pressade och han var mycket användbar i kontringslägen och omställningar. Assisterade Matas volleymål och passade sånär till Rooney vilket borde ha resulterat i 3-0.
Radamel Falcao n/a
’Inbytt 82. För lite speltid för betyg.
Marcos Rojo n/a
Inbytt ’93. För lite speltid för betyg.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS