Matchtr̴d: United Рcity 4-2

Manchester United vann med 4-2 mot Manchester city i Manchesterderbyt. Ashley Young var stor segerorganisatör med ett mål och två assist. Fellaini, Mata och Smalling bidrog också med varsitt mål.

Van Gaal om Carricks skada: Jag var lite korkad

Jag tycker att Michael Carrick är en smart spelare, han vet vad han måste göra. Han bad om tillåtelse att lämna och jag gav den tillåtelsen. Jag var lite korkad som gav minuter till spelare som jobbar väldigt hårt på träningarna. Det är en varning för mig, att jag inte behöver göra det. För normalt behåller du alltid en möjlighet att ändra i reserv, tycker jag.

Publicerat:
2015-04-12,
22.36

Van Gaal: Fansen förtjänade det

• Jag är väldigt glad för fansen, det betyder väldigt mycket för fansen tror jag. Vi vill ge det, alla spelarna vill ge det men ocksÃ¥ ledarstaben och managern ocksÃ¥. För är det nÃ¥gra som förtjänar det sÃ¥ är det fansen, den här säsongen.
  • Vi är nu fyra poäng före city för tredjeplatsen. Det är väldigt viktigt, direktkvalifikation till Champions League. Men det är fortfarande sex matcher kvar.
  • Nej, [det är inte den bästa prestationen]. För vi startade väldigt dÃ¥ligt. De första 10-15 minuterna, det var mycket stress i uppbyggnadsfasen. PÃ¥ grund av det lÃ¥g vi under med 1-0.
  • Van Gaal berömde Ã¥terigen lagkänslan och ger beröm till De Gea för att han mer eller mindre hade en assist till 1-1-mÃ¥let.
  • Den andra halvleken var fantastisk. Fantastisk. Mot Tottenham och Liverpool pratade jag om första halvlek, men nu mÃ¥ste jag prata om andra halvlek. För den var fantastisk.
Publicerat:
2015-04-12,
22.18

Pellegrini: United var klara vinnare

Manchester citys manager Manuel Pellegrini tycker att hans lag startade bra men att i slutändan United var klara vinnare i derbyt.

Publicerat:
2015-04-12,
19.14

Ordning? Återställd.

United var klassen bättre än city och tog en säker 4-2-seger i Manchesterderbyt. Young, Fellaini, Mata och Smalling bidrog med varsitt mål.

Det började inte bra. city var överlägsna under matchinledningen och när Aguero rullade in 1-0 i den åttonde matchminuten kom det inte som någon överraskning.

United trollade dock fram en kvittering bara sex minuter senare. De Gea slår en monsterpassning som Fellaini förstås tar hand om. Bollen snabbt till Herrera som slår ett lågt inlägg mot matchens gigant Ashley Young. Clichy blockerar på Youngs första bollkontakt men Unitedspelaren har stor sinnesnärvaro och kan slå in bollen in i mål.

Därefter vänder matchen. Innan halvtimmen är det Young som slår ett fantastiskt inlägg till Marouane Fellaini, som är ett par huvuden högre än en hoppande Clichy och enkelt kan nicka in 2-1. Gästande city har sedan inget svar, trots att Kompany lyckas undvika ett rött kort efter en brutal tackling på Blind.

Juan Mata, i offsideposition, punkterar matchen mitt i andra halvlek då han frispelas av Rooney. United gör också 4-1 då Young slår en perfekt frispark till Chris Smalling. city får förvisso en reducering i slutskedet, men då var matchen sedan länge död.

Den enda smolken i glädjebägaren var att United tvingades avsluta matchen med tio spelare, då Michael Carrick klev av med skadekänning. Förhoppningsvis bara en säkerhetsåtgärd.