Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt kontrakt till Chris Smalling

Manchester United har idag meddelat att Chris Smalling har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Det nya kontraktet är drygt fyra år lång och Smalling kommer nu att vara en Unitedspelare till och med säsongen 2018/19.

Manchester United gjorde klart med Chris Smalling i januari 2010. Han lämnade dock Fulham först sommaren 2010. Nu gör han således sin femte säsong i klubben, han har gjort 147 matcher (varav 114 från start) för United och vunnit ligan med klubben två gånger. Han har gjort nio mål, varav fyra under pågående säsong.

Smalling har den här säsong etablerat sig som en startspelare i Louis van Gaals lagbygge. Som så ofta har han dock varit skadedrabbad. Om han startar de fem sista matcherna kommer han upp i 25 ligamatcher (21 från start), vilket skulle vara en tangering av hans bästa notering från säsongen 2013/14.

Smalling är fortfarande bara 25 år gammal och bör ha sina bästa år framför sig.

Chris Smalling sa:Jag är mycket glad att ha skrivit på mitt nya kontrakt. Jag är så stolt att spela för en sådan fantastisk klubb. Vi har utvecklats som ett lag under säsongen under Louis van Gaal och vi spelar nu som en komplett enhet.

Det här är en väldigt spännande tid att vara i Manchester United. Vi är alla bestämda på att komma tillbaka där vi hör hemma och tävla på den högsta nivån.

Louis van Gaal sa:Chris har förbättrat sig och utvecklats enormt under den korta tiden jag har varit i klubben och har blivit en väsentlig del av a-lagstruppen.

Han har alltid uppträtt på ett väldigt professionellt sätt och det är även glädjande att han har gjort några viktiga mål den här säsongen också. Jag är mycket glad att han har skrivit på ett nytt kontrakt.

Spelarprofil Chris Smalling »