Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtråd: Everton – United 3-0

Embed from Getty Images

Louis van Gaals Manchester United har för första gången förlorat två matcher i rad. Everton vann med 3-0 på Goodison och United var egentligen aldrig nära att ta poäng.

Publicerat:
2015-04-26,
17.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Höjdpunkter (den långa versionen)


Känsliga tittare varnas.

Publicerat:
2015-04-26,
17.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Höjdpunkter (den korta versionen)


Känsliga tittare varnas.

Publicerat:
2015-04-26,
17.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal och Martinez överens: Motivationen avgjorde

Evertons manager Roberto Martinez och Manchester Uniteds manager Louis van Gaal var överens om att Everton vann idag för att de var mer motiverade.

Publicerat:
2015-04-26,
17.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Smalling: Det är en väckarklocka

Chris Smalling var förstås inte nöjd med Uniteds insats mot Everton. Han tycker att Everton var bättre och mer aggressiva. Han lovar dock bättring mot West Brom nästa vecka.

Publicerat:
2015-04-26,
17.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney utbytt knäskadad

Publicerat:
2015-04-26,
16.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Carrick saknades

Publicerat:
2015-04-26,
16.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Everton – United 3-0: Fortfarande usla på bortaplan

Manchester United fortsätter att vara dåliga på bortaplan. Everton vann rättvist med 3-0 på Goodison, i en match där United som vanligt hade mycket boll. Bollinnehavet förvandlades dock inte till målchanser, United vann förvisso skotten med 17-9 men Everton hade sju skott på mål mot Uniteds fyra. Evertonförsvaret blockerade tio skott, vilket är rätt talande för vilken typ av skott Unitedspelarna stod för.

Matchen var fem minuter gammal när McCarthy rullade in 1-0 efter en kontring från en Unitedhörna. Därefter var det uppförsbacke och i praktiken var matchen död när Stones nickade in 2-0 på hörna efter 35 minuter. I andra halvlek kunde Mirallas göra 3-0 sedan Uniteds försvar tagit semester i väntan på att domaren felaktigt skulle stoppa spelet, då Lukaku i offsideposition inte var nära att påverka spelet.

Vi kan därmed konstatera att United fortsätter att vara dåliga på bortaplan. I ligan har man bara gjort 19 mål på 17 bortamatcher, ett direkt uselt facit. Vi kan också konstatera att Louis van Gaals Manchester United för första gången har förlorat två matcher i rad.

Nåväl, fyra matcher återstår och Champions League-platsen är fortfarande Uniteds att förlora. Idag var en dålig dag som bara är att glömma. Nya tag mot West Brom på lördag, då det är väsentligt att vinna.

Publicerat:
2015-04-26,
13.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Blind in – tre positioner stärks

Louis van Gaal gör bara en förändring i startelvan, då Daley Blind är tillbaka efter skada och ersätter Radamel Falcao. Den enda förändringen betyder dock att tre positioner stärks: Blind är bättre än Herrera som defensiv mittfältare, Herrera är bättre än Rooney som offensiv mittfältare och Rooney är bättre än Falcao som anfallare.

Annars är det mest notabla att Jonny Evans är utanför truppen, trots att han är tillgänglig igen efter avstängning. Extra anmärkningsvärt då Tyler Blackett är den enda defensiva spelaren på bänken.

Publicerat:
2015-04-26,
13.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Evertons lag

Everton: Howard, Baines, Stones, Jagielka, Coleman, Barry, McCarthy, Osman, Barkley, Lennon, Lukaku
Avbytare: Joel, Kone, Mirallas, Naismith, Besic, Garbutt, Alcaraz

Publicerat:
2015-04-26,
13.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Uniteds lag: Blind för Falcao, annars oförändrat

Manchester United

De Gea
Valencia, Smalling, McNair, Shaw
Blind
Mata, Herrera, Fellaini, Young
Rooney

Avbytare: Valdes, Blackett, Januzaj, Pereira, Di Maria, Van Persie, Falcao

Publicerat:
2015-04-26,
13.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

What a difference a year makes

Det var ungefär ett år sedan som Manchester United förlorade borta mot Everton, en förlust som blev den definitiva spiken i David Moyes kista. Den gången var Everton långt före United i tabellen och Uniteds möjligheter att nå Champions League var efter förlusten helt borta.

Ett år senare är det skilda världar. Everton är 24 poäng bakom United i tabellen. Champions League-kvalificering är nu närmast en formalitet för United. Måhända finns det en och annan i Everton som längtar efter David Moyes.

För ett år sedan var Everton favoriter att vinna mot United, den här gången är det ingen tvekan om att United är favoriter. Everton har förvisso bra form, med fem segrar och bara en förlust på de sju senaste. Dock har Everton haft ett på pappret enkelt spelschema.

Trots den usla säsongen som Everton har gjort tycks managern Roberto Martinez sitta säkert. Framtiden får utvisa om det är korrekt, men undertecknad tillhör gruppen som tror att Martinez är en tämligen begränsad manager vars lag över tid kommer att göra sämre resultat än vad laget på pappret borde göra.

Ett större problem än Evertons form för United är Uniteds eget bortaspel. United har bara fem bortasegrar i ligan, ett bedrövligt facit. Uniteds 19 gjorda mål på 16 bortamatcher är uselt. Louis van Gaals filosofi har levererat på slutet, nu gäller det att visa att filosofin fungerar på bortaplan också.

Publicerat:
2015-04-26,
13.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United nio poäng från (kval till) Champions League

Manchester United kom igår närmare Champions League då Liverpool, Tottenham och Southampton samtliga tappade poäng. Liverpool förmådde inte att spräcka West Broms nolla i en mållös match medan Southampton och Tottenham delade på poängen i en 2-2-match. Därmed behöver United bara tre segrar på de fem sista matcherna för att garantera åtminstone ett kvalspel till Champions League.

Däremot vann Manchester city mot Aston Villa. Det såg länge ut att bli en bekväm seger för city, som ledde med 2-0, men Tom Cleverley reducerade och Sanchez kvitterade i den 85:e-minuten. Villa hade sedan ett kanonläge att ta ledningen (eller åtminstone få en straff) men Benteke blev felaktigt avvinkad för offside. Istället kunde Fernandinho skjuta 3-2 till city.

citys seger innebär att United nu är fyra i tabellen. Seger mot Everton innebär dock att man passerar både Arsenal och Manchester city. Arsenal har dock chansen att återta andraplatsen då de senare på söndagen möter Chelsea. United behöver vinna de fem avslutande matcherna för att garantera positionen som Manchesters bästa lag. Det skulle också innebära att man slipper kvala till Champions League, vilket givetvis skulle vara fördelaktigt.

Publicerat:
2015-04-26,
13.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Dagens matchposter

Matchinformation

Everton 3
Manchester United 0
Turnering: Premier League, omgång 34
Tid: Söndagen den 26 april 2015, 14.30
Plats: Goodison Park, Liverpool
Publik: 39 497
Domare: Andre Marriner

Matchhändelser

5James McCarthy1-0
12Marouane Fellaini
35John Stones2-0
64Luke Shaw
74Kevin Mirallas3-0

Manchester United

De Gea
Valencia, Smalling, McNair, Shaw
Blind
Mata, Herrera, Fellaini, Young
Rooney

Falcao för Fellaini (46)
Di Maria för Mata (63)
Van Persie för Rooney (88)

Avbytare: Valdes, Januzaj, Blackett, Pereira

Everton

Howard
Cloeman, Stones, Jagielka, Baines
Barry
Lennon, Barkley, McCarthy, Osman
Lukaku

Mirallas för Osman (69)
Kone för Lukaku (87)
Naismith för Barkley (88)

Avbytare: Robles, Besic, Garbutt, Alcaraz

Allt om matchen »