Van Persie tvåmålsskytt när U21 vann

Robin van Persie gjorde två av målen när Uniteds U21-lag slog Fulham borta med 4-1. Förutom två mål hade van Persie två skott i virket. Joe Rothwell blev också tvåmålsskytt i matchen.

Van Persie öppnade målskyttet redan efter 13 minuter när han bredsidade in 1-0 efter ett instick från Pereira. Sju minuter senare ökade United på till 2-0 genom Joe Rothwell som förvaltade Januzajs perfekta genomskärare på bästa sätt.

Rothwell satte sedan sitt andra mål i matchen två minuter före paus när Januzaj slog ett inspel som Pereira släppte och Rothwell satte behärskat in 3-0 vid stolproten från 16 meter.

Andra halvleken blev en tämligen avslagen historia men van Persie hann med att göra sitt andra mål i matchen, framspelad av Rothwell. Förutom de två målen hade han en i stolpen och en i ribban innan han blev utbytt just efter målet med tio minuter kvar av matchen.

På stopptid reducerade sedan Fulham men matchen var förstås över för längesen.

United var väldigt bra i den första halvleken och straffade Fulhamförsvaret rejält. van Persie var klasser bättre än i hans senaste U21-match och Januzaj, Pereira och Rothwell hade roligt framåt och de fyra var inblandade i allt som hände offensivt.

Segern innebär att United stärkte sin position än mer som ligaledare i den jämna och haltande tabellen.

Fulham – Manchester United 1-4 (0-3)

Uniteds mål: van Persie (13, 80), Rothwell (20, 43)
United: Lindegaard – Love, Thorpe, Blackett, Kellett – Grimshaw, Rothwell (Willock 81), Goss (Fletcher 89) – Januzaj, A.Pereira, van Persie (Weir 81)