Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – West Brom

Embed from Getty Images

United lämnade för tredje matchen i rad planen med noll gjorda mål och noll inspelade poäng då man i lördags förlorade hemma mot West Brom. Jonas Olsson gjorde matchens enda mål då han styrde in Chris Brunts frispark. Robin van Persie missade en straff för Manchester United.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
6

Chanslös på målet, i övrigt sysslolös. Det här var en sån dag då United hade kunnat haft John O’Shea eller till och med Roy Carroll i mål utan att resultatet hade påverkats.

Antonio Valencia
6

Springer fram och tillbaka längs kanten. Passiv och fantasilös men också utan några anmärkningsvärda misstag. Fixar straffen som Van Persie missar.

Chris Smalling
6,5

Fortsätter att vara tillgänglig och Uniteds bästa försvarare.

Paddy McNair
5

Utbytt 84. Varnad. Stod för storspel i sina första a-lagsmatcher men har sedan fått det betydligt tuffare. Ser ut som en junior när han bryskt stoppar Fletcher och bjuder West Brom på en frispark i bra läge. Får en stor chans att kvittera på nick men missar grovt.

Daley Blind
5,5

Utbytt 64. Det borde ha varit en match som passade Blind, en match där han borde ha fått utnyttja sin fina vänsterfot i tid och otid. Det blev dock en match där Blind hamnade i periferin.

Ander Herrera
6,5

Slår ensam 22 fler korrekta passningar än West Brom. Det är bisarrt. Har till skillnad från sina lagkamrater förmågan att passa och sedan springa, i rollen som sittande mittfältare är det dock sällan som detta utnyttjas till lagets fördel.

Juan Mata
5,5

Juan Matas prestationer tenderar att i mycket stor utsträckning vara i paritet med lagets prestationer, när United är bra är Mata bra. Om det är Mata som följer laget eller om det är laget som följer Mata är inte självklart men jag lutar åt att det är Mata som följer.

Marouane Fellaini
5

Stor, isolerad, nedbrottad och meningslös. Att lira Fellaini som ensam spjutspets i en match där man har 80 procent bollinnehav är obegripligt.

Wayne Rooney
5

Världsklasslön, lagkapten och given i startelvan. Med de förutsättningarna ska man faktiskt kunna kräva att Wayne Rooney är inte bara Manchester Uniteds bästa spelare utan en av världens bästa spelare. Den nivån är han tyvärr inte nära och det är ett problem för United.

Ashley Young
6

Young ser ut som han oftast gör. Han är pigg, han utmanar och tar sig förbi sin ytterback och han matar inlägg. Tyvärr leder det väldigt sällan till mål och assist.

Robin van Persie
5

1 straffmiss. Man kan berömma Van Persie för att han, till skillnad från Falcao och Rooney mot Chelsea och Everton, faktiskt kommer till ett antal avslutslägen. Men han lämnar planen mållös och med en straffmiss på samvetet, då kan man som anfallare inte få ett godkänt betyg. I andra halvlek spelar Van Gaal honom som mittfältare och det är märkligare än att låta Phil Jones slå hörnor.

Angel Di Maria
n/a

Inbytt 64. Det känns som att Di Maria i framtiden kommer att sålla sig till gänget av stjärnor som pratar skit om Van Gaal. Tyvärr visar Di Maria ingenting som pekar på att Van Gaal gör fel som petar honom i match efter match.

Radamel Falcao
n/a

Inbytt 84. Spelade för kort tid för att bedömas.