Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Palace – United 1-2

Juan Mata och Marouane Fellaini målade i en allt annat än underhållande match på Selhurst Park. Vinsten innebar tre viktiga poäng och laget är allt närmare Champions League nästa säsong. 

När startelvan släpptes en timma före matchstart gick det att konstatera att Rooney var tillbaka uppe på topp, Jones i backlinjen samt Shaw vänsterback. Robin van Persie var helt och hållet utanför truppen på grund av virus, likaså Di Maria då han dragit på sig en skada i veckan. Någon Michael Carrick var det inte tal om och heller inte i de resterande matcherna för säsongen då dennes skada gör att han missar säsongsavslutningen.

Matchen
Efter en trevande inledning kom matchens första chans i sjunde minuten när Daley Blind gavs stora ytor att avancera mot straffområdet och avlossa ett lågt skott som med fingrar från Speroni touchade stoplen ut till hörna. Även om skottet ej hamnade innanför stoplarna var det uppfriskande att se skott från mittfältet, någonting som ofta saknas i Uniteds anfallsspel. Övrigt att notera från matchens tidiga stadie hade Luke Shaw en del att göra på sin vänsterkant där Yannick Bolasie ständigt hotade med sin fart och finurlighet. Annars såg matchbilden ut som den tenderat att göra denna vår, stort övertag i bollinnehav för United men utan rejäl press och farligheter.

Ashley Young, som för dagen buades ut varenda gång han rörde bollen, skickade efter dryga tjugo minuter in ett inlägg som träffade Scott Danns arm och straff blåstes av Michael Oliver. Att bollen tog på armen var och är ett faktum men det var med viss förvåning som det ändå resulterade i straff då liknande situationer tenderar att ignoreras. Straff eller ej, oavsett vad gick Juan Mata fram och satte ledningsmålet lågt till vänster bakom Julian Speroni. Att inte Wayne Rooney fick lägga är en tydlig markering från Van Gaal att straffskyttet helt enkelt inte har varit tillräckligt bra, med Van Persie inkluderad. Juan Mata för övrigt första mittfältaren i United att göra över 10 mål under en säsong sedan Paul Scholes för ett decennium sedan.

Säsongen ’14-15 har verkligen inte varit lyckosam för stackars Luke Shaw. Idel skador och så även denna kväll efter en armbåge i skallen i eget straffområde. Därför tvingades LVG till byte vilket gjorde att Jones flyttades ut som vänsterback och Evans in med Smalling i mittförsvaret. Jonny Evans tillbaka i laget igen efter lång tids frånvaro efter avstängningen mot Newcastle i början av mars. Undertecknad hoppas att också detta var sista gången vi behövde se nordirländaren då denne är på tok för dålig och instabil för standarden som krävs i United.

Wayne Rooney tvingades utgå även han med skada inför den andra halvleken efter att ha värmt och testat under pausvilan. Istället fick Radamel Falcao chansen att visa vad han kan resterande delen av matchen. Även hemmalaget genomförde ett byte i pausen när Joe Ledley gick ut till förmån för Jason Puncheon. Det var också Palace som inledde andra halvleken bäst med ett par farliga attacker från sin vänsterkant. I ett av dessa anfall skulle de troligtvis ha tilldelats en straff då Mata fällde nyss inbytte Puncheon men utan insats från Oliver.

Minuter senare kom också kvitteringen när Puncheon satte bollen i mål från frispark via Daley Blind i muren. Blind som nonchalant ej rör sig utan bollen touchar hans huvud in i mål. Mycket nära 2-1 var det kort därefter när Smalling huvudlöst drivit upp boll och förlorat till McArthur som sånär placerade in ledningsmålet. En mycket, mycket dålig och rörig start av den andra halvleken och matchen fortgick på samma sätt och United fortsatt tillbakapressade.

Om det inte var för De Gea i målet hade Murray gjort 2-1 i 70:e minuten då spanjoren gjorde en fantastisk enhandsräddning. Den räddningen tycktes fungera som en tändning för laget som därefter tog tag i matchen igen via framförallt Young. Från vänsterkanten och just Young kom ett inlägg som Speroni missuppfattade och Fellaini kunde säkert nicka in 2-1. Efter målet orsakade Herrera en fin räddning av Speroni från spanjorens volleyskott men i övrigt inte mer att rapportera om och vinsten var ett faktum.

Matchinformation

Crystal Palace1
Manchester United2
Turnering: Premier League, omgång 36
Tid: Lördagen den 9 maj 2015, 18.30
Plats: Selhurst Park, London
Publik: 25 009
Domare: Michael Oliver

Matchhändelser

19Juan Mata (straff)
Assist: Young
0-1
55Ander Herrera
57Jason Puncheon1-1
78Marouane Fellaini
Assist: Young
1-2

Manchester United

De Gea
Valencia, Smalling, Jones, Shaw
Blind
Mata, Herrera, Fellaini, Young
Rooney
Evans för Shaw (40)
Falcao för Rooney (46)
McNair för Smalling (84)
Avbytare: Valdes, Jauzaj, Pereira, Wilson

Crystal Palace

Speroni
Ward, Dann, Delaney, Souare
Jedinak, Ledley
Bolasie, McArthur, Zaha
Murray
Puncheon för Ledley (46)
Lee för Jedinak (84)
Chamakh för Zaha (85)
Avbytare: Hennessey, Kelly, Mutch, Campbell

Allt om matchen »